reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

No właśnie z tym becikowym jak to wygląda? My z A nie jesteśmy jeszcze po ślubie i to coś zmienia w kwestii wypłacenia go? Bo wiem, że dochody nie mogą przekraczać pewnej wartości…i jakby brać pod uwagę też jego dochody to nam nie przysługuje :-( Więc nawet nie złożyłam jeszcze wniosku..i nie zamierzałam ale może czegoś nie doczytałam?

Wczoraj młody przeszedł samego siebie, tak na amen zasnął dopiero przed 1 i obudził się o 5, oczywiście musiałam go całego przebierać bo nawet plecy były mokre.. i po butli zasnął o 6 i obudził się o 9 razem ze mną ;-)

reklama
Femme, u Alicji zaczyna sie to samo co u mojej. Spięcie w brzuszku. Pójdzie kupka, pójdą baczki i spokoj. U nas tez max 30 min to trwa.
Czy wasze dzieci tez tak często maja czkawkę?? Moja potrafi męczyć jedna z 10 min.
No i ostatnie pytanie czy wasze dzieci tez tak charcza??? Moja niby oddycha normalnie, ale często charczy tak jakby miała problem z oddychaniem.

Zelka, Antek był operowany na pylorostenoze a nie miał typowych objawów. Tylko chlustal. A mimo wszystko ładnie przybieral na wadze, nie dało się wyczuć "fasolki" przez klatkę piersiówa. Co lepsze, nawet na usg nie było od razu widać problemu... a Młoda chlusta, nawet po 3h. I to nie ma gęstego mleka tylko bardziej woda... My mamy bebilon pepti 1 dha więc nie mogę zmienić. Myślałam żeby dac zagęszczania...

Nieobecna to sprawdzaj skoro tak, my mamy też skierowanie na usg żeby to pylo wykluczyć, ale ja już chyba zluzowałam, młoda z resztą też mniej ulewa ... a jak jej się zdarzy po godzinie czy dwóch to raczej serem twarogowym leci :rolleyes: Nie wiem gdzie w lublinei ejst jakiś dobry gastro, bo ta co u niej bylam to dramat jakis.

A może młoda za łapczywie łyka, albo za szybko jej leci ... u Nas poki mi sie laktacja nie unormowało to było główną przyczyną ulewań praktycznie po każdym posiłku, teraz jest dużo lepiej, bo już nie tryska pod takim ciśnieniem :cool2:

Jenn tylko to są dochody na członka rodziny, a jak Wy nie jesteście po ślubie to liczysz tylko siebie i Piotrusia.
Przy becikowym nie mogą przekroczyć 1900 coś zł, a przy rodzinnym i tym drugim becikowym 500 coś zł.

Agulqa mi przy Nikoli wyszło bez problemu, bo wtedy najniższa krajowa to było niecały 1000zł na rękę ;-)
Teraz mi też by się nie należało jakbym miała jedno dziecko, bo najniższa krajowa poszła w górę:-D

edit.

Swoją drogą to bez sensu...
Ceny idą w górę, zarobki idą w górę (biorąc pod uwagę teraz, a te 6 lat temu), a próg w mopsach cały czas ten sam...
Teraz jakbym była samotną matką to nawet nic by mi się nie należało jak ta najniższą krajową zarabiam...:confused2:

Nulini, trzymaj się, współczuję !!!

Lay, Natalka ma czkawkę jakieś 3 razy dziennie po ok 5-10minut. Nie charczy, czasami noskiem charczy to psikam jej wodą morską.

Mój pies dziś oszalał, od rana upatrzył sobie największą doniczkę i namiętnie ją liże, jak go przegonię to chowa się za nią i liże z drugiej strony :-D

Po raz kolejny się utwierdziłam dziś, że nie wrócę do mojej firmy, szef się na mnie obraził za to, że napisałam wniosek o rok urlopu (dla przypomnienia popsułam mu plany zwolnienia mnie zachodząc w ciąże).

Goferek, kichaj na te robotę. Mnie tez wyciulali tylko dlatego ze chciałam zostać mama. Jakos sobie poradzę :-)
Ty masz rok macierzyńskiego, wiec siedź z Natalka i łap każdy dzien, bo dzieci tak szybko rosną. Ja mam nadzieje, ze tez posiedze do końca roku. Zobaczymy jak finansowo bedziemy stac.
Wlasnie sobie przypomniałam, ze mam Sterimar i tez psiknelam małej do noska.

"W 2015 najniższa krajowa netto wyniesie 1286,16 zł, a więc o 48,96 zł więcej niż w 2014. W skali roku zarobki pracownika wzrosną o 587,52 zł."
Śmiech na sali, weź żyj
:rofl2:
Do zasiłku 574zł/os

Szczerze wolałabym nie musieć się łapać na rodzinne, ale jakby mi miało kilku złotych braknąć to bym się wku*wiła :-D

Młody czkawkę ma zazwyczaj po odbiciu, ale nie po każdym na szczęście.

Goferek, olać szefa ;-)

reklama
Alecta do becikowego jesli nie chcesz faceta liczyc to musisz miec decyzje o alimentach lub akt zgonu itp
Inaczej jestescie rodzina i jego zarobki sa liczone
Przhnajmniej ja od 3pan z urzedu mam takie info

Do góry