reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Aniaj, no tu pytanie. Jak karmisz? Bo jeśli mlekiem modyfikowanym, to proponowalabym dopajac herbatka. Np wlasnie koperkowa z hippa.

reklama
Padam na cyce.
Wróciliśmy niedawno od znajomych.
Oczy mi się już przy stole zamykały.
Stara się robię :p

Na szczęście Lila już zasypia więc też za chwilę w kimono uderze.
No i ogólnie jestem dumna z mojego najmłodszego dziecia, bo cały czas była bardzo grzeczna :-)
Oby zawsze taka była hihi :p

Aniaj dokładnie tak jak pisze Jeżyk. Czasem trzeba niestety przeczekać... Ciepłe okłady, masaż brzuszka, spanie na brzuszku. Mój syn nad ranem ( wtedy najbardziej wzmożona praca jelit) zawsze ląduje u mnie brzuch do brzucha, wypurka się, czasem kupę zrobi i błogo zasypia. Jak karmisz piersią to kupki mogą być nawet raz na tydzień, przystawiaj tak często jak się da, to pomaga w trawieniu itd , jak mm to podawaj wodę, herbatkę...

Padam na twarz, kręgosłup mi siada, czas się położyć :-)

Dobijacie mnie z tymi kg, Elutka, podrzucę Ci kilka moich jak tak Ci idzie super spalanie ich :-)

Sprite, mi też sporo zostało kg i im cieplej na dworze tym bardziej je widzę i codziennie sobie obiecuję, że wezmę się za siebie.

Stokrotka, nie wyobrażam sobie wózka bez skrętnych przednich kół, a już dla bliźniaczek to w ogóle :-)

Aza, no nic się nie chwaliłaś, że masz a raczej miałaś teściową :-)

Nulini, pokaż jaką kieckę kupiłaś, bo dużo fajnych jest w Orsay.

Lay, u mnie na wsi to nawet asfaltu brakuje a co dopiero takich fajnych miejsc na spacerki jak Ty piszesz, ale za to rano cudnie już śpiewają ptaki w lesie obok :-)

Pogoda superrrrrrrrrr, oby tak już zostało :-)

Nocka idealna, jak zjadła o 21:30 to obudziła się dopiero o 3 a potem o 6, ale o 6 długo nam zeszło, bo karmienie, ulewanie, przebieranie, karmienie, pielucha, ubieranie, ulewanie, przebieranie i zrobiła się 7 to już się nie kładłam.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, karmie piersią i herbatke za rada poloznej tez ppdaje i nic z tego. Czekamy na szczepienie bo wtrdy zdecydujemy z pania doktor czy nie wprowadzić mm dodatkowo bo Mala bardzo malo przybiera. 300g na miesiąc... dzisiaj sama z sisbie podalam jej 30ml mm bo sama skora, zero tluszczu na rekacj i nogach. A kupy jesli sa to zielone i wodniste, nieraz taka piana leci z dupki o dziwnym zapachu...

No to fajnie. Czyli nie potrzebnie herbatke jej podaje. Co do karmien - średnio co 2-3 godziny ale je długo bo ok 30min z przerwami na ciumkanie i przysypia przy cycu. Nie ponaga laskotanie i odstawianie ale gdy tylko chce ja odlozyc do łóżeczka jest ryk. Co do dostawiania to polozna twierdzi ze ok i Mala ma dobry idruch ssania. U nas poradni laktacyjnej bie na takze stylko tak moge aie diwiwdziwc czy jest dobrze. Za libk dziekuje:-) podpytam tam tez

Mommy niestety przy kp o regularne jedzenie xiezko

Nulini ja po tygodniu u rodzicow jestem grubz jak morswin :p

My dzis z ł, r i moja mama zali zylismy spacer
A po powrocie od moich rodxicow musielismy jechac do tes iowej bo ma dzis imieniny

Laydeek jak pracowalam w orannge to drugi punit taki jak nasz byl w pszczynie :-D

Aniaj moze sprobuj sab simplex jak masz mozliwosc?

Goferek tez codziennie mowie pd dzis od dzis i nie idzie jakox...

My w domku
Nibysuper itp b8 nie ma to jak u siebie ale u mamusi bylo mi meeeeega dobrze :-(
Padam na pysk, dobrej nocki kobitki

reklama
Megami nie zgodzę się z tym nie dopajaniem. Stachu jest na moim mleku a często chce samej wody między karmieniami początkowo dawałam mu mleko a on jeszcze bardziej się wku.rwiał szarpal i pluł, po którymś razie dałam wody i aż się uśmiechnął jakby chciał powiedzieć "no w końcu" i od tamtej pory często pije samą wodę zrobi kilka łyków i jest spokój choć dziś wypił 90ml wody i wpatrywał się we mnie z taką błogością jakby niewiadomo co było w butli.

Stachu miał jakiś skok wzrostu i z dnia na dzień zrobił się taki duży że połowa ciuchów nagle za mała z dnia na dzień oczywiście dalej nasza szkapa :p ola w tym wieku była już jednym wielkim pączkiem z 5cioma podbrodkami a ten o linię dba. Chyba niejadek będzie, bo na karmienie musze go namawiać i pije około 90ml czasem mniej raz dziennie walnie 120 a tak nie chce i już, buzię zaciska, butle językiem wypycha i koniec żarcia. Moja mama mówi ze mój brat tak samo robił.

A my z T korzystamy z prawie wolnej chaty (jedno dziecko w domu to prawie jak bez dziecka odkąd jest dwójka :p) wczoraj odkryliśmy z T nową pozycję łóżkową i jest ogień, co prawda z boku musimy wyglądać jak połamani ale czego się nie robi dla odrobiny frajdy :D

Zastanawiam się czy nie zapisać się ba letni bieg piastów, tylko czy ja dam radę w TAKIM terenie :/ można pacnac maraton (w moich snach), polmaraton (jeszcze marzenia) i 10km jedyna opcja dla mnie puki co :p

Ostatnia edycja:
Do góry