reklama
agulqa_b
Fanka BB :)
Moja mama powiedzizlz wprost ze gdybysmy brali slub to nie mialaby na mlodego a ze my niezdecydowani i nie bierzymy to robila nadgodziny by wnusiowi kupic
Stokrotka34
Jenn super fryzura:-) ! Mi sie podoba chyba nawet bardziej ombra niz calosc:-) !
Nulini to poszalalas z jedzeniem
Alecta jak zobaczylam Twoja rozowa suszarke to u mnie tak samo rozowo:-) :-)
Nulini to poszalalas z jedzeniem
Alecta jak zobaczylam Twoja rozowa suszarke to u mnie tak samo rozowo:-) :-)
dagi27
Agulaq_b no my właśnie też narazie się nie hajtamy, chcieliśmy w Wielkanoc jak będziemy Chrzcic mala, ale w PL się nie możemy hajtnac w usc jedynie kościelny, na którym mi tak bardzo nie zależy, wiec doszliśmy do wniosku, że będziemy się hajta za jakieś dwa lata jaka mala podrosnie w uk. Jezu znów bym coś zjadła a dopiero mówiłam ze juz dziś nic....
agulqa_b
Dagi a czemu w usc nie mozecie? T musialby miec obywatelstwo?
My wlasnie chcemy koscielny ;-)
No i w planach byla wielkanoc lub sierpien ale nie wiem co ł knuje ogolnie
Poza tym w lutym slub ma moja sis
My wlasnie chcemy koscielny ;-)
No i w planach byla wielkanoc lub sierpien ale nie wiem co ł knuje ogolnie
Poza tym w lutym slub ma moja sis
jenn200818
licja ja kupowałam stąd PODUSZKI ochraniacz na łóżeczko RÓŻNE WZORY HIT (4820771442) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ;-)
dagi27
Bo jako obywatel innego państwa musiał by mieć zaświadczenie od siebie z czeskiego usc ze nie ma przeciwwskazań do zawarcia związku małżeńskiego innymi słowy ze nie jest hajtniety w Czechach , ale czechy ani Słowacja nie wydają takiego zaświadczenia od 7lat juz...można przed sąd, ale jak mi powiedziała kierownik usc u mnie ze trwa, kosztuje, później trzeba czekać na uprawomocnienia się wyroku a my mieszkając tu nie mamy czasu na to by latać tam i spowrotem...
A co do kosxielnego to wygląda to tak, że jak większość Czechów T jest nie wierzący, nie przyjmował żadnego z sakramentów tj chrzest, komunia, bierzmowanie. Z chrztem malej nie ma problemu.
Ślub kościelny moglibyśmy wziąść bez problemu, bo zmieniło się prawo kanoniczne i nie musiał by nawet przyjmować tych sakramentów bo i przysięga małżeńska jest inna troszkę. Ale co mi po ślubie kościelnym tylko jeśli w świetle prawa małżeństwem i tak nie będziemy.....
A co do kosxielnego to wygląda to tak, że jak większość Czechów T jest nie wierzący, nie przyjmował żadnego z sakramentów tj chrzest, komunia, bierzmowanie. Z chrztem malej nie ma problemu.
Ślub kościelny moglibyśmy wziąść bez problemu, bo zmieniło się prawo kanoniczne i nie musiał by nawet przyjmować tych sakramentów bo i przysięga małżeńska jest inna troszkę. Ale co mi po ślubie kościelnym tylko jeśli w świetle prawa małżeństwem i tak nie będziemy.....
Ostatnia edycja:
reklama
agulqa_b
Dagi juz rozumiem
Laydeek bez slubu i tak sa problemy
Poza tym nas i tzk juz kredyty zwiazaly, min na 30lat
A ja bym chciala bysmy byli formalnie rodzina w razie w.
Nawdt dla Robsona, czy zalatwiania czegokolwiek
Laydeek bez slubu i tak sa problemy
Poza tym nas i tzk juz kredyty zwiazaly, min na 30lat
A ja bym chciala bysmy byli formalnie rodzina w razie w.
Nawdt dla Robsona, czy zalatwiania czegokolwiek