reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Ja teraz uwazam z kupowaniem zabawek dla mojego, bo wiele razy kupilam cos, co lezy I sie kurzy I zagraca nam chalupe. U nas maty to jedna wielka porazka. Zauwazylam, ze N nie lubi kezec na plecach I w ogole zabawki pozawieszane nad nim go wkurzaja. On lubi takie rzeczy, ktore mozna wziac, potrzasnac, wlozyc do paszczy, rzeczy ktore wydaja dzwieki. U nas teraz rzadzi krowa :)

Załączniki

• 1430207460781.jpg
    1430207460781.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 52
reklama
indi rozumiem Cię doskonale ja teraz sprzedaje na allegro karuzelę fisher price z projektorem i pilotem,w ogóle się u nas nie sprawdza,jest cicha,ciężka (nie mogę jej przykręcić do kołyski) maskotki wiszą za wysoko i w ogóle nie fajna dla nas,prawie jej nie używaliśmy,mamy inną tanią i G jest nią zachwycony :happy: a te puzzle to konieczność,bo na czymś muszę go na tej podłodze położyć,bo na kanapie czy stole (uwielbia leżeć na stole) już jest niebezpiecznie :tak:

Bada super to krzesełko.
Ja dla żadnego z dzieciaków nie miałam :p zawsze na leżaczku karmiłam :p

Co do witamin to ja Lilce podaję D + DHA, też rybą zajeżdża, ale Lili jeszcze po niej nigdy nie rzygała.

Wczoraj była cuuuuudna pogoda.
Wyszłam z domu z Lilą przed 11 to dopiero przed 17 Ł ją do domu zabrał.
Mleko miałam w torbie więc jak zrobiła się głodna to na dworze butle dostała.
Nawet się opaliłam trochę :D
Dzisiaj też jest ciepło, ale strasznie duszno.
Z resztą zapowiadali na dzisiaj burze u nas, a szkoda bo dla mnie mogłoby być same takie dni jak wczorajszy:-)

alecta właśnie widziałam pogodę i u Ciebie jeszcze jest dziś ciepło,a u mnie dziś z 25 zrobiło się 12 stopni i mży :-p
my też wczoraj na dworze cały dzień z tym,że raz na spacerze,a później to już we własnym ogródku

Hej :)

co do wózka- mamy okropniaście okropny :eek: jeszcze po starszaku ale wiedziałam, że będziemy się wyprowadzać na wieś to po co mi jakiś wypas... tu na spacery wystarczy ale do ludzi z nim nie wyjadę :laugh2: Parasolkę musimy kupić bo na wakacje się przyda :)

Bada- krzesełko mega zaje***te :tak:
Unita- Twoje też fajne ale cholernie drogie :sorry:

Jenn- przy dwuskładnikowych chyba nie powinno tak być.
Ja biorę jednoskł. Ovulan ale dopiero kończę pierwsze opakowanie, mąż nic nie wie... Ale jak mi powiedział, że w sumie to by chciał trzecie :szok: to na drugi dzień biegłam po receptę :-p Zauważyłam, że jemu to by na rękę było- baba w domu, ugotuje, posprząta itd...
Okres przyszedł jak młoda miała 2 mce mimo że na cycku ale od skończonych 6tyg zaczęła spać w nocy i to pewnie dlatego

Bada- to Gniewko też z 2 stycznia ?

U nas dziś pada, w nocy burza- nie zdawałam sobie sprawy jak "inaczej" wyglądają pioruny na wsi :szok: zamiast spać oglądałam niebo, rewelacja :-D

Ja jeszcze nie mam okresu.

W ogóle w czwartek wracam do pracy i uczylam Franka z butli pić. Dwa pierwsze dni to masakra ale już jest ok. Teraz je i cyca i butle.

Jezyk- jak Ty to zrobiłaś ? U nas wciąż katastrofa z butlą :-( Mm dosłownie wypluwa, moje też nie bardzo pociągnie z raz i pluje ( a przez odciąganie rozkręciłam laktacje i cycki mnie bolą i jeszcze bardziej mam dość karmienia) A może to wina smoczka- mamy 2 może za szybko leci ? Sama nie wiem...

Bada- ja miałam objawy porodu od wigilii, a że nie chciała wyjść przed świętami to powiedziałam młodej że teraz to ma poczekać do nowego roku ;-) i się udało. Termin na 9stycznia ale z racji cukrzycy chcieli mi 5 wywoływać, całe szczęście nie musieli :rofl2:

reklama
Łał, w końcu Białystok najcieplejszym miastem Polski, przynajmniej dzisiaj :szok: Malinka, tak mi zapadło w pamięć to krzesełko, że żadne inne go nie przebiło, oglądałam w sklepie na żywo, porównywałam, były też takie za prawie 1200zł, ale to to już nie dla mnie. Maja już leży w krzesełku, bardzo jej się podoba, a ja się cieszę, bo nie muszę jej z leżaczkiem do kuchni nosić co chwilę :tak:

Ja też jeszcze nie mam okresu, ale nie dziwi mnie to specjalnie, po pierwszym dziecku musiałam całą serię zastrzyków przyjąć, by dostać :crazy:
Jeżyk, ale Ty masz taką pracę w domu ? Nie musisz nigdzie jeździć ?

Ostatnia edycja:
Do góry