reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Filipia a pierwsza cc tez na Jaczewskiego? Wiesz może kto Cie teraz ciął? Dałaś mi do myślenia tymi relacjami :/ Dobrze, że porządek zrobili i nie wynika żadne problemy na przyszłość ze złego cięcia.
Zosieńka piękną kluseczka jest :-D

reklama
Aaaaaa pikrecilo mnie sie wszystko ;) yggam1 na jaczewskiego bedzie urzedowac ;)
Z Krasnickich znam tylko Chołubka i takiego młodego (syn ordynatora, fajny lekarz bardzo)

Filipiamama dobrze że tym razem trafiłaś na dobrego lekarza..

Ikea zaliczona, teraz jeszcze szybkie zakupy spożywcze i do domku. Planuje się wylegiwać.
Czy któraś się orientuje co do tego pediatry? Czy można zapisać dziecko jeszcze przed narodzinami? Ja się nie będę przenosić od mojej lekarki ale wolałabym małego zarejestrować w przychodni blisko domu żeby nie musieć przez całe miasto z nim jeździć..

Jenn, ja złożyłam w przychodni w tamtym tygodniu deklarację o wyborze pediatry, położnej i internisty (ten do którego teraz chodzę nadaje się tylko do L4, bo babeczka ma ponad 70lat i wszystko by leczyła 1 lekarstwem).
Mogłam wybrać konkretnego lekarza dla dziecka, ale po porodzie mam ich powiadomić, że dziecko już jest wtedy też mam się umówić z położną a oni mi potwierdzą, że dany pediatra będzie naszym lekarzem (chodzi o kontrakt z nfz po nowym roku czy coś się nie zmieni, ale nie przewidują zmian).

A u nas chyba nie wybiera się pediatry, wybiera się ośrodek zdrowia, tam jest kilk apediatrów i chodzi się do tego co akurat ma wolny termin. Ja dzwoniłam po urodzeniu Niny zaraz, następnego dnia przyszła położna środowiskowa.

Kuźwa ten mój syn juz pokazuje że lekko nie będzie!!! Oficjalnie przywołuje go do porządku!

Muszę szybko paznokcie zrobić i jechać zjeść kebab, bo coś te moje skurcze żyją własnym życiem. Łapią mocne i przy zmianie pozycji czy ruchu nie bolą mniej nawet jakby mocniej. Nosz kuźwa zbyt dobrze pamiętam ten stan!!! Trzymajcie kciuki żeby to był falstart! Taki żarcik, przygotowanie do innego terminu.... Jeszcze do tego na wkladce śluz z krwią, to szyjka na bank! (mam nadzieje ze się nie wydłuża :p)

reklama
Doggi- u Ciebie to kto wie ;) ale powiem Ci że ze mnie też dziś mocno leci aż zaczelam się zastanawiać czy mi wody się nie sacza. Ale chyba nie.
Trzymam kciuki za co chcesz :)

Do góry