reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Aniaj, no tu pytanie. Jak karmisz? Bo jeśli mlekiem modyfikowanym, to proponowalabym dopajac herbatka. Np wlasnie koperkowa z hippa.

reklama
Padam na cyce.
Wróciliśmy niedawno od znajomych.
Oczy mi się już przy stole zamykały.
Stara się robię :p

Na szczęście Lila już zasypia więc też za chwilę w kimono uderze.
No i ogólnie jestem dumna z mojego najmłodszego dziecia, bo cały czas była bardzo grzeczna :-)
Oby zawsze taka była hihi :p

Aniaj dokładnie tak jak pisze Jeżyk. Czasem trzeba niestety przeczekać... Ciepłe okłady, masaż brzuszka, spanie na brzuszku. Mój syn nad ranem ( wtedy najbardziej wzmożona praca jelit) zawsze ląduje u mnie brzuch do brzucha, wypurka się, czasem kupę zrobi i błogo zasypia. Jak karmisz piersią to kupki mogą być nawet raz na tydzień, przystawiaj tak często jak się da, to pomaga w trawieniu itd , jak mm to podawaj wodę, herbatkę...

Padam na twarz, kręgosłup mi siada, czas się położyć :-)

Dobijacie mnie z tymi kg, Elutka, podrzucę Ci kilka moich jak tak Ci idzie super spalanie ich :-)

Sprite, mi też sporo zostało kg i im cieplej na dworze tym bardziej je widzę i codziennie sobie obiecuję, że wezmę się za siebie.

Stokrotka, nie wyobrażam sobie wózka bez skrętnych przednich kół, a już dla bliźniaczek to w ogóle :-)

Aza, no nic się nie chwaliłaś, że masz a raczej miałaś teściową :-)

Nulini, pokaż jaką kieckę kupiłaś, bo dużo fajnych jest w Orsay.

Lay, u mnie na wsi to nawet asfaltu brakuje a co dopiero takich fajnych miejsc na spacerki jak Ty piszesz, ale za to rano cudnie już śpiewają ptaki w lesie obok :-)

Pogoda superrrrrrrrrr, oby tak już zostało :-)

Nocka idealna, jak zjadła o 21:30 to obudziła się dopiero o 3 a potem o 6, ale o 6 długo nam zeszło, bo karmienie, ulewanie, przebieranie, karmienie, pielucha, ubieranie, ulewanie, przebieranie i zrobiła się 7 to już się nie kładłam.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, karmie piersią i herbatke za rada poloznej tez ppdaje i nic z tego. Czekamy na szczepienie bo wtrdy zdecydujemy z pania doktor czy nie wprowadzić mm dodatkowo bo Mala bardzo malo przybiera. 300g na miesiąc... dzisiaj sama z sisbie podalam jej 30ml mm bo sama skora, zero tluszczu na rekacj i nogach. A kupy jesli sa to zielone i wodniste, nieraz taka piana leci z dupki o dziwnym zapachu...

No to fajnie. Czyli nie potrzebnie herbatke jej podaje. Co do karmien - średnio co 2-3 godziny ale je długo bo ok 30min z przerwami na ciumkanie i przysypia przy cycu. Nie ponaga laskotanie i odstawianie ale gdy tylko chce ja odlozyc do łóżeczka jest ryk. Co do dostawiania to polozna twierdzi ze ok i Mala ma dobry idruch ssania. U nas poradni laktacyjnej bie na takze stylko tak moge aie diwiwdziwc czy jest dobrze. Za libk dziekuje:-) podpytam tam tez

Mommy niestety przy kp o regularne jedzenie xiezko

Nulini ja po tygodniu u rodzicow jestem grubz jak morswin :p

My dzis z ł, r i moja mama zali zylismy spacer
A po powrocie od moich rodxicow musielismy jechac do tes iowej bo ma dzis imieniny

Laydeek jak pracowalam w orannge to drugi punit taki jak nasz byl w pszczynie :-D

Aniaj moze sprobuj sab simplex jak masz mozliwosc?

Goferek tez codziennie mowie pd dzis od dzis i nie idzie jakox...

My w domku
Nibysuper itp b8 nie ma to jak u siebie ale u mamusi bylo mi meeeeega dobrze :-(
Padam na pysk, dobrej nocki kobitki

reklama
Megami nie zgodzę się z tym nie dopajaniem. Stachu jest na moim mleku a często chce samej wody między karmieniami początkowo dawałam mu mleko a on jeszcze bardziej się wku.rwiał szarpal i pluł, po którymś razie dałam wody i aż się uśmiechnął jakby chciał powiedzieć "no w końcu" i od tamtej pory często pije samą wodę zrobi kilka łyków i jest spokój choć dziś wypił 90ml wody i wpatrywał się we mnie z taką błogością jakby niewiadomo co było w butli.

Stachu miał jakiś skok wzrostu i z dnia na dzień zrobił się taki duży że połowa ciuchów nagle za mała z dnia na dzień oczywiście dalej nasza szkapa :p ola w tym wieku była już jednym wielkim pączkiem z 5cioma podbrodkami a ten o linię dba. Chyba niejadek będzie, bo na karmienie musze go namawiać i pije około 90ml czasem mniej raz dziennie walnie 120 a tak nie chce i już, buzię zaciska, butle językiem wypycha i koniec żarcia. Moja mama mówi ze mój brat tak samo robił.

A my z T korzystamy z prawie wolnej chaty (jedno dziecko w domu to prawie jak bez dziecka odkąd jest dwójka :p) wczoraj odkryliśmy z T nową pozycję łóżkową i jest ogień, co prawda z boku musimy wyglądać jak połamani ale czego się nie robi dla odrobiny frajdy :D

Zastanawiam się czy nie zapisać się ba letni bieg piastów, tylko czy ja dam radę w TAKIM terenie :/ można pacnac maraton (w moich snach), polmaraton (jeszcze marzenia) i 10km jedyna opcja dla mnie puki co :p

Ostatnia edycja:
Do góry