reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Stokrotka pogodzenia :)

Sylwi pewnie organizm poczuł wolność od krążka i teraz szaleje, trzymam kciuki za fałszywy alarm.

LayDeeK gin mówił ze jak boli tylko na dole to są bóle urojone porodowe czy jakoś tak ;) idź pod ciepły prysznic

Ooooo to mnie właśnie tylko na dole boli chyba. Ale mi znowu gin mówiła, że takie bóle skracają szyjkę.
Już zapomniałam jak wygląda ból porodowy, cały brzuch ma boleć, tak?

Doggi mam nadzieje ze bedzie wspolpracowal z matka :p

Zelka moj ł nigdy nie cukruje
Dobitnie na pewno wszystko opisze znajac jego :p

Tasia na dzis mam full planow:p ale zobaczymy co z tego wyjdzie ;-)

Nulini ł w szpitalu mial to samo
Mlody sie lekko przewrocil czy cos markotnal a ł juz na bacznosc :-)

Mommy powiem Ci ze mi serio ta szalwia pomogla na cycki
Juz w sumie mnie nie bola a przeciez to pierwszy tydzien nasz
No i teraz zamiast purelanem smaruje bephantenem bo dostalam probki no i leoiej dziala moim zdaniem

Doggi dzien serio mialas zaje.bisty :-D

Laydeek nie ma sie cxego bac! Fakt, moze i boli, bo momemtami cholernie nie oowiem ze nie
Z mojej strony, warto skorzystac z wanny
No i sluchaj poloznej
Ja momemtami bylam tak zmeczoma ze nie docieralo do mnie co mowila polozna lub ł
Ale przy koncowce jak powiedxieli ze musze ich posluchac bo to dla dobra malego to w ogole nie myslalam o niczym yylko o tym czy dobrze robie
Aaaa no i ja jadlam podczas porodu chupa-chupsa :-D polozna mi kazala ;-)

Doggi mi tez przypomnialas o faktirze :p

A ja nie zjem przez jakis czas pizzy i nie wypije coli :-(

Ja sie ciesze ze nie musialam zadmego wiesiolka, lisci malin itp :-D
No i ciesze sie ze moj gin wzial mnie z zaskoczenoa
Tzn ja wyszlam z usg i ł mnie poinformowal ze wywoluja porod i jak 23 lub 24 nie urodxe naturalnis to 24 po poludniu cc :-)

Mi jak mlodego po porodzie na brzuchi polozyli to jak wyjelam reke spod niego mialas osrana :p a ta smolka taka chamska gesta ze zejsc nie chciala :p

Ale mielismy nocke :-D
Nzkarmilam Robsona przed snem, ok 23 cos chyba
Obudzil sie ok 3 zjadl, zmienilam pieluche, zjadl, odbilo mu sie i jeszcze zjadl
I uwaga!!!!!!! Budzilam sie w nocy a on ladnie spal (dzis z nami w lozku, balismy ske by byl w drugim pokoju) i obudzilam sie o 7 a moj syn dalej spal. Ale ze walilo kupa to go przebralam i nakarmilam i teraz spi u siebie w lozeczku a ja nadrabiam :-D

Stokrotka &

Ja pamiętam ze cały brzuch Sue napinal łącznie z plecami. Chociaż pierwsze bóle to były tylko takie regularne uklucia w podbrzuszu, nie jakieś skurcze czy coś tylko tak co jakiś czas mnie cis dźgalo, takie bóle jak na okres przyszły później i to były takie mocne juz dosyć, jak na taki mocny i ciężki okres ale bolał wtedy cały brzuch

Agulqa_b a widzisz mnie położne wkurzaly i słuchałam tylko siebie i robiłam to co potrzebowałam, wanna tez mnie wkurzala bo było niewygodnie i ciężko było się ułożyć w czasie skurczu. I dla mnie puki mogłam chodzenie dużo dawało, na skurcz opierałam się o T i dalej spacer ;) a później już mi się tak spać chciało ze tylko łóżko ivw du.pie miałam wszystko :p bo spałam :p

Agulqa_b ja szybko wzięłam się za dobroci różne po urodzeniu oli, wprowadzałam stopniowo i po mału ale zarlam wszystko :D i oli nic nie było :D
No smolka jak smola ciężko zmyć ;)

Ostatnia edycja:
Agulqa_b jak też nie wiedziałam co to jest :) dopiero miałam z tym styczność jsk Ole przewijalam i przy każdym pierdnieciu leciała smółka a ja walczyłam żebyśmy zmyć :p

Kciuki za Stokrotke &&&

Agulqa znać, młodemu się w chacie podoba :))) z Bepanthenem uważaj bo tzreba zmywać przed karmieniem, dlatego purelan wygodniejszy bo jego nie trzeba :) uzywałaś w końcu tych nakładek czy obeszło się bez?

Sylwi oby fałszywy alarm, do cieplej wody wejdz powinny skurcze przejść, jak fałszywy alarmos :)

reklama
Doggi tak czy siak ta kąpiel coś dała :-D:-D mi moje straszaki w jednej i drugiej ciąży zawsze przechodziły (przechodzą w wannie :tak:

Do góry