reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
hej

Ehhh bez sensu nie mieć neta w komórce :no: zaglądam tylko jak włączę sobie laptopa a nie zawsze jest czas, a odpisać też ciężko bo mały często na mnie wisi... przy kolejnej umowie biorę jakiegoś smartfona i internet :tak:

indi kupa 2 razy w tygodniu ?? :szok: to mój ciągle od urodzenia tak samo robi, czyli prawie przy każdym przewijaniu! nawet chyba więcej niż kiedyś, pieluchy idą jak woda

Megami, Żelka to może mój ma nietolerancję? Bo ulewa, ma krostki na buzi i kupki ze śluzem :-( mleko odstawiłam ale nie sprawdzam każdego produktu pod kątem jego zawartości.

Ostatnio pojawiło mu się coś dziwnego na brwiach - taka łuszcząca się skóra... jakby ciemieniucha? (której nie miał na główce) nie wiem co to

Megami ja od porodu jestem cała obolała :no: bolą mnie wszystkie stawy a najbardziej kolana, jak klęknę to nie mogę się podnieść... boli mnie pięta (wtf??) i w ogóle ledwo chodzę, nie wiem co ze mną się dzieje bo to już trochę długo
:sorry2:
izuchna
mój też nienawidzi na brzuchu, już pisałam :sorry2: Dominik też ulewa noskiem czasami, czasami tez chlusta mlekiem
bada wszystkiego najlepszego :tak:

agulqa dostałam chustę od koleżanki -moby wrap. Jakie wiązanie stosujesz? Bo my jeszcze nie nosiliśmy

Lay zdrowia:tak:

Co do kp to u nas jest przez całą dobę oprócz jednej porcji mm późnym wieczorem.
Mały ostatnio zasypia dopiero jakoś 2-3 w nocy :-( a ja wtedy już padam na ryjek

Przyszła niania elektroniczna, będę mogla małego zostawić na górze w łóżeczku i nie latać co chwilę sprawdzać czy nie płacze.

Aaaa jeszcze Wam się pożalę, że tak jak pupa już była bardzo ładna tak znowu wróciło mega odparzenie , ale naprawdę straszne :-(i to w ciągu pół dnia się roxwinęło, błyskawicznie! boję się stosować Tormentiol ale nic innego nie pomaga na to :-(

Ostatnia edycja:
Emilchen, ja tez walczę z mega odparzeniem. Po każdej kupce robię oklad z nadmanganianu potasu a potem smaruje grubą warstwę maści posladkowej. Taka maść masz na recepte. U nas to odparzenie jest razem z rankami :(

Lay wiem, że walczycie... u nas cały czas były problemy, ale teraz już tylko kartoflanka i pupa od chyba tygodnia była super! A teraz już jesteśmy o krok od ranek :no: z takimi rankami wychodziliśmy ze szpitala:-( a ten nadmanganian też na receptę?

Emilchen też stosowałam tą maść. Jak nie ma ranek to nie powinno zaszkodzić. Problem gdy się bardzo często ją stosuje.
Przy młodej też błyskawiczne raz jej odparzyło, aż pojechałam na dyżur świąteczny w niedzielę, bo bałam się jak tio będzie w poniedziałek wyglądało... Na szczęście maść od dr pomogła błyskawicznie.

Megami teraz ranek jeszcze nie ma. Boli go to strasznie przy przewijaniu, trudno mi znieśc ten rozpaczliwy płacz :-(

Na tej izbie przyjęć dostałaś tormentiol czy o jakiej maści piszesz?

indi kupa 2 razy w tygodniu ?? :szok: to mój ciągle od urodzenia tak samo robi, czyli prawie przy każdym przewijaniu! nawet chyba więcej niż kiedyś, pieluchy idą jak woda

agulqa dostałam chustę od koleżanki -moby wrap. Jakie wiązanie stosujesz? Bo my jeszcze nie nosiliśmy

U mnie to samo z kupami

Ja wiaze kieszonke. Kangurka jakos ciezko mi sie nauczuc;-)

U nas na szczescie bez wiekszych odparzen chociaz pupa czerwona
Zasypka z babydream daje rade poki co i bephanten
No i zaczelam mlodemu codziennoe przed kapiela ok 30mim wietrzyc jajka ;-)

Dostałyśmy wtedy Pimafucort, to maść z antybiotykiem i hydtokortyzolem.

U młodego pupa narazie ok, sudokrem pomaga na krostki i większych obrażeń nie ma :-)

Ostatnia edycja:
u nas pupcia też troszke czerwona, ale odparzenie to nie jest. w każdym razie mąka ziemniaczana profilaktycznie i mam nadzieję, że będzie ok :tak:

reklama
Do góry