reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Zdycham.
Dopiero wróciłam do domu i nie mam nawet siły Was nadrobić więc wybaczcie.
Nikola dostała od laryngologa antybiotyk, bo w uchu jej się zaczyna robić stan zapalny i w nosie ma dużo ropy.
Moje wyniki są ok, gin powiedział, że jedynie jakieś żelazo mogę sobie kupić, ale tak nie ma się do czego przyczepić, gbs też wyszedł dobrze.
Byłam później w Rossmanie, w Intermarche i Bricomarche i nie mam już siły na nic.
Miałam do Pepco jeszcze podjechać zobaczyć czy mają stolicę, ale i tak nie mam siły dzisiaj za pierogi się brać więc podjadę jutro, a dziś zrobię bigos i farsz do pierogów.

reklama
Ok, gadałam z teściową o tej krwi najpierw się zmartwila a potem mnie wysmiala :p zmartwila się bo mi położna coś musiała uszkodzić i stąd krew i pieczenie ale ze nie mam się martwić bo tak w teorii może się dziać i na to zaczęła się śmiać i moei "w teorii bo w praktyce się nie dzieje, znów jesteś wyjątkowa" :p to się chociaż posmislysmy :p ale mam obserwować i jak będzie boleć jutro rano znów i krew się na zatrzyma to mi coś zapisze, ale generalnie do wieczora powinno minąć

Alecta dobrze ze wyniki ok, biedna Nikola :(
W kauszwitz mają stolnice dwa rozmiary mniejszą i większą, przynajmniej w zgc

Karpanna ja robie ny cheesecake, tiramisu, rolade bezowa z malinami i kremem z bitej, mascarpone i białej czekolady, poza tym klasyczny sernik z brzoskwiniami no i pierniki, mam tylko nadzieje ze mi mikser naprawią no bez niego ch.uja zrobię

O to sporo robisz. Ja zrobię sernik a moja mama zrobi pleśniaka. Do tego pierniczki (jeśli dotrwają do świąt ).:-)

Od kiedy nie zatrzymują akcji porodowej tzn od którego tygodnia od 35 zaczętego?

Karpanna ja zawsze dużo piekę ale nasza rodzinka nie dość ze konkrety je do oporu to potem słodkości nie odmawia tez :) i trochę nas jest bo 8 dorosłych osób i jedno dziecko, jeszcze no i dwa psy ale psy nic nie dostają, a już na pewno nie Sheldonek bo on nie zasłużył jeszcze nigdy na takie nagrody bp ganda grzeczna jest :)

Wiecie co ostatnio nachodzą mnie myśli czy wszystko pójdzie dobrze z porodem tzn czy ładnie urodzę bez komplikacji, czy będę dobrze przeć itd. Wszystko przez mój wiek. Nie chodzi o to że macie mi pisać ,, no coś ty jesteś młoda itd '' tylko zaczęłam się tym martwić.

Karpanna oczywiście ze bedzue dobrze, masz już dwa porody za sobą masz doświadczenie i twoje ciało tez inaczej to znosić bo już wie" z czym to się je" i nie wydaje mi się żeby wiek miał coś fo rzeczy. Moja sąsiadka mając 52lata zaszła w ciążę myślała ze przekwita a okazało się że to ciąża i rodziła sn i twierdzi ze yo był najłatwiejszy poród ze wszystkich 4ech :) wiec wiesz :) ty to młoda siksa przy niej

Karpanna ja pralam w swoim proszku tj.uzywam persil sensitive a on ma pozytywną opinie IMiD. Co do mlodej to polecam masc bez recepty clemastinum. Smarowalam swojej dwulatce na polecenie pediatry jak miala tam nadmiar 'serka'.

Doggi robilam posiew z pecherza jak ty przez cewnik ale w zeszlej ciazy. Pieklo jak sikalam ale krwi nie bylo. Dobrze masz z tą tesciową.

Aob ja prosilam M zeby kupil duzą choinke (uznaje tylko zywe). Przyniosl mi metrową idiota! Pogonilam zebym wymienil. I wrocil bez bo nie mogl sie zdecydowac. Tym sposobem i ja bez choinki:)

reklama
Kasiekz no moja teściowa na wagę złota :) my choinkę za tydzień kupujemy, ale T odgraza się ze będzie jeszcze większą niż rok temu, a tamta miała ponad 2,5m, ten mój jakiś kompleks chyba ma ;)

Ostatnio czuję się jak rizhisteryzowana kre.tynka :/ gadałam z teściową i powiedziała ze w teorii tak się zdarza, ale ha oczywiście wbrew sobie, która nigdy nie panikuje teraz zaczynam szukać dziury w całym... I dla odmiany wkręciłam sobie że mi pęcherz plodowy uszkodziła i to wody lecą a nie krew z siku.... Aaaaaaaaaa czuje się jak psychol! Czy juz fo rozwiązania będę miała z dnia na dzuen coraz większe schizy?! W ogóle możliwe jest żeby pęcherz plodowy uszkodzić cewnikiem? Głupia baba w ciąży :p

Ostatnia edycja:
Do góry