reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

jusia83 bo na poczatku to czlowiek zielony ale zobaczysz jaka bedziesz obcykana we wszystkim zaraz ;) Ja tez jak Doggi duzo skorzystalam z forum w pierwszej ciazy i do dzis mam z dziewczynami kontakt :)

reklama
A mój m wczoraj się mnie pyta kiedy się naprawię,bo on nie lubi jak jestem taka bez życia,mało gadam itp.:-D a spanie miałam tylko w pierwszej ciąży w drugiej i teraz to jestem zmęczona,ale mam problemy ze snem,w nocy ciągle się budzę,a w dzień nie śpię w ogóle

Ja sie caly czas czuje zmeczona I niewyspana, jakby mi ktos energie wyssal. Nie moge spac, co chwila w nocy wycieczki do kibelka, rano sie budze o 4-5, przewracam sie z boku na bok, a kiedy mi sie oko zamknie to budzik dzwoni. Tak dzien w dzien :(

Ja w nocy śpię dobrze, na siku jeszcze nie wstaję, ale o 22 już jestem nieprzytomna :-(
A dziś zamiast spać w dzień to zachciało mi się najpierw cisa wycinać i latałam z piłą po ogródku i rżnęłam gałęzie, a później naszło mnie na filety z kurczaka w panierce z płatków owsianych i frytki - na spanie nie starczyło czasu...

Ja spie jak zabita,no... dopoki mlody sie nie obudzi w nocy hehe. Teraz ma faze snow wiec pobudki sa czasami no i o 6 juz "dzien dobry" codziennie. Takze drzemka krotka w dzien musi byc. Ale ogolnie to nie czuje sie jakos nadzwyczaj zmeczona. Za 9 mies to dopiero sie nie wyspimy!

Wtedy to hormony nam pomogą :-D Mam nadzieję :-D U mnie pobudka o 5 ostatnio... A ja ledwo żywa... Przydałyby się jakieś rolety czy coś, może by młoda dłużej pospała....:baffled:

gosiane ja wierzę że drugi bobas będzie jak Ola za niemowlaka, od pierwszego dnia nocki przespane w pełni, ludzie przychodzili i mówili "ty korzystaj śpij jak mała śpi" a ja tego nie potrzebowałam bo spałam całe noce :) o północy wstawala na mleko potem o 6 i piła praktycznie przez sen odkładając ją do łóżeczka i dalej w kimono :D przez pierwsze pół roku chodziłam tylko wypoczęta :) potem zaczęło się pod górkę bo ola zaczęła wariowac zaczęła raczkowac, szperac po szafach itp wiec za dnia siwy dym ale noce piękne i tak były plus za dnia dwie drzemki jedna 3h a druga 2h dziecko cud :)

Doggi, nieprzespane noce miałam 3 :-D Młoda miała tak po powrocie ze szpitala, że 3 noce jakoś się kręciła, jęczała, marudziła, a później spała jak anioł :-D Cyca/butlę przez sen :-D

Moja też spała całą noc. Budziła się tylko na jedzenie i zmianę pieluchy ok 2-3 razy. Jak skończyła rok to zaczęła przesypiać całe noce;) od 20 do 7 rano:) i dalej tak śpi. plus 2 godzinne spanko w dzień;)

reklama
Nulini cud nie dziecko :) Ola nawet kolek nie miała, nawet jednej :) i szczerze wierzę że bobo numero dos będzie tak samo fajne ;) moja teściowa do tej pory przeżywa ze to niesprawiedliwe ze ola nam w kość nie dała bo ona co prawda Tomka i Piotrka juz nie pamięta bo 100lat temu ale później mieli wpadkę i Tomo ma siostrę o 9 lat młodszą, i Dorotka mówi ze dziwi się ze jej nie udusila jak była niemowlakiem bo ona 24 h na dobę ryczala :p

Do góry