reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2015

A kiedy dwa becikowe daja???

To zależy od miasta chyba, wiem, że nie zawsze i nie wszędzie są dwa becikowe...

femme, złożyłam wniosek 3 tygodnie temu i wczoraj decyzja, a wypłata dopiero 20go :confused2:

Jest 8 rano, a mnie już łeb pęka, Młody tak się drze, że szyby w oknach drżą :wściekła/y:
Kur.wa, WYKOŃCZĘ SIĘ!!!

NIGDY WIĘCEJ DZIECI, NIGDY!!!

reklama
Mamy ulewajek, mam szybkie pytanie. Jak wygląda ulewanie u Waszych dzieci? Takie lejace się po brodzie czy na odległość? Jak dużo? Od razu po posiłku czy np po 3 godzinach tez? Zastanawiam się czy dzisiaj znowu nie pojedziemy na sor by zrobili Młodej drugi raz usg brzucha. Boję się tej pylorostenozy...

nieobecna, różnie, podczas jedzenia zdarza się strumyczek puszczony bokiem z ust, jak beka to chluśnie, po 2 godzinach uleje serkiem... Ale nie są to wymioty na odległość...

Nieobecna moja czasem uleje więcej jak się przeje, ale zazwyczaj to tylko leciutki strumyk kącikiem ust.
Nie masz co się stresować to ulewanie to może być zwykły refluks.
O tym co pisałaś to w ogóle pierwszy raz słyszę.

Suseł, ale laktoza jest też w mleku matki, więc to niezależnie od diety by było.

Nam becikowe szybko przyszło. Tydzień max. Jedno jest ustawowe od państwa, drugie to dodatek z tytułu ur. dziecka do zasiłku rodzinnego, czyli musisz się na rodzinne łapać by go dostać, i trzecie czasem od gminy, gdy taką uchwałę podejmie.

Co do ulewania to różnie. Córki potrafiły po spaniu chlusnąć mlekiem przez pół pokoju.

Ale beznadzieja. Rano słonko mnie budziło a teraz chmury przyszły, buu.

Nulini trzymaj się!
U mnie z samego rana już Nikola zje.bki dostała.
Nie ogarniam czasem tej dziewuchy bez kitu...

Ja na takie podwójne becikowe załapałam się przy Nikoli, bo później wyszłam za mąż i stałam się "bogata" :-D

Nieobecna przesrtos odzwiernika, byłby wyczuwany palpacyjnie i idoczny w usg brzucha ... z resztą u dziewczynek to bardzo rzadka dolegliwość i wiązała by się z wyniszczaniem organizmu dziecka ... bardzo duzych chlustających wymiotach, spadkiem wagi i6td itd ... więc jeśli młoda dobrze przybiera to napewno nie to .... wy się karmicie sztucznie ... możesz spróbowac wprowadzić jej mleko AR na noc. To mleko jest gestrze więc pewnie trzeba będzie smoczka z wiekszą dziurką.

Albo Nieobecna, McPearl można kupić z bebilonu Nutritrion to jest zagęstnik dla dzieci ulewających i ludzi mających problem z połykaniem ... ale podanie tego maluchowi to powodzenia. Myśmi butelki i karmienie butelkowe odstawili całkiem, więc musiałabym podawac łyżeczką ...a wpakować w nią 30 ml łyżeczką to o ludu dramat. Po za tym może powodować niestrawności i inne bóle brzuszka.

Generalnei jeśli są ulewania, a dziecko przybiera dobrze na wadze, rozwija się i jest w miare pogodne to nie ma co panikować i szukać na siłe refluksów i innych patologii, pchać w dziecko chemiczne leki, które po za substancjami które może i pomogą zawierają w ciul syfu, zupełnei niepotrzebnego maluszkom.

Suseł tak jak pisała Megami, przy nietolerancji laktozy dieta eliminacyjna nic nie da ... bo mleko matki też zawiera laktoze, bo jest mlekiem. Jedyny ratunek to Delikol, albo tańszy zamiennik coś na K chyba, ale nie pamiętam. Plus podawanie probiotyku typu dicoflor, biogaja :-D

Co do wysypek u Nas też się pojawia, mam wrażenie że to od ulewań, pewnie od ciepła i suchego powietrza, ona raz jest raz jej nie ma.

Pamietajmy, ze zaburzenia objawiaja sie zazwyczaj wiecej niz dwoma objawami, ktore moga byc zwykła koincydencją.

reklama
Do góry