reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Uffff Olka juz śpi, jaka cisza w domu :D tylko młody sobie mruczy przez sen. Teraz pora na spokojnie zjedzoną kolacje i najnowszy odcinek "revange" i "grey's anatomy" :)

Emilchen matko! Zdrówka. Oby szybko pomógł antybiotyk i był ostatnim na najbliższe 100lat!

Licja mnie cały czas bolą. W ogóle mnie całe cycki bolą, jak mi nachodzi mleko to przez około 10min mogłabym się w ścianę wgryzac tak boli :/ a ja bezpośrednio cycek nie karmie, grrrr

reklama
jenn, agulqa, u mnie odwrotnie - w szpitalu Młody rogi pokazywał, bo przy KAŻDEJ czynności darł się niemiłosiernie, czy to kąpiel, czy badanie, czy ważenie, o przewijaniu nie wspomnę, aż się pediatra śmiała, czy aby na pewno chcę go do domu brać ;-)
A w domu drze się tylko przy przewijaniu :-D

LayDeeK, ja przy każdym karmieniu boję się, że będzie właśnie tak, jak u Ciebie, bo przerabiałam to z Młodą :-(
Ssała chwilę i w ryk, wyrywała się, szarpała, za cholerę nie chciała złapać sutka, musiałam ją karmić na śpiocha, bo wtedy spokojnie piła...

licja, z sutkami nie pomogę, bo same się pogoiły i przestały boleć, ale z Tosią miałam zeżarte do krwi i pomogły kapturki i maść Maltan...

emilchen,
przybijmy sobie piątkę :-D Ale w szpitalu to wszystko robią szybko i na odwal się, nie dziwne, że dzieci się drą, w domu jednak inna atmosfera, spokój i opanowanie :tak:
Współczuję antybiotyku, oby szybko pomógł!

jeżyk, zdrówka dla Kacpra!!!

Ja przy Tosi miałam kupione "na wszelki" pudło Bebilonu 1 i jakoś tak czuję, że to mnie zgubiło, bo jak brakowało mi sił, to dawałam mm.
Teraz nie mam nic kupione, tylko 3 porcje swojego mleka zamrożone i nawet gdybym chciała, to nie mam jak dokarmić.

No i boję się nocki, cholera, Młody zwykle po kąpieli miał minimum godzinę aktywności i dopiero szedł spać, a dziś usnął od razu po myciu, nawet się porządnie nie najadł...
Oby się nie obudził o 23 na swoją aktywność, TFU TFU TFU!!!

Mommy, nie tylko Twoje. Coś dzisiaj jest bo dzieciaki niespokojne. Moja to jak nigdy chyba sobie ani jednej porządnej drzemki dzisiaj nie zrobiła.

emilchen, zdrówka dla małego. Moja też od nocy dzisiaj na cycku, a przecież ma miesiąc.

licja, wietrzyć i smarować można swoim pokarmem po karmieniu lub maścią na sutki.

Ech już najgorsze miało być za nami a tu ciągle coś :-(

mommy ja już pisałam, że mój chyba ma jakiś kryzys dzisiaj, nadal nie śpi, już od 12... mam nadzieję, że w nocy będzie wymęczony i ładnie zaśnie. Jemu samemu też wypoczynek już by się przydał...

No i jak udało mi się nie dać mm w nocy tak poległam teraz :sorry: bo mały wciąż głodny, a wycyckał już wszystko, ulewa ciągle i ssie wszystko co ma pobliżu ust, krzyczał mi biedny i wytrabil 90 ml bez problemu...

Zdrówka dla chorych małych i dużych!

Moje sutki już nie bolą, uff! Licja moze jakaś maść?

Jeżyk a co tam lekarz stwierdził za chorobę?

Czytałam, że jak w piersiach skończy się zapas to mleko jest produkowane na bieżąco, ale wolniej leci, więcej wysiłku potrzeba i dlatego się często dzieci denerwują

Młody też czasem się drze przy cycku, nie chce złapać, u nas to znak, że musi mu się odbić i może jeść dalej, albo zmęczony i zasnąć nie może.
W szpitalu był rozdartek. Na wizytach badać się nie dawał bo ciągle chciał do cycka :-D

U mnie dziś wieczór z csi las vegas :-) a w dzień namiętnie oglądam 'wspaniałe stulecie'

Ostatnia edycja:
U mnie trzecia próba zakończona fiaskiem. Ani razu nie złapała suta. Wrzask, larmo na cały blok.
W ogole dzis rano zostalam tak zaskoczona, ze szok. Dzwonek do drzwi, maz otwiera. A tam babka stoi i pyta czy to nam sie urodził aniołek. Maz ze tak. A ta wręcza prezent i mówi ze od sprzątaczek! Sprzątaczki z bloku kupiły mojej małej drobiazg. No tak mnie rozczulily, ze szok!!!

LayDeeK, mój mąż dzisiaj wreszcie dorwał się do służbowej poczty a tam wiadomość wysłana przez przypadek też do niego, że w pracy zbiórka na prezent dla Ignaśka :-D W niezłym szoku był, bo pracuje tam dopiero 3 miesiące i połowa ludzi nawet nie wie, kim on jest! :-D

reklama
Licja na mnie oklady z szalwi dzialaly, rewelka

Emiochen zdrowka dla malego
Oby szybko pozbyl sie balterii

Jezyk zdrowka dla Kacpra

Mommy nie tylko Twoj

Nulini Ty masz choxiaz zamrozome a ja null. Jak byl nawal nie miala laktatora a teraz zarlok wszystko zjada ;-)

Megami ja zapasu nie mam bo cycki ewidentnie miekkie itp, a mlody dzis tak zakrztusil sie mlekiem moim ze szok! No masakra, ja nke wiem czy mi leci jak z kranu czy jak on pije, ale krztusil sie ostro...
Jak znalazlas czas w dziem?:p ja jak mlody spal to zapie.przalam na szmacie :p

Do góry