reklama
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Też dawałam oryginał aktu do ZUSu...
bada m.
Fanka BB :)
Pracodawca wysyła akt urodzenia dziecka do Zus ,ja jak goferek za namową mojej księgowej napisałam prośbę o odesłanie aktu urodzenia ;-)
Czekam też na pit z zusu za L4 ,bo nie mogę bez tego się rozliczyć,a w zeszłym roku już w lutym zwrot mieliśmy
Czekam też na pit z zusu za L4 ,bo nie mogę bez tego się rozliczyć,a w zeszłym roku już w lutym zwrot mieliśmy
agulqa_b
Aaaa,u mnie to ja wysylalam wszystko do pracodawcy i dalam ksero aktu
jenn200818
Położna była jak zwykle wszystko załatwiła w 5 minut, ale mały zważony i aż nie mogę w to uwierzyć, ale waży 4400g czyli w 2 tygodnie przybrał 800 g, w takim tempie to za chwilę będzie małym grubasem
Przyjechał mój bujaczek:-) ale dziwnie takie niemowlę w nim wygląda, mam wrażenie, że ta główka mu mocno opada na klatkę.. czy u was też tak to wygląda? Mam go ustawionego w pozycji najbardziej leżącej, ale jakoś to wgłębienie do siedzenia jest takie, że mały jest dosyć zgarbiony.. nie wiem, może mu coś pod pupę podkładać?
Przyjechał mój bujaczek:-) ale dziwnie takie niemowlę w nim wygląda, mam wrażenie, że ta główka mu mocno opada na klatkę.. czy u was też tak to wygląda? Mam go ustawionego w pozycji najbardziej leżącej, ale jakoś to wgłębienie do siedzenia jest takie, że mały jest dosyć zgarbiony.. nie wiem, może mu coś pod pupę podkładać?
agulqa_b
A my bylismy na spacerku
Co prawda tylko 30min
Ale malego mialam w chuscie i toxbyl racxej szybki marsz
A wiec spacerek dla malego polaczony z odrobina sportu z obciazeniem dla mamy ;-)
Co prawda tylko 30min
Ale malego mialam w chuscie i toxbyl racxej szybki marsz
A wiec spacerek dla malego polaczony z odrobina sportu z obciazeniem dla mamy ;-)
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
bada, ja dopiero dziś na PUE zobaczyłam, że mam jakiś PIT z ZUSu, nawet nie wiedziałam, że coś takiego wysyłają No ale to moje pierwsze L4 w życiu
Bada ja pit z ZUSu wczoraj już dostałam, ale czekam na jeszcze jeden od dealer'a pod którym jest mój salon, bo kilka konkursów mieliśmy za które była kasa na konto.
Kwota nie duża, ale rozliczyć trzeba.
Co najglupsze, oni wystawiają pit 8c więc rozliczyć muszę się nie na 37, a na 36.
Mam nadzieję, że dużo się nie różni od 37
Kwota nie duża, ale rozliczyć trzeba.
Co najglupsze, oni wystawiają pit 8c więc rozliczyć muszę się nie na 37, a na 36.
Mam nadzieję, że dużo się nie różni od 37
izuchna
Zaangażowana w BB
Jenn ja podkładem poduszkę w.l to zagłębienie bo też mi się wydaje że głowa przycisnieta jest do klatki i jak ma ja w bok to też jest w takiej dziwnej pozycji i kręgosłup też lepiej się układa z poduszką chociaż i tak staram się odkładać ją do łóżeczka
reklama
Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
Młody pobija swoje rekordy. Jak do 14 nie spał za dobrze tak od 14:30 kiedy to ostatnio jadł i zapakowałam go w wózek do teraz śpi
Załatwiłam tylko połowę tego co chciałam... Becikowe gminne musimy złożyć później bo sobie wymyślili, że dziecko musi mieć potwierdzenie zamieszkania na terenie gminy, czyli w naszym przypadku musi widnieć jego imię na umowie najmu... Jakby nie było oczywiste, że skoro nie jesteśmy pozbawieni praw, to mieszka z nami Jeszcze o Karty dla rodzin 3+ chciałam złożyć wnioski ale się spóźniłam, bo okienka zamknięte już były... Ech te urzędy.
Mąż też czeka na pit, żeby zwrot podatku dostać
Załatwiłam tylko połowę tego co chciałam... Becikowe gminne musimy złożyć później bo sobie wymyślili, że dziecko musi mieć potwierdzenie zamieszkania na terenie gminy, czyli w naszym przypadku musi widnieć jego imię na umowie najmu... Jakby nie było oczywiste, że skoro nie jesteśmy pozbawieni praw, to mieszka z nami Jeszcze o Karty dla rodzin 3+ chciałam złożyć wnioski ale się spóźniłam, bo okienka zamknięte już były... Ech te urzędy.
Mąż też czeka na pit, żeby zwrot podatku dostać