reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Alecta- no to pięknie Lilka przybiera.

Do nas jeszcze położna nie dotarła. Wkurza mnie bo mam kilka pytań.

Poza tym jestem wściekła bo Kacperek wrócił ze szkoły i gorączka 38. Na 17 jedzie z mężem do lekarza.

reklama
Melduję się i ja! :) Próbowałam Was nadrobić.. ale poległam.
Dzisiaj zostałam pierwszy raz sama z dwójką Potworów. Mam nadzieję, że od października, gdy Młody będzie miał już 2,5 roku uda się go posłać do przedszkola (chociaż po wyrzucenia ze żłobka, Mąż się śmieje, że ma już nasrane w papierach). I wtedy odpocznę! W końcu to "tylko" 9 miesięcy. ;)

Pierwszy raz zdarzyło się tak, że oboje śpią w tym samym czasie - zostało mi 25 minut dla siebie. ;)

Moja Olga też ma problemy z kupami, mimo, że jest na mm - cały czas ma zatwardzenia i przez to słabo śpi. Kupiłam jej dzisiaj w aptece duphalac - podałam trochę i mam nadzieję, że pomoże. Jeśli nie, trzeba będzie spróbować zmienić mleko. :/
W nocy chyba mamy wszystkie to samo ;) Jak Młoda dzisiaj w końcu zasnęła o 4.30, to już o 5.30 musiałam budzić Męża do pracy, a o 6.30 wstał Starszak. I tyle było z mojego snu. ;)

Codziennie zaliczamy minimum 2h spacer, Olga go przesypia, Antek szaleje. :)

I pochwalę się najnowszym zakupem! :) Od niedawna Reserved prowadzi sprzedaż przez internet (darmowa dostawa do sklepu, możliwość zwrotu do 30 dni - też w sklepie). Więc zaszalałam.. i kupiłam takie oto rajstopki za 4,99 - rozmiar 56/62, trochę jeszcze za duże, ale co tam! ;)

Olga.jpg

jezyk - ja bym zrobiła aferę w przychodni! zgodnie z zapisami prawa, położna powinna być u Ciebie do 48h od wyjścia ze szpitala!

Załączniki

• Olga.jpg
    Olga.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 53
Ostatnia edycja:
Dziewczęta!!!!!
Nastąpił przełom!!!! Weronika złapała cyca!!!! I to bez kapturka!!! Ssala dobre 20 min po czym puściła sama i usnela!!!! Jestem taka dumna!

Byliśmy dzis na wizycie u pediatry. Wercia wazy równo 3500g. Przy wypisie miała 2920g. W niecałe dwa tyg prawie 600g. Jest zdrowiutka. 2 marca szczepienia. Zdecydowałam sie na te 5w1 i rotawirusy. Pneumokoki przy następnej dawce.

Femme ja w szpitalu tez mialam aniola i chyba go tam zostawilam :p

Nulini ja do becikowego tez nic nie mam zalatwione

Jezyk wiocha dechami zabita!!!

Doggi ale Robson odkad poznal spacery nie chcial spac na balkonie :p

Jezyk 4h ponoc

Lay mowilam zeby walczyc! Super!:-)

Femme super ze wychodzicie :-)

Alecta super, ze mala tak rosnie :-) i oby tak dalej!

Tasia fajnie, ze juz wsio ok :-)

Agulqa w ulotce jest napisane ile kropel, a ja daje 10kropelek do butki raz albo 2 razy w ciagu dnia i nam starcza :-) i to tez nie codziennie...

Jezyk 1 dzien bodajze :-) jak skoncze karmjic to zerkne na wywieszke co mam na lodowce ;-)

Doggi Twoja Ola to przekonkret heh :-D

Jezyk zdrowka dla Kacperka!!

Nieobecna sliczna ta Twoja dama :-D

Lay gratuluje postepow!:-D

Edit.

Jezyk mleko matki w temp. Pokojowej mozna trzymac 12h :-)

Ostatnia edycja:
Jezyk długo nie przychodzi! Ja wyszlam w pt wieczorem a w poniedziałek dzwoniła umówić się na wtorek na wizytę

Nieobecna a jakie mleczko teraz pije? Oli np nan pro nie służył w ogóle i kupek nie mogła robić po nim
Hahahaha Stachu tak samo w rajtuzach wygląda ;)

LayDeeK wow ładnie przybiera :)

Agulqa_b Hahaha okres przejściowy minął w szpitalu zobaczył ze go kochacie i nie porzucicie to mógł pokazać prawdziwą twarz ;)
To moim dzieciakom obojętne czy spacer czy taras ważne ze świeże powietrze tylko wystawiam wózek i spanie gotowe. Ale to po mnie mają bo ja w każdych warunkach mogę spać, jak jeździłam na uczelnie (miałam 45min tramwajem) spałam na stojąco trzymając się rury :D

LayDeek gratuluję postępu!

Nieobecna, ale strojnisie masz cudna :-)

Jeżyk zdrówka dla Kacperka.

Tasia fajnie, że już w domku jesteście.

My właśnie wróciliśmy z drugiego spacerku.
Odebraliśmy dzieciaki z przedszkola, o dziwo nie prostestowały, że na pieszo muszą wracać hihi.
Młoda teraz przy cycku dalej usunęła, tak ją ten spacer wymęczył :-D

Doggi Ola jest the best :-D

LayDeek gratuluję postępów :-)
Agulqa mój mały też w szpitalu aniołek, najgrzeczniejszy ze wszystkich dzieci, a w domu jak poczuł, że już nie ma położnych, lekarzy i tego całego syfu to pokazuje rogi :-D Już myślałam, że mi dziecko podmienili.. Oczywiście jest do okiełznania, póki co :-)
Czy którą z Was boli kość ogonowa po porodzie? Mnie nadal trzyma… :-( Nie wiem co mam z tym fantem zrobić..

reklama
Jenn, boli. Szczególnie w toilet przy 2.
Obudziła sie po 2h. No to na przewijak, zmiana pampka i do cyca. I niestety tutaj mały zonk. Ssala go 10 min, po czym puściła i w ryk. Nie udalo mi sie ponownie przystawic i dlatego musiałam ponownie odciągnąć mleko i dac z butli. No póki co nadzieja mnie nie opuszcza. Przy każdym karmieniu bedzie próba przystawiania, az sie nauczy. Tylko ja muszę potrenować przystawianie, bo idzie mi to strasznie.

Do góry