reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

LayDeek no młoda byłaby strasznie złośliwa gdyby tych 2 dni nie wytrzymała ;-)

Doggi ja już na Ciebie nie patrzę, bo Ty jesteś ciążowy ewenement :-D

Laski powiedzcie mi jak to jest jeśli kupuję auto na dojczowskich blachach to oc musze wykupić od razu po rejestracji?
Bo wiem, że jak kupuję już zarejestrowane w pl to 30 dni mogę jeździć na oc poprzedniego właściciela.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja przy pierwszym jak dostałam skurczy to byłam mega spokojna, a teraz się mocno zestresowałam.

Alecta trochę się uspokoiło, skurcze są ale rzadziej i już mnie nie czyści. Odważyłam się nawet zjeść kromeczkę chleba i w porządku. Chyba, że się jeszcze rozkręci.

LayDeeK, nie panikuj, będzie dobrze :-D
Z całego serca życzę Tobie i nam wszystkim takiego porodu, jaki ja miałam, mimo, że pierworódka - 3 parte i dzieć na świecie, 3h45m od przyjazdu do szpitala :-D

Doggi, bardzo dziwne, że tak szybko zablokowali Ci telefon, ja zawsze płacę po terminie, bo termin płatności mam bodajże do 5go, a pensje dopiero 9go :-p
Fuck, z tym dźganiem w szyjkę mnie dobiłaś, bo mnie dźga od wczoraj :confused2:
Z Tosią nie miałam takich akcji...

alecta, ja zrobiłam zapasy Rennie :-D

Żelka, ja też mężowi powiedziałam, że w tym roku ma zapomnieć o seksie, bo znając nasze szczęście urodzę tuż przed północą :-D

Mommy, też nienawidzę seksu w ciąży :confused2:

Sylwi, Stokrotka, no to jazda, która pierwsza??? :-D

agulqa, ja miałam tak, jak Doggi, po kilku dniach od powrotu do domu powoli jadłam wszystko i ostatecznie z niczego nie rezygnowałam, i smażone i fast foody, wiadomo, że nie od razu, ale nic Młodej nie szkodziło :-p

jenn, ja mam lampę gwiazdkę z Ikei i u nas się pali całą noc, bo ja nie cierpię się budzić w nocy i nic nie widzieć :-D
A światło jest baaaardzo słabiutkie, tylko tyle, żeby widzieć meble no i dziecko, więc zupełnie nam nie przeszkadza :-D

Uwaga uwaga - SPAKOWAŁAM TORBĘ!!!
Jestem gotowa na wszystko :-D
Tylko Młody - BŁAGAM - nie w tym roku :-D
Najlepiej po weekendzie, daj Siostrze nacieszyć się urodzinami :-D

Agulqa, super, ze Robciowi tak sie podoba w domku.

Sylwi, trzymam kciuki, zeby to byl falszywy alarm, no chyba ze juz bus wolala urodzic .

Stokrotka, mam nadzieje, ze wszystko pojdzie jak po masle! Juz niedlugo zobaczysz swoje slodziaczki :)

Dziewczyny, ja zawsze teraz z takim podekscytowaniem wchodze na forum I super sie cxyta, jak juz dzieciaczki sie pojawiaja :) jeszcze coprawda nie czas na mnie, ale juz zazdroszcze tym z Was, ktore juz maja swoje malenstwa:)

Doggi właśnie! Ty jesteś ewenement, dlatego nie patrzę przez pryzmat Ciebie :) ale dopiero teraz rozumiem co odczuwalas i odczuwasz jak tak boli. Nie zrozumie tego ten, kto nie przeżyje tego samego.
Ja trochę pochodzilam i lepiej. Wiec zapewne wybiorę sie na zakupy spożywcze.

Na szczescie Robson wali juz zielone rzadkie kupki :p

Zelka nie uzywalam bo rodzice byli w 3aptekach i nie bylo a w swieta wszystko zamkniete
Lezalam w szpitalu z cyckami na wierzchu jak mikogo nie bylo
Robilam oklady z szalwi, smarowalam troszke swoim mlekiem i purelanem
Co do bephantenu to wlasnie wiem
Ale jak robie tak ze po karmieniu np prawa piersia smaruje tylko prawa, pozniej karmie lewa i jak czas na prawa to scieram go chusteczka i jeszcze procz tego przed mlekiem wysmaruje zanim dam mlodemi
Ponoc ma dzialame dezynfekcyjne tez teraz, polozna mowila ze tak starczy ;-)

Jenn wczoraj strasznie sie balam
Ale dzis wyspana jestem w miare wiec i pozytywne nastawienie jest
Poza tym maly jakas chwile temu jadl i znow spi wiec jest ok :-)

Jenn ja kupilam taka malutka lampke w biedzie
Byly jakis czas temu wlasnie bez pradu
Co prawda nie przewijam przy niej malego bo za malo swiatla daje, ale do karmienia i obczajenia czy wsio ok jest super
A u malego mam energooszczedna zarowe i zanim sie rozpali to i ja i on zdazymy sie przyzwyczaic :-)

U mnie strach pojawial sie tylko dlatego ze balam sie o malego
A tak jestem najszczesliwsza na swiecie ze udalo mi sie urodzic sn razem z ł
Nie chcialabym cc miec

Aaaa pisaek leci w radio ! :-D mrrr ;-)

Mi wlasniw mowili ze moge wszystko jesc tylko malo ixnie ze w jeden dzien zjem 3nowe potrawy bo nie bedzie wiadomo w razie w co zaszkodzilo. Ale ja ograniczam pizze itp, waze 78,5kg dzis rano czyli zostalo 8,5 na + :-(

Nulini no prosze jaki postep :-D dobrze ze torba jest
Ja teraz juz wiem ze trzeba miec spakowana, jakbym nie miala to ciekawe co by mi przywiezli z domu :p

Jak to jest ze kazda zazdrosci bobasow w domu ale nikt rodzic nie chce?1 :O :p

Byla u mnie juz polozna srodowiskowa
I ogolniemproblem z pediatra, jak mnie zapisywali to mowili ze wsio spoko
A teraz sie okazuje ze nie ma miejsc i Robert obecnie nie ma lekarza :-\

Dagi, auto jest już w pl w komisie sobie stoi :-) i mi się podoba :-D
Zawsze kupowałam od prywatnych osób i auta były już w pl rejestrowane, a teraz to dla mnie nowość :p

Agulqa, ale nie rozumiem jak może nie być miejsc...
Przecież to wiadomo, że dzieci się ciągle rodzą...

Doggi zazdroszczę Ci podejścia, bez strachu :-) Ja to nie ukrywam, że mam stracha ale pewnie dlatego, że dla mnie to kompletnie nowa sytuacja..
Nullini moja torba leży spakowana, jeszcze tylko ręczniki papierowe, papier no i kosmetyki, ale to na koniec ;-)
Widziałam te lampki na stronie ale one chyba wszystkie potrzebują prądu, a mi zależałoby na takiej na baterie, bo nie mam po tamtej stronie żadnego gniazdka.

LayDeek będzie dobrze! ;-)

Agulqa jak to, że nie ma pediatry to jakiś absurd jest..

Czy orientujecie się może czy mogę małego zarejestrować w sensie zapisać do przychodni i konkretnego pediatry zanim się jeszcze urodzi?

Kłucie w szyjkę to ja mam już prawie od dwóch tygodni, mały szturmuje mur głową i nie daje za wygraną. Dodatkowo czuję dość często takie jakby pulsowanie, którego nie rozumiem.. Może któraś z Was wie co to?

reklama
Do góry