reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2015

No właśnie z tym becikowym jak to wygląda? My z A nie jesteśmy jeszcze po ślubie i to coś zmienia w kwestii wypłacenia go? Bo wiem, że dochody nie mogą przekraczać pewnej wartości…i jakby brać pod uwagę też jego dochody to nam nie przysługuje :-( Więc nawet nie złożyłam jeszcze wniosku..i nie zamierzałam ale może czegoś nie doczytałam?

Wczoraj młody przeszedł samego siebie, tak na amen zasnął dopiero przed 1 i obudził się o 5, oczywiście musiałam go całego przebierać bo nawet plecy były mokre.. i po butli zasnął o 6 i obudził się o 9 razem ze mną ;-)

reklama
Femme, u Alicji zaczyna sie to samo co u mojej. Spięcie w brzuszku. Pójdzie kupka, pójdą baczki i spokoj. U nas tez max 30 min to trwa.
Czy wasze dzieci tez tak często maja czkawkę?? Moja potrafi męczyć jedna z 10 min.
No i ostatnie pytanie czy wasze dzieci tez tak charcza??? Moja niby oddycha normalnie, ale często charczy tak jakby miała problem z oddychaniem.

Zelka, Antek był operowany na pylorostenoze a nie miał typowych objawów. Tylko chlustal. A mimo wszystko ładnie przybieral na wadze, nie dało się wyczuć "fasolki" przez klatkę piersiówa. Co lepsze, nawet na usg nie było od razu widać problemu... a Młoda chlusta, nawet po 3h. I to nie ma gęstego mleka tylko bardziej woda... My mamy bebilon pepti 1 dha więc nie mogę zmienić. Myślałam żeby dac zagęszczania...

Nieobecna to sprawdzaj skoro tak, my mamy też skierowanie na usg żeby to pylo wykluczyć, ale ja już chyba zluzowałam, młoda z resztą też mniej ulewa ... a jak jej się zdarzy po godzinie czy dwóch to raczej serem twarogowym leci :rolleyes: Nie wiem gdzie w lublinei ejst jakiś dobry gastro, bo ta co u niej bylam to dramat jakis.

A może młoda za łapczywie łyka, albo za szybko jej leci ... u Nas poki mi sie laktacja nie unormowało to było główną przyczyną ulewań praktycznie po każdym posiłku, teraz jest dużo lepiej, bo już nie tryska pod takim ciśnieniem :cool2:

Jenn tylko to są dochody na członka rodziny, a jak Wy nie jesteście po ślubie to liczysz tylko siebie i Piotrusia.
Przy becikowym nie mogą przekroczyć 1900 coś zł, a przy rodzinnym i tym drugim becikowym 500 coś zł.

Agulqa mi przy Nikoli wyszło bez problemu, bo wtedy najniższa krajowa to było niecały 1000zł na rękę ;-)
Teraz mi też by się nie należało jakbym miała jedno dziecko, bo najniższa krajowa poszła w górę:-D

edit.

Swoją drogą to bez sensu...
Ceny idą w górę, zarobki idą w górę (biorąc pod uwagę teraz, a te 6 lat temu), a próg w mopsach cały czas ten sam...
Teraz jakbym była samotną matką to nawet nic by mi się nie należało jak ta najniższą krajową zarabiam...:confused2:

Nulini, trzymaj się, współczuję !!!

Lay, Natalka ma czkawkę jakieś 3 razy dziennie po ok 5-10minut. Nie charczy, czasami noskiem charczy to psikam jej wodą morską.

Mój pies dziś oszalał, od rana upatrzył sobie największą doniczkę i namiętnie ją liże, jak go przegonię to chowa się za nią i liże z drugiej strony :-D

Po raz kolejny się utwierdziłam dziś, że nie wrócę do mojej firmy, szef się na mnie obraził za to, że napisałam wniosek o rok urlopu (dla przypomnienia popsułam mu plany zwolnienia mnie zachodząc w ciąże).

Goferek, kichaj na te robotę. Mnie tez wyciulali tylko dlatego ze chciałam zostać mama. Jakos sobie poradzę :-)
Ty masz rok macierzyńskiego, wiec siedź z Natalka i łap każdy dzien, bo dzieci tak szybko rosną. Ja mam nadzieje, ze tez posiedze do końca roku. Zobaczymy jak finansowo bedziemy stac.
Wlasnie sobie przypomniałam, ze mam Sterimar i tez psiknelam małej do noska.

"W 2015 najniższa krajowa netto wyniesie 1286,16 zł, a więc o 48,96 zł więcej niż w 2014. W skali roku zarobki pracownika wzrosną o 587,52 zł."
Śmiech na sali, weź żyj
:rofl2:
Do zasiłku 574zł/os

Szczerze wolałabym nie musieć się łapać na rodzinne, ale jakby mi miało kilku złotych braknąć to bym się wku*wiła :-D

Młody czkawkę ma zazwyczaj po odbiciu, ale nie po każdym na szczęście.

Goferek, olać szefa ;-)

reklama
Alecta do becikowego jesli nie chcesz faceta liczyc to musisz miec decyzje o alimentach lub akt zgonu itp
Inaczej jestescie rodzina i jego zarobki sa liczone
Przhnajmniej ja od 3pan z urzedu mam takie info

Do góry