reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

"koniec 36 tyg oznacza,ze dziecko jest już donoszone-a więc poród może odbyć się w każdej chwili !!! Torba do szpitala spakowana ?"

karpanna jeszcze tylko przyszły tydzień i przerwa świąteczna ,z tym,że nie wiem czy się cieszyć,bo jak są w szkole to zawsze trochę spokoju,a wtym roku mega długo siedza w domu :-ppocieszam się ,ze to dobrze i wtym czasie spokojnie pójde do szpitala,a oni z babciami i tatą

Ostatnia edycja:
reklama
Bada brzmi poważnie tylko ja już w 38tc wyskoczyłam! ;-) a torba spakowana hehe
Karpanna ja mam żłobkowego bobasa i też wstaję o 6 jak mąż go zawozi na 7..tylko od paru dni czuję niemoc, wracam do łóżka i tak wegetuje. .poza tym cukier mi trochę ostatnio spada.

Czy ktoś wie co z Doggi? Pisała wczoraj o skurczach które stały się inne. Czyżby się rozpakowywała. Ale by się wyłamała z szeregu. Wymyślamy kary? Dla każdej którą prześcignęła wysyła pierogi ??:-)

Elutka - to o i tak masz lepiej bo ze mną w domu zostaje młodsza pociecha więc ja sobie nie poleżę. Potem wraca starsza i lekcje czekają a młoda się buntuje bo ma lenia po całym dniu w szkole.

Elutka - to zaraz rodzisz o matko ja też chcę tak! Dlatego jesteś zmęczona, odpoczywaj i zbieraj siły.

Ostatnia edycja:
Elutka wiem ,bo ja jutro tak jak Ty kończe 37 :tak:

nie wiem co na obiad,zrobiłabym rybe ,bo u nas wszyscy lubią ,ale w sklepie blisko domu maja jakąś nieciekawą,najbardziej lubię z kauflanda,ale tam to już cała wycieczka :-p

Bada m - no masakra z tymi wolnymi dniami. Moje to mają tak że jak są osobno to są grzeczne a jak razem to się kłócą o zabawki, albo się tak bawią głośno że wymiękam. Jakoś hałas mnie wkurza. No ale przyda im się wolne. Moja zmęczona przychodzi bo od 6.30 do 16 jest w szkole. Od stycznia będę ją odbierać.

Karpanna no co racja to racja :-) zawsze mogę poleniuchowac trochę. .qrde zmęczona jestem okropnie, ale zaraz sama się jakoś wykopie z tego łóżka. .ileż można :-)
Narobilam kiedyś figurek na choinkę z masy solnej i czekają na ozdobienie..
Na obiad też nie mam pomysłu ale rybkę bym zjadła. .hmm

Bada skończony 36tc to już poważna sprawa :)

Karpanna żyję

Co yo był za dzień wczoraj masacra jakaś! Już myślałam że na porodowke w nocy będę jechać, na szczęście się uspokoiło. Ale dziś jakoś super lepiej nie jest. Chyba młody się wciska niżej bo w ci.pce czuje jakby mi ktoś noże wbijał przy każdym ruchu. No cóż 36tc w toku i daje w kość ot co
Dziś byłam na posiewie w poradni K strasznie to niemiłe. W sensie cewnik. Po operacji kolana mi zakładali ale nie czułam bo byłam na znieczuleniu a teraz bez znieczulenia nieprzyjemne uczucie, na szczęście rach ciach ciach i.po krzyku.
Potem ten mocz zniosłam do laboratorium a tam oczywistoście kolejka na 20osob wchodzę wszyscy patrzą w moja stronę odpowiadając dzień dobry i zauważają brzuch... Od razu stałam się niewidzialna, normalnie jestem super bohaterem mówcie mi inwizible :cool::cool:
Ja stwierdziłam ze mam gdzieś kulturę i weszłam przed wszystkich z głośnym wypowiedzeniem JESTEM W CIĄŻY JEŚLI NIE WIDZĄ PAŃSTWO.... Siedziała tam jedna ciężarna to się zaśmiała z oburzenia ludzi.
Ale postanowiłam ze dość tego dobrego ledwo, stoję bo mi ci.pke rozrywa od środka i nie mam ochoty na grzeczności :]

Elutka to Ty twórczą osobą jesteś :-)

karpanna u nas to samo,jak za długo w domu siedzą to oszaleć można,nudzą się,kłócą ,jeszcze oni takie durne zabawy mają mąż mówi,że to normalne u chłopców ,dla mnie nie ,bo byłam dziewczynką :-D

Doggi
the beściaku ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Doggi, podziwiam Cię za odwagę :tak: u mnie na osiedlu to w przychodni max kilka osób w labo, ale w szpitalu to już ładna kolejka...

Dni wolne czy choroby młodego to też zawsze czas pełen szaleństw, darcia się i w ogóle jeśli chodzi o mojego syna. Ale co sobie pospać zawsze mogę to mogę. Zawsze taki nocny marek byłam, a teraz trzeba wstawać...

Do góry