reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Agulqa jakby mógł to pewnie by tak zrobił :p
Ja też bym chętnie na wychowawczy jeszcze poszła, ale za free to żaden interes.
W sumie on jeszcze nie wie, że rozważam brak powrotu do pracy, ale jak już podejmę decyzję to powiem mu miesiąc przed wręczając wypowiedzenie :p

reklama
Śniadanie zjedzone, kawa w trakcie wypijania.. dzisiaj dzień zaczęty o 7 niestety. Sama z siebie się budzę najczęściej przez pęcherz no i potem już wiem, że z ponownym snem d.upa. Dzisiaj wiem, że kurier coś przywiezie, ale nie wiem co.. trochę tego zamówiłam :-) Plan był żeby gdzieś wyjść, ale może dzisiaj sobie daruję a co tam lenistwo.;-)

jen ja miałam pobudkę o 6 bo młody na 7 do żłobka z tatusiem pojechał :) oj ciężko go było zwlec z łóżka...
my tez teraz z naziemnej korzystamy, ja bardzo mało tv oglądam, mąż też więc bez sensu płacić za upc (mieliśmy pakiet tv+net) z czego często coś szwankowało. Teraz mamy najważniejsze kanały, internet mobilny z play i jest ok:) po nowym roku może kupimy modem żeby było troszkę więcej kanałów.
Ja mam troszkę prasowania to możecie swoje dorzucić :p
alecta a co on myślał, że ty po porodzie wrócisz czy jak?

To dołączam się do grona naziemnej tv. My też mało oglądamy, a ja to już w ogóle czasem nie włączam, bo te nowe programy działają mi na nerwy, a zauważyłam, ze mnożą się na potęgę.

Hej!

Ja dolaczam sie do tych co Tv nie maja...
Ojjj chyba nie mam do kogo ;-)

Srednio sie wyspalam
O 3 w nocy najadlam sie strachu bo chcieli tetna Robsona sluchac a tam cisza
Wiec szybko biegli po ktg i bylo ok
Gowno nie sprzet a ja ske zdenerwowalam tylko niepotrzebnie
Po obchodzie maja mi wymaz robic i rozwarcie sprawdzac
Jak bedzie ok to ide do domu i mam karte ruchow plodu

Rozmawialam z kolezanka co rodzila w sierpniu
Mowi ze na pewno bedzie rok na macierzynskim a pozniej planuje 2miesiace urlopu wybrac m.in zaleglego no i chyba dobierze ok 2-3mce wychowawczwgo mimo ze bezplatny po to by do pracy po nowym roku dopiero isc. Tez nieglupie rozwiazanke w jej sytuacji bo jak wroci w grudniu to swietani sylwka ma bankowo w pracy

Femme to u nas z mlekiem musi być, wtedy ten tost ma fajną strukturę :) omnomnom robie na śniadanie sobie ;)

Dagi ja takich nie noszę niestety :( mam za duże cycki i nawet jak idę biegać to zakładam stanik zwykły i na to sportowy bo tylko tak trzymają się kupy. Ale na wiosnę zainwestuje w taki specjalny sportowy który trzyma mega mocno tylko kosztuje 300zl wiec poczekam aż rozmiar cyckow mi się unormuje

Sprite ja to samo! Jak się wysuszy odcrazu prasuje i do szafy.

Agulqa_b skoro po kroplowkach tak szybko przeszło to znaczy ze to nie twój moment ;)
Ja kartę ruchów juz od miesiąca mam :/

My mamy nc+ ale jakiś pakiet gdzie mamy wszydtko, filmowe, sportowe, bajki wszystko. Plus multiroom i te wszystkie HBO go canal + vod po prostu wszystko na dwa lata (na tyle chciałam umowę bo rok tak szybko mija ze niewiadomo kiedy) i płacimy 129 zł przez całą umowę. U nas wykorzystane na 100% wszydtko

Wczoraj udało mi się zasnąć kolo 22.30 i spałam do 8 :) jak ha marzyłam o normalnym śnie!

Witam,

Agulqa, dobrze ze wszystko ok i ze byc moze wyjdziesz do domku.
Z czystej ciekawości zapytam... Kto Cie do szpitala zawiózł???

Jak sie robi te tosty? Ja zawsze tylko w samym jajku i na patelnie.

Od wczoraj mam taki bol brzucha, ze przy każdym ruchu mojego dziecia ten bol sie nasila.

Wracając do ZUS. Ja np nie bede mieć macierzyńskiego bo prawo pracy nie uznaje ciazy przed skończonym 12 tyg. I czuje sie z tego powodu bardzo pokrzywdzona. Nawet nie wiem co z ubezp w chwili porodu, bo ZUS ubezpiecza mnie tylko do tego dnia. A co z pobytem w szpitalu po porodzie???
Ja sie nie dziwie kobietom, ze kombinują. Oczywiście opłacanie najwyzszej składki zeby mieć macierzyński powyżej 6 tys jest wyłudzeniem dla mnie. Ale qrde chociaż min krajowa sie powinna należeć!

LayDeeK, Twoja sytuacja jest po prostu chora i też nie ogarniam, jak w cywilizowanym kraju można w ten sposób matki traktować :crazy:

My mieliśmy naziemną samą, ale teraz tata wziął cyfrowy polsat i w pakiecie za 10zł miał multirooma i dał go nam ;-)
Ale szczerze to i tak nic tam nie ma, przychodzi godzina 12 i nie ma czego obejrzeć, bo wszędzie gów.no :no:

reklama
Ja cały czas mysle co tu zrobic. Z jednej pensji bedzie nam cieżko. Wiadomo, ze dziecko kosztuje. I zapewne trzeba bedzie szybko wrócić do pracy, co bedzie dla mnie trauma. Bo jak zostawisz kilkumiesięczne bobo w domu :( Jestem przerażona.

Do góry