reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Ooo pysznosci same!:-D ja lubie azjatycka kuchnie. Pierozki mmmm... Snakq mi Doggi narobilas hehe. A my młodego zostawiamy babci i lecimy gdzies na miasto na kolacje chyba. Jedyne co mnie zniechęca to pogoda, leje masakrycznie :-/

Ja wole to usg 12tyg zrobic u dobrego specjalisty na dobrym sprzecie. Ja pracuje z dziecmi niepełnosprawnymi wiec mam schizy.

Nieobecna a po co małego wieźli do szpitala? Mój miał 2 razy drgawki i stracił przytomność ale nigdy nie wzywaliśmy pogotowia bo po co jak drgawki zaraz przechodzą. Trzeba tylko pilnować temperatury więc w szpitalu nie dadzą nic innego jak paracetamol. Choć może ja do tego podchodzę troszkę chłodniej bo mój mąż miał tak samo jak był dzieckiem więc wiemy jak postępować. Lekarze powiedzieli, że dobrze robię więc jestem spokojna.

Ostatnia edycja:
A wiecie, że tendencja do drgawek przy temperaturze często jest dziedziczna i wyrasta się z tego :) Mój mąż miał do 5 roku życia więc mam nadzieję, że u małego już też teraz przejdą.

AZA - on ma od małego takie drgawki. I przy częstych zatrzymaniach oddychania stało się to niebezpieczne, bo zostają zmiany na mózgu. A jak jemu zdarza się, że jak już drgawki się pojawią to ma je kilka razy dziennie. W szpitalu jest pod kroplówką. Moja siostra jest pielęgniarką, więc wie co robi. ;)

dziewczyny ciężko Was nadrabiać ;)

nie pamiętam już której co odpisać, w każdym razie ja myślałam, że to usg genetyczne to obligatoryjnie jest wykonywane. w sumie z jednej strony lepiej sie upewnić, że jest ok, z drugiej gdyby co było nie tak i tak nie usuniemy a po co martwić się całą ciążę... ciężka sprawa i decyzja.

tym której mogą sobie brzuszki głaskać szczerze zazdroszczę . do 8tc mogłam spokojnie głaskać i rozmawiać z bobasem. teraz ze względu na ciążę zagrożoną mam obligatoryjny zakaz. ponoć przy każdym dotknięciu macica się kurczy co absolutnie nie jest wskazane w moim przypadku.

femme chyba Ty pisałaś o kosztach u gazownika. my z kolei musieliśmy zarejestrować samochód. jest na mnie, a ponieważ ja leżę i Łukasz załatwiaj za mnie to dodatkowo 17zł płaciliśmy za to (bo to obcy facet, jakby mąż był to cena bez zmian), zaświadczenie z gminy o zameldowaniu kolejne 17zł. ogólnie ponad 2 stówki wyszły i ful zaświadczeń, upoważnień i problemów. ale mieszkać będziemy teraz na takim zadupiu, że bez samochodu nie wyobrażam sobie życia ;)

co do wody my mamy w czynszu, ale co miesiąc spisują liczniki. w sumie nie wiem jak to wygląda bo u teściów póki co jesteśmy i nawet nie pytałam. no i nas tu 6-7 osób jest.

reklama
mamusie kochane czy was dziś też tak męczy spanie masakra jakaś a nie moge się położyć bo o 23 muszę po córkę pojechać ma dziś bal gimnazjalny młoda szaleje ha ha :-D

Do góry