reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Jeżyk - zdrówka dla małego oby to nic groźnego.

Martus - witaj, na Waszym problemie się nie znam ale jeśli masz pokarm i chcesz karmić to moim zdaniem powinnaś, mleko matki jest najdelikatniejsze i najzdrowsze. Ja bym się skonsultowała jeszcze z innym lekarzem. Na małych przyrostach się też nie znam bo moje dzieci zawsze szybko rosły. Mały rośnie w oczach 300 g na tydzień :szok: ale nie jest grubasem taki jest w sam raz, długi jest bardzo właśnie wyrasta mi z gondoli a tu taka parszywa pogoda.

Suseł - całe szczęście że nic Wam się nie stało i że ktoś Wam pomógł, pogoda straszna dlatego ja wczoraj zostawiłam Julkę w domu żeby nie musieć biegać z wózkiem i Mają po dworze.

Czytałam że kwiecień ma być najzimniejszy od 12 lat, pierwsza dekada poniżej 5 stopni deszcze śniegi i wiatry polepszenie w 2 dekadzie ale bez rewelacji. Oby sie mylili bo ja mam już dośc tej pogody.

Ostatnia edycja:
reklama
Żelka karmiłam przy pediatrze (właśnie chciała zobaczyć jak łapie) i mówiła że wszystko ok. Do tego wydaje mi się że się najadała, ogólnie jest bardzo pogodna prawie w ogóle nie płacze tylko jak chce jeść albo przebrać. W pewnym momencie musiałam ją w nocy budzić na jedzenie, bo zasypiała tak o 21.30 i budziła się o 6-7 to lekarka kazała budzić właśnie ze względu na małą masę. Teraz w nocy już ją przyzwyczaiłam żeby obudziła się o tej 2 na jedzenie potem o 6 i w zależności od tego co mam do zrobienia albo wstajemy o tej 6 zupełnie albo jeszcze kładę ją do łóżeczka i idę spać i jak wstanę o 8 czy 9 to znowu jedzenie.
Megami jeszcze raz dzięki za tego fb, dziewczyny sporo mi tam poodpowiadały, wybiorę się do jeszcze jednego dermatologa.
Karpanna to pięknie Ci rośnie, zdrowy chłopak! :)

Ze śmiesznych rzeczy pojechałam do przychodni na usg brzuszka Małej. Czekałam w kolejce godzinę, żeby wejść i się dowiedzieć że Pani jest tu nowa i nie umie badać niemowlaków ;D mamy przyjechać jeszcze raz w piątek. Ale przynajmniej panie w rejestracji w ramach przeprosin wcisnęły mi brata szybciej do kardiologa :)

Jeżyk - Dobrze że z Frankiem dobrze i oby to co Ty czytałaś okazało się prawdą o pogodzie. Fajnie dobrane suwaczki masz dla synów prawdziwie piłkarskie :)

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny :-)

Dlugo nie zagladalam, bo jakos czasu nie ma. U nas wszystko ok :tak: maly zdrowy, wazy już ok. 7 kg, ubranka 68 a z pepco już 72 :-p:rofl2:
Nocki się unormowaly, Dominiś zasypia co prawa pozno bo ok.22-23 ale już na dobre tzn. spi jakies 4-5 godzin, budzi się na jedzonko i znowu bez problemu zasypia wiec nocki sa swietne :-) w dzień jedynie krótkie drzemki ale spoko, cos za cos :-p
ogolnie jest spokojnym dzieckiem, bo dużo go nosimy, bujamy, mówimy do niego :-) a nie tak się zapowiadal :-p
Nadal nie lubi leżeć na brzuszku ale już potrafi unieść głowę nawet na 3 minuty, a niedawno nawet na chwile nie umial.
Za to pięknie się z nami komunikuje, mówi : ma, ba, nie, bu, gu, dziu itp.i rozbrajająco się do nas uśmiecha :-D

Najlepsze jest to, ze mimo,ze zaczynaliśmy od mm to teraz od prawie miesiąca jesteśmy tylko na kp!!!:-D sama w to nie wierzę!

zdrowia dla wszystkich mam i dzieciaczków!

Witaj Martuś
Kuuurde wcieło mi posta a nagrezmoliłam dużo że nie chce mi się pisać znowu, więc skrót myślowy:

Martuś warto odwiedzić trzech pediatrów w.takich przypadkach i nie tylko w celach eliminacyjnych. Bo albo dieta i kp albo tylko mm i ewentualnie całkowite mrożenie.

Jutro idę do chirurga z Alicją bo jej pepuszekwdziwnie wygląda w środku jest taki ciemny w okolicach tej kuleczki malutkiej. Wcześniej się długo goił i boję się że coś tam jeszcze się dzieje.

Ostatnia edycja:
Indi tez w pewnym momencie mysoalam ze ronson ma jeden wielki ciagly skok

Izuchna w galeriach itp staram sie w pomieszczeniach ale jsk jestem na dworze to siadam na lawce i karmie. Jeszcze wnzimowycj kurtkach to tak sie zakrywam ze nic nie widac. Z reszta raczej tego nie planuje po prostu czasem na spacerze w inie (15km od domu) drze sie z glodu wiec musze dac. Wyjscia brak
Ja tylko kp

Susel super ze zadowolona z wyjazdu jestes

Jezyk my mamy tylko robsona a dzis wyjazd do rodzicow na tydzien i zawalony caly bagaznik, siedzenie obok mlodego i rzeczy w nogach

Indi to Wasz mega silacz
Nasz ze 2razy sie przewrocil z brzuszka na plecki

Susel masakra! Ja boje sie sam8chodem jechac by mnie do rowu nienzwialo a co dopiero pieszo

Hej Martus :)

Jezyk super ze z Franiem ok :)

Emilchen oczom noe woerze ze to Twoj post?;) cieeze soe ze sie ustabilizowslo i ze kp! Rewelks :) milo czytac takie wiesci :)

Emilchen ostatnio myślałam co tam u was ;-) super ze wszystko się układa pięknie sobie poradzilas z kp brawo ;-) a z Dominika kawał chłopa! Pokaż go :-)

Izuchna to powodzenia na wizycie! ;-)

Kurcze udało mi się chyba małą przestawić i zasnela o 22 ładnie i co? Ja spać nie mogę -_- ciekawe jak w nocy czy się obudzi... Tak mi spala od 00-01 do 6-7

Dobrej nocki :-)

Emilchen ciesze sie że wszystko w porzadku u Was.Martusia-moja starsza AZS nie miała ale słabo na wadze przybierała,jak miała 5 mc to ważyła 5,5 kg,przybierała po 100 gram w 3 tygodnie.pediatra powiedziała by przejść na mm i nawer dosypywać kleik ryżowy do mleka żeby bardziej kaloryczne było,od 4 mc dawałam też kaszke łyżeczka.noce przesypua£a całe bez karmienia.dostałyśmy też skierowanie do poradni problemów z wchłanianiem-jak dziecko je a nie przybiera na wadze to może organizm nie wchłania wartości odżywczych.jaj zaczeła porzafnie jeść stałe pokarmy to troche wagowo nadrobiła ale do tej pory ma niedowage.Jagoda wczoraj późno zasneła bo po 22 i budzi£a sie na piczatku z pierdzioszkami,ale jedzenie było dopiero o 6 i teraz dalej śpi.kurcze Nina chyba okulary bedzie musiała mieć...

reklama
Emilchen to pięknie u was! ;)

Boże jakie wiatrzysko... My bez ogrzewania i ciepłej wody... Kumpeli w Poznaniu wyrwało furtkę z bramą.... :szok:

Nam się znowu pomieszało karmienie, coś mały nie ma apetytu i znów przerzucam się na mniejsze porcje i małe butle... Wczoraj jadł o 18 ostatni raz i dopiero po 24 jadł... Rączki do buzi pcha tak , że zaraz całą pięść sobie wciśnie i ślini się jak mops :-D Może ząbki mu pójdą? :-D Chyba za wcześnie jeszcze ;-) Ahh no i waży prawie 6 kg.

Jedziemy dzisiaj na 2 usg bioderek.

Do góry