reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Mommy, ależ mi się nigdzie nie spieszy. ja mam termin na za miesiąc (no już nie, ale prawie prawie ;-);-);-)). tylko już w sumie to taki etap ciąży, że wszystko możliwe choć ja tego wcale nie chcę, bo moja ciąża jeszcze donoszona nie jest.
moje były gorsze myśli, bo ja przy młodym przez to, że był przenoszony, a wcześniej wody zaczęły się sączyć i coś już było nie halo w pęcherzu, to wody były zielone, więc widok jakbyś się obsrała :-D:-D:-D:-D. czujesz to?

gadałyście o nfz i sama też sprawdziłam, jak sprawa wygląda w moim mieście. i co? ta przychodnia, do której chodze nie jest na liście :confused:. tzn. ja i tak tam chodze do lekarza prywatnie, ale te skierowanie na usg dostałam na nfz i teraz nie wiem, czy to jest ważne (usg będę robić w innej przychodni-ona ma podpisany kontrakt, ale na skierowaniu jest pieczątka tej placówki bez aktualnego kontraktu) :confused2:

reklama
NULINI ja myślę że ty koło 20 się rozpakujesz ;-)

NO NIE DOBIJAJ MNIE!!! Od 20.01 jest wodnik, a ja chcę drugiego koziorożca :-p

alecta, też jestem wrażliwa na słowa, jakiś głupi tekst męża i ja już wyję :confused:

Doggi, ze mnie też się leje, wkładka mokra...

dagi, mnie czkawka wkurza, bo właśnie w dupie ją czuję, ale z drugiej strony to dla mnie najlepszy znak, że wsio jest OK, jak np. Młody ma spadek ruchliwości w ciągu dnia :-D

sprite,
tort wyszedł ZABÓJCZY!!! :-D Piękny i pyszny!!! :-D

Młoda padła - cały dzień latała, jakby jej ktoś piórko wsadził, no w życiu jej nie widziałam tak podjaranej :-D
A goście wyszli... po 1,5 godziny :dry:
Okazało się, że siostra męża myślała, że impreza jutro i akurat dziś szli na kolację do znajomych, a teściowie zawinęli się z nimi.
Jak ja się cieszę, że nie robiłam kolacji ani nie cudowałam z menu, bo chyba by mnie szlag trafił...
A tak to tylko tort, muffiny, sałatka grecka i owocowa.

Nulini- najważniejsze że młoda zadowolona :)
My w tym roku planujemy zrobić chlopakom urodziny już bez "dorosłych" tylko właśnie same dzieci gdzieś w sali zabaw. Pamiętam że jak koleżanka robiła to dużo jej to nie wyniosło, także zobaczymy ;)

Nulini, mogłaś foto zrobić ;-). fajnie, że się udał, ale szkoda, że goście tak krótko byli.

a ja właśnie chcę drugiego wodnika, więc muszę po 20 :-D. zresztą i tak muszę, bo 17.01. na panieńskie idę i prezent ślubny muszę dostarczyć jeszcze (ten do afryki), więc wypadałoby być na chodzie :-D

jezyk, ślub w pierwszej wersji miał być po świętach, ale na miesiąc przed (jakoś w listopadzie) zamknęli loty z powodu eboli. trzeba było szukać nowego połączenia i ogólnie wszystko to skomplikowało. udało się załatwić lot z 4 przesiadkami z datą wylotu na 31.01. ale data slubu dalej nie jest znana. wszystko zależy od łapówki jaką uda im się dać w urzędzie. takie tam jest życie ;-). w każdym razie ślub musi się odbyć w ciągu dwóch tyg., bo na tyle kumpela tam leci.

jeżyk, u nas sporo sobie życzą na salach zabaw, średnio 30-40zł za dziecko za 2-3 godziny :-( Ale za rok myślę, ze już Młodej zrobimy...

sprite, a kto mówi, że fot nie mam :-D Jutro pokażę ;-)

Nulini- a nie to u nas mniej. Za 6 osób za dwie godziny plus napoje, owoce, jakieś przegryzki zapłaciła 150 zł. Tylko torta miała mieć swojego. To chyba nie dużo co?

jeżyk, niedużo :tak: U mnie w weekend, na 3 godziny, full wypas, czyli dekoracje, żarcie, picie, etc. od osoby ponad 40zł i to musi być minimum 8 dzieci, bo jak nie, to dopłata...

reklama
Jezyk moja mama robila mlodemu
Placila 300zl i mohlo byc 10 dzieci plus mlody
Jak bylo mniej to i tak ta sama cena
No i ciasta napoje itp wszystko swoje
A jak jakasmama po dziecko przyszla i chciqla kawe czy herbate to dodatkowo platne

Do góry