reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Mleka z piersi tak się nie przelicza. To ile Ty wyciągniesz a ile dziecko to zupełnie inna bajka (dziecko zazwyczaj wyciąga więcej ;) ).

Nie rozumiem podania mm ze względu na azs/alergię... To albo coś szkodzi dziecku z mleka matki i dieta eliminacyjna albo całkowita zmiana mleka... :confused: Bo inaczej to raczej bez sensu.
Uzasadnione medyczne powody do odstawienia dziecka od piersi i dokarmiania. Kiedy nie ma powodów do odstawienia dziecka. | mleczne wsparcie
Mama karmi alergika – historie mam – cz.1 | mleczne wsparcie

No rzeczywiście trochę poniżej minimum ta waga. Od początku tak słabo?

Tutaj poczytaj o przyrostach:
Kiedy niemowlę ma małe przyrosty | mleczne wsparcie

reklama
Super dzieki wielkie zaraz poczytam. Dermatolog tlumaczyla to tak ze ona ma to azs (ostre, bo na policzkach, czole, raczkach i nozkach miala taka zolta 'skorupe' tak jakby cos jej sie saczylo i zasychalo) i ze to wynika z tego ze jej jelita jeszcze nie pracuja normalnie. Wiec zeby w dzien karmic modyfikowanym a w nocy swoim co spowolni poprawe, ald dzieki temu nie zaniknie mi laktacja i jak skonczy np rok i juz jej jelita beda nornalnie pracowaly to zeby wtedy znowu do piersi i podawac to zamrozone co teraz mam. Tak przynajmniej ja zrozumialam, po swietach jeszcze do pediatry ide. Ale glupieje juz zupelnie :( i tak od samego poczatku przybirrala malo

Bez sensu, skoro jelita są jeszcze niedojrzałe to tym bardziej najlepsze mleko matki ;) No ale różni są lekarze :rofl2:

Witaj Martus,
Ja tez jestem mama Weroniki :)
U mojej córy stwierdzono delikatne AZS, ale na szczęście dermatolog nie kazała nam nic zmieniać. Wera karmiona jest mieszanie. Raz moje mleko, raz mm Enfamil.
Od jakiegoś tygodnia nie ma żadnej krostki, a nawet grysik zniknął.
Smaruje ciałko codziennie emulsja Emolium. Twarz 2x dziennie.
Co do wagi to niestety nie pomogę, bo Wera przybiera az nadto. Waga urodzeniowa 3070, najniższa 2880, obecnie 5800.

LayDeek, piekne imie wybralas :D pediatra tez na poczatku nam emolium polecila tylko krem ale nic to nie zmienilo, my teraz egzema smarujemy. I juz widze ze ja to swedzi wszystko pruboje pilnowac zeby nie drapala i niedrapki nakladac na noc ale zdejmuje. Glowke i twarz ma cala w strupkach. A Megami o diecie eliminacyjnej pisalas przedtem - przez dwa tygodnie jadlam ryz jablka i marchewki tylko i wylacznie i nic jej sie nie poprawilo... A ja juz chyba do konca zycia nie spojrze na te skladniki :D jeszcze sie przejmuje bo dermatolog zapisala kropelki zyrtec, powiedziala zeby dawac a na ulotce jest napisane ze to dla dzieci od drugiego roku zycia. I teraz sama nie wiem czy isc do innego dermatologa, do tej u ktorej bylam poszlam prywatnie zeby jak najszybciej i nie czekac w przychodni...

Martuś 2 tygodnie to mało, no i nikt nie każe jeść 3 rzeczy na krzyż. No ale do tego trzeba mieć przekonanie. Jak ktoś woli mm to nie ma się co upierać. Tylko nie widzę sensu bo jeśli coś z mleka matki uczula to mogą być nawet najmniejsze ilości (np. serwatka w gotowcach, czy gluten) i nocne KP nadal będzie uczulać. A jeśli nie uczula to po co mm? Przecież ono nie leczy! Rozumiem maść, probiotyk itd...

Jeśli masz konto na fb to polecam grupę o AZS https://www.facebook.com/groups/AtopoweZapalenieSkory/ na pewno Ci pomogą ;) Może i sprawdzonego lekarza polecą z Twoich okolic.

Hej hej ! sto lat mnie nie było :-p ale postaram się wrócić :-) chociaż z czasem lipa coraz większa :-D

U nas wszystko ok Alicja rośnie ładnie ma już 4200 i 56cm kruszyna moja :-)

JEŻYK - zdrówka !

MARTUŚ - witaj ;-) niestety nie pomogę

Cześć femme fatal :)

Megami dzięki za link do fb, dołączę tam i popytam.
Mi zależy na karmieniu piersią, to było dla mnie naturalne, że będę tak karmiła i nawet mi przez myśl nie przeszło na początku że miałabym mieć z tym jakieś problemy. Właśnie lekarka powiedziała żeby zacząć od tych trzech produktów i jak polepszy się skóra to wprowadzać indyka, buraki i kolejne rzeczy podawała. I tak jadłam aż do wczoraj gdzie dermatolog powiedziała żeby to sobie darować.

O tym co niektórzy lekarze potrafią zalecać to wolę się nie wypowiadać :no: No cóż, popytaj na grupie, a w plikach też mają dużo cennych informacji :-)

reklama
Do góry