reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

jeżyk, u mnie było tak samo, dwa pierwsze dni z butlą - ciężko, a teraz bez najmniejszego problemu butla na noc, a reszta cyc :tak:

My już po drugim szczepieniu, Młody waży 6700g.
Jestem w ciężkim szoku, bo zapłakał tylko przy trzecim wkłuciu (tym najboleśniejszym) i to dosłownie zapłakał i spokój :-D
Pielęgniarka zachwycona, ale sama pamiętała, że Tosia też była taka dzielna ;-)

U nas wanienka też już za mała, czekam, aż Młody będzie sam siedzieć i wynosimy się do wanny.
Gondola też przyciasna, jak się już pogoda ustabilizuje, to przeskakujemy do spacerówki.
No i wczoraj poprałam ciuszki na 74, bo bodziaki i pajace przykrótkie...

A jeszcze dziś zaliczyłam ginekologa, mam receptę na tabsy, ale muszę poczekać na koniec karmienia i pierwszy okres, chociaż na USG gin powiedział, że na okres prędko się nie zanosi...

reklama
Jeżyk, coś pokręciłam, bo kojarzę, że masz coś wspólnego z korektą tekstów..., no i z nauczaniem. A ja ostatnio myślałam tak sobie, że czas szybko leci i po roku macierzyńskiego ciężko mi będzie do pracy pójść...

Malinka, to twoj maz nuezly jest, skoro juz mysli o trzecim :)

Nulini, na jakims USG widac to, kiedy okres sie zbliza? Zwyklym czy dowcipnym. Ja jeszcze po czekam z miesiac, jak nic sie nie pojawi to ide do gin.

Moj dziec jakis dzisiaj lepsiejszy jest. Bylismy dzisiaj na innej grupie dla dzieci I bylo super. Strasznie fajne bylo to, jak on sie garnie do innych dzieci I inne dziecibdo niego. Jedna dziewczynka go nawet przytulala :) Wszystko go interesowalo, patrzyl co inne starsze dzieci robia I probowal robic to samo. Mysle, ze musze jak najwiecej muvtakuch wypadow organiziwac. Po tym tro he jakby mu energia spada, latwiej spi w dzien, nie jest taki marudny. Dusza towarzystwa mi rosnie ;)

Indi, no widzisz :-) Byliśmy dzis na kontrolnym usg bioderek. Kolejna kontrola za 3 miesiące, bo dalej jest opór w biodrach. Jest lepiej niż było, ale dalej z nia ćwiczyć. Najgorsze jest to, ze do cholery nie wiem o jaki opór chodzi... I co ma lezenie na brzuchu wspólnego z bioderkami. No pani doktor kazała duzo kłaść Were na brzuchu... Jak nie urok to sraczka.

Ostatnia edycja:
reklama
LayDeek - podczas leżenie na brzuszku dziecko układa nóżki na żabkę czyli w bioderkach są w odwiedzeniu i wykonują ruchy jak przy pływaniu. Podczas tych ćwiczeń nóżki wchodzą w panewki stawowe i wszystko się normuje. Po za tym leżenie na brzuszku wzmacnia wszystkie mięśnie. :tak:

Do góry