reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Nasze wesele nie było może zbyt wystawne ale coś tam też trzeba było zapłacić. Choć nie żałuję bo to w końcu taka tradycja słowiańska. Jakby tak z wszystkiego rezygnować to by na końcu człowiek całe życie siedział w domu.

Młody miał dzisiaj jasełka. Fajnie wyszło. Dzieciaki dostały pokaźne paczki, a babka przebrana za gwiazdora była po prostu genialna. Teksty miała świetne.

Mój M też mnie ostatnio wkurza. Od czasu gdy codziennie dojeżdża do pracy to już później nic mu się nie chce. Ja go rozumiem, że jest zmęczony i w ogóle, ale kolejny raz prosiłam by umył małego i kolejny raz skończyło się to tym, że ja to robiłam. Bo oczywiście młody nie chciał iść to ten go zostawił i sam poszedł się umyć. No cholera mnie weźmie. Jak to będzie po porodzie? Też będę musiała najpierw jedno dziecko kłaść, a później drugie? Wykończę się...

reklama
pewnie gdybym brała slub przed dziećmi to było by tak,że rodzice zrobiliby nam to wesele,ale my bralismy ślub z 2 malutkich dzieci i niechcielismy pomocy finansowej,więc zrobilismy na co było nas na ten czas stać :tak:

LayDeek właśnie. Ja tam nie potępiam, bo każdy robi wg siebie i własnych możliwości. Ja jak bym chciała zrobić wesele to było by skomplikowane, bo połowę rodziny w tym babcie mam w niemczech, rodzina T z Czech wiec juz sam koszt hotelu był by spory, jeszcze wiele innych rzeczy przemawia na nie, poza tym jak juz pisałam na ślubie kościelnym mi nie zależy, a z kolei po co mi tylko on jeśli nie mogę wziąść konkordatowego, w świetle prawa i tak nie będziemy małżeństwem.

Aczkolwiek nie ukrywam, że jako gość Lubie się na weselach bawić:p

Jezyk wlasnie my z ł tez nie czujemy potrzeby wielkiem impry
Wole na super wakacje jechac i wspomnienia miec ;-)

Alecta ja kiedys sobie nie wyobrazala ale teraz jakbym miala 30k dac na wesele to wolalabym kredyt nadplacic i szybciej miec z glowy :p

Jezyk spaaaac, no no :p

My myslelismy wlasnie nad malym bez poprawin na jakies 30-40osob maks do 2 w nocy np. Powiedzmy cos na styl 18stek tyle ze slub i chrzesy lub sama kolacja dla najblizszych
Wszsytko wyjdziw w praniu ile kasy bedziemy miec
Ale jak mam wydac 2-3k a 10czy 15 to dla mnie jest roznica :p

Agulqa no dlatego ja w takim wypadku brałabym tylko cywilny.
Sam kościelny do niczego mi potrzebny nie jest, ja nie z tych co muszą, bo to "po bozemu" itp.
Dla mnie to jest tradycja, że biorę kościelny i później jest weselicho, a bez weselicha to mi cywilny wystarczy i przynajmniej nie muszę za niego 500 zł kiecolowi płacić mimo, że on wtedy wykonuje swoją pracę.

reklama
Do góry