reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Hej Laski, ciężko Was dzisiaj było nadrobić! :)

Piątek 13 to piątek 13. Więc coś musi być źle. Mój kochany chrześniak (3,5 roku), syn mojej siostry wczoraj dostał wysokiej gorączki - całą noc nie mogli mu zbić a rano dostał drgawek i pogotowie wzięło go do szpitala. Ot, taki piątek 13. Do tego siostra w poniedziałek zaczęła nową pracę więc nie może wziąć L4 by być z nim, a ojciec Małego - totalny idiota, dziecku powiedział, że nie przywiezie mu zabawek do szpitala.. bo to nie przedszkole! Dobrze, że w szpitalu jest biblioteka a Mały potrafi siedzieć nad książkami nawet 2 - 3 godziny to ma jakąś rozrywkę.

Co do ceny wody.. Bada, mówisz, że woda 9,60 za kubik to dużo - u mnie zimna 12 za kubik a ciepła.. 33 zł :) To jest dopiero cena wody zmuszająca do szybkich pryszniców. Nie mamy wanny tylko specjalnie dla Młodego zainwestowaliśmy w głęboki brodzik - więc chociaż on ma codziennie namiastkę kąpieli. :) Miesięcznie schodzi nam 12 - 14 kubików czyli około 350 - 400 zł za 3 osoby.

My mamy pralkę samsunga - chcieliśmy małą (wsad 5kg) bo kupowaliśmy jak jeszcze byliśmy sami. Ale jakoś tak się przyzwyczaiłam, że rzeczy Młodego piorę osobno i dalej tak robię, więc w zupełności mi wystarcza. Inna sprawa to to, że przed porodem kupiłam tyle płynów do prania i proszków dla Młodego, że jeszcze mam zapas. :D

Witaj Perelka! :)

Co do telefonów - ja za każdym razem kupuję HTC (przyzwyczaiłam się do obsługi) i za każdym razem moje dziecie traktuje go jako zabawkę i chodzę z rozbitym ekranem. Bierze telefon i rzuca nim o ziemię, bo wie, że jak zrobi to z odpowiednią siłą to wypadnie bateria. Telefon mojego Męża wygląda podobnie, więc na razie nie ma sensu inwestować w nic nowego.

Nulini - duuuuużo zdrówka dla Antosi! :*

U mojego gin w przychodni raz w tygodniu przyjmuje pani od prenatalnych - będę u niej robiła (chociaż cena kosmiczna!). Powiem Wam, że mojej kuzynce nic nie wyszło.. a Mała urodziła się z zespołem downa. Taka niespodzianka na porodówce (gdy ją rodziła miała 23 lata).

reklama
Nieobecna to niezła ta cena za wodę u Ciebie,chyba bym się nie myła :-D
Ostatnio czytałam ,że badania prenatalne zlecają po 35 roku ,a najwięcej dzieci z zespołem downa i tak rodzą młode matki,

Ostatnia edycja:
Megami - chodzę prywatnie do lekarza (kiedyś pisałam, że na nfz znalazłam jednego, który miał wolną wizytę wcześniej niż w sierpniu, ale za to nie miał usg). Więc wszystkie badania krwi itp. i dodatkowe mam płatne ekstra.

bada - taniej niż kąpiel w domu wyszłoby mi chyba codzienne chodzenie na basen :D Ale niestety moje cycki nie mieszczą się już do żadnego stroju :D

Nie wiem jak z rodzeniem, bo mało która teraz się decyduje, ale ryzyko u młodych też jest. Dziwne, że na usg nic nie zauważyli. Te dzieciaczki przecież mają swoiste cechy, przynajmniej w większości.

Nieobecna no chyba, że tak, pewnie pisałaś, ale w tym natłoku ciężko zapamiętać, chyba, że to już ciążowa skleroza :laugh2:

Rety, ale bym pomoczyła dupkę... Ale nie ma gdzie, nie ma jak ;-)

W końcu łóżko :-D do młodej przyjechała ulubiona koleżanka i mam luz B-) mąż sobie kolegę na mecz ściąga :p a ja będę się lenic ;-)

Zapomniałam która to wstawiła przepis na te naleśniki ale pyszne :-) :yes:

Nieobecna no to faktycznie nie był to szczęśliwy dzień :-/ a ojciec małego jakiś bez serca czy co :sorry:

Ale macie ceny wody :-o my płacimy 80-90 zł na miesiąc a odkąd mamy zmywarkę 75zl :-D

Ja się boję tych wszystkich badań chyba wole nie robić a jak wyjdzie coś nie tak to co? :-/ takiemu badaniu tez w 100% nie można przecież ufać a stresować się przez resztę ciąży... Chyba sobie odpuszczę ;-)

jezyk ok czekam

bada m. Mnie mój gin wysyła do lubania do innego lekarza z wyczepistym usg

Megami a może nie wmawiasz, pamiętacie jak ostatnio pisałam ze czuje bąbelki jak pierwsze ruchy malucha? Tylko ze to za wcześnie mówiłam o tym dziś lekarzowi i powiedział "po tym co widzieliśmy na usg jak dziecko skacze nie jest wykluczone ze mogła pani poczuć przy większych wygibasach zdarza się to :)" wiec nie do końca paranoja :)

Nulini fajnie nie fajnie do Drezna mamy 100km autostradą ale byliśmy tam zawodowo :p kupić naczynia do drugiej knajpy bo lepsze i tańsze niż w PL ;)

nieobecna wow! To strasznie dużo! U nas na miesiąc max 99zl na 4 osoby w porywach do 5!

femme fatal no my właśnie z T tez nie wiemy co robić :/

O ruchach to już nie chciałam pisać, bo rzeczywiście "coś" niby czułam wczoraj tuż nad spojeniem łonowym. Tam też niby wyczuwam macicę :-D Fikający maluch potwierdził moją teorię. Ale póki co to były pojedyncze 3-4 hm pukania? :laugh2: I cisza. Skoro Twój lekarz potwierdził, to daję na luz.

U nas z wodą różnie. Kiedyś 180, teraz nawet 280 za kwartał. W poprzednim mieszkaniu było taniej, ale i to ładnych kilka lat temu było.

Doggi a co to za knajpki/restauracje macie? Jaki klimat/jedzenie? :-)

Megami u mnie też takie pojedyncze parę dni temu i dziś znów miałam kak do Drezna jechaliśmy
A jedzonko sushi :) w Zgorzelcu tylko sushi + zupki i pyszny deser a w görlitz dojdzie jeszcze ciepła kuchnia w sensie pierożki, jakaś wołowina, kurczak w teryaku itp :) otwieramy za tydzień :)

reklama
Do góry