reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Karpanna i Oli wg om było 10 czerwiec a wg om 23 maj jakoś :/
Puki co cc ale boję się że się Stachu obróci pod koniec ciąży i wtedy będą lejce z urodzeniem :/

reklama
Im większy bobas tym trudniej a Ty masz do tego mały brzusio no nie?

Głupie myśli mnie nachodzą czyli czas wziąć się do roboty. Idę pozmywać po obiedzie i wyprasować resztę ubranek małego.

Alecta o nieźle :angry: :no:

Doggi a teraz też masz takie różnice w terminie? Może akurat syn będzie choć na koniec wyrozumiały i albo grzecznie posiedzi jak siedzi, albo się obróci i popchnie tą szyjkę porządnie jak na chłopa przystało! U mnie każdy poród inny więc kto wie, kto wie ;-)

Karpanna dziecko zmienia pozycje, to normalne, nie ma się co doszukiwać chorób :rofl2: A czas na odwrócenie to względna rzecz. Niby u wieloródek i kilka dni przed porodem może, ale wszystko zależy od masy dziecka, budowy macicy, ilości wód i pewnie wielu wielu wielu innych czynników ;-)

Nie wypiłam dziś kawy i co? Łep mnie napierdziela brrr

Megami no trochę liczę na to ze tym razem będzie inaczej bo jak znów będę musiała przenosić tobie wykończę :( Stachu około 1,5tyg starszy wychodzi ale początkowo idealnie pokrywał się termin om z usg, Olka malutka była bo ja miałam dość dużą anemię wtedy jak zaszłam :(

Oby tym razem było lepiej!
Mój młody na początku też pokrywał się wielkością usg z om (4-6.01), a teraz co usg 30-31.12 :-D Nie podoba mi się ta data! :-D

Ostatnia edycja:
Chyba bierze się pod uwagę tylko początkowe usg jeśli chodzi o termin porodu bo potem dzieci się różnicują. Ja mam na 17-19 styczen a z miesiaczki 24. A urodze pewnie w lutym.

gosiane, eksperymenty ze smakami dopiero przede mną, dziś zrobiłam najprostsze, żeby składniki mieć pod ręką :-D

alecta, Ty bogaczko! :-D Nie wydaj wszystkiego naraz :-D

Umieram z muffinkowej ekstazy :-D

reklama
karpanna ja ruchy i wypychanie czuję właściwie tylko u góry i po bokach, na dole po bokach takie smyranie chyba rączkami ;-) na dole pośrodku praktycznie nic.
U mnie mały siedzi poprzecznie ale żadnych wad żadne usg nie wykazało i ilość wód mam w normie :tak: po prostu tak się ułożył i już. Dzisiaj się przewracał mocno więc może już inaczej siedzi :-)

Do góry