reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
u mnie moja mama kupiła nam ubranka dla Tymka a teściowa mówiła że do wózka się do rzuci :) tak że nie mamy co narzekać :)

jenn a powiedz mi gdzie można kupić takie fajne podusie do łóżeczka?

Jenn super fryzura:-) ! Mi sie podoba chyba nawet bardziej ombra niz calosc:-) !

Nulini to poszalalas z jedzeniem:-D

Alecta jak zobaczylam Twoja rozowa suszarke to u mnie tak samo rozowo:-) :-)

Agulaq_b no my właśnie też narazie się nie hajtamy, chcieliśmy w Wielkanoc jak będziemy Chrzcic mala, ale w PL się nie możemy hajtnac w usc jedynie kościelny, na którym mi tak bardzo nie zależy, wiec doszliśmy do wniosku, że będziemy się hajta za jakieś dwa lata jaka mala podrosnie w uk. Jezu znów bym coś zjadła a dopiero mówiłam ze juz dziś nic....

Dagi a czemu w usc nie mozecie? T musialby miec obywatelstwo?
My wlasnie chcemy koscielny ;-)
No i w planach byla wielkanoc lub sierpien ale nie wiem co ł knuje ogolnie :p
Poza tym w lutym slub ma moja sis

Bo jako obywatel innego państwa musiał by mieć zaświadczenie od siebie z czeskiego usc ze nie ma przeciwwskazań do zawarcia związku małżeńskiego innymi słowy ze nie jest hajtniety w Czechach , ale czechy ani Słowacja nie wydają takiego zaświadczenia od 7lat juz...można przed sąd, ale jak mi powiedziała kierownik usc u mnie ze trwa, kosztuje, później trzeba czekać na uprawomocnienia się wyroku a my mieszkając tu nie mamy czasu na to by latać tam i spowrotem...

A co do kosxielnego to wygląda to tak, że jak większość Czechów T jest nie wierzący, nie przyjmował żadnego z sakramentów tj chrzest, komunia, bierzmowanie. Z chrztem malej nie ma problemu.

Ślub kościelny moglibyśmy wziąść bez problemu, bo zmieniło się prawo kanoniczne i nie musiał by nawet przyjmować tych sakramentów bo i przysięga małżeńska jest inna troszkę. Ale co mi po ślubie kościelnym tylko jeśli w świetle prawa małżeństwem i tak nie będziemy.....

Ostatnia edycja:
reklama
Dagi juz rozumiem

Laydeek bez slubu i tak sa problemy :p
Poza tym nas i tzk juz kredyty zwiazaly, min na 30lat :p
A ja bym chciala bysmy byli formalnie rodzina w razie w.
Nawdt dla Robsona, czy zalatwiania czegokolwiek

Do góry