reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Ja właśnie tak teraz o tym myślałam, bo wiem, że sama jako dziecko miałam dysplazje panewek biodrowych. Tu nikt nie mówi o takich rzeczach
Zresztą jak o wielu, ale gdzieś kiedyś wyczytałam, wypowiedź jakiegoś ortopedy, że to podwójne pieluchowanie czy też szerokie? (chyba) nie jest wcale takie zdrowe i na pewno nie należy stosować "zapobiegawczo" ale tylko tyle przeczytała a sama nie jestem za bardzo w temacie wiec Doggi pewnie teść ma rację skoro jest lekarzem

reklama
Tak mi tez polozna powiedziala. Ze absolutnie nie pieluszkuje sama bo moge zaszkodzic. Wsio sprawdza ortopeda po usg. Poza tym w szpitalu masz badane kilkakrotnie dziecko i widoczne odchylenia juz oni wylapują i ewentualnie poinformują cie:)

a nam tak położna noworodkowa na szkole rodzenia mówiła :szok: żeby flanelową pieluszkę między nóżki do momentu usg bioderek wsadzać ;/

to u mnie jest tak,że albo w szpitalu zlecą kontrolę u ortopedy,albo na wizycie jak bobas ma 3 tygodnie juz w przychodni,ale nie u wszystkich tylko tam gdzie zachodzi potrzeba :tak:

z tym szerokopieluchowaniem, z tego co pamiętam, to mi lekarz mówił na ile cm ma być pielucha, więc profilaktycznie to chyba nie ma sensu tak robić? Nadgorliwość jest gorsza od wiecie czego ;)

Karpanna ja chyba koszule wyprałam w dzieciowych, ale później jak wróciłam do domu to dziecko czasem spało ze mną w mojej pościeli (pranej normalnie) itd itd i było wszystko ok, więc później prałam tylko ubranka i kocyki itd w dziecięcych proszkach.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy któraś ma wypróbowany przepis na kopytka, chciałabym zrobić na obiad w święta. Do tego zrazy i z nich sosik do polania. Wcześniej bym je zrobiła a w święto wrzuciła tylko do wody. Da się tak? Jak wpiszecie na przepisowym dajcie znać. Z góry dziękuję.

Aha robicie zapiekanki ziemniaczane? to też się pochwalcie.

Ostatnia edycja:
reklama
Heh też tak często mam, że jak Ł jest w pracy to tęsknię za nim i chce żeby już wrócił, a jak już wróci to mnie wkurza :p

Ja tak mam ZAWSZE :dry: Zwłaszcza, jak ma drugą zmianę, już odliczam minuty do powrotu, a ledwo stanie w drzwiach i rzuci jakimś kretyńskim tekstem - mam ochotę go ZAJE.BAĆ!!!

Doggi, ja na glukozie wbiłam się przed całą kolejkę i oczywiście foszki, a później jak siedziałam w poczekalni, to też była laska w ciąży i ona grzecznie na kolejkę czekała...

Na bioderka dobre noszenie w chuście :-D

U mnie dziś barszczyk czerwony i krokiety, aaaaależ mi się już chciało od kilku dni! :-D

Do góry