reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Yggam, ja już się pogodziłam z tą insuliną, właśnie po to mam ją brać, by więcej jeść. Dziś na obiadek gulasz robię, więc zaaplikuję sobie przed i zobaczymy jaki cukier mi wyjdzie. Oczywiście dla mnie w wersji bardziej dietetycznej :happy2: Maluszek rósł mi wzorowo, a w poniedziałek mam wizytę, to zobaczymy, czy nadal tak jest, mam nadzieję, że tak. Jeśli chodzi o ketony, to mi nawet nocny posiłek nie pomagał, więc te paski już mogę odpuścić, na rzecz insuliny właśnie.
Jeszcze dwa tygodnie i grudzień się zacznie, nie dość, że świąteczny szał, to jeszcze u nas dzidziusiowy. Nie mogę się doczekać :laugh2:

Megami zjadam kanapkę z szynka i pomidorem zazwyczaj, nie mam za bardzo innego pomysłu, owoce tak późno raczej odradzają z tego co pamiętam.. A mogłabym sobie jabłko zjeść albo chociaż sok pomidorowy wypić do kanapki. Może to dobry pomysł?

Witam:happy2: pogoda piękna,słoneczko,ciepło ale i tak spać mi się chce :-pdopiero dotarłam do domu zaprowadziłam Mikiego do szkoły pojechałam na wyniki-mocz,krew i hbs antygen,babeczka jak zwykle tak mnie pokuła,że jestem cała w plastrach :-pale może to już ostatni raz taka przyjemność ;-)byłam w lidlu kupiłam pampers 2 i skarpetki dla chłopców i w Intermarche bo moja kawa na promocji :-p i już mam dość,
kciuki za potrzebujące :-)

Cześć dziewczyny, jestem, żyję ale męczę się okrutnie. Chociaż mam nadzieję, że antybiotyk powoli zaczyna działać bo dziś w nocy troszkę pospalam. Chociaż nie powiem możliwość wzięcia ketonalu bardzo ulatwilaby mi życie.
Spróbuje poczytać co napisalyscie, chociaż po ilości stron stwierdzał, że może być trudno ;)

Doggi- :)

Doggi u nas tylko radio zostalo z mediow :p no i tablet i lapek. Ale zetke zawsze lubilam, a w poznaniu jak mieszkalismy tez nie mielismy tv ;-)

Alecta ja mam na suszarce robertowe ciuszki wiec moge sciagac ;-)

Mi gin tez nic o ktg nie mowil

To ja zjadam kolację najpóźniej o 21, rożne rzeczy, najczęściej niezdrowe... a rano nie jestem głodna, dzisiaj dopiero po 9 coś tam zjadłam.

Ja lubię święta bożego narodzenia, chociaż u teściów to się tak trochę słabo obchodzi, nie ma tylu potraw i w ogóle. Dlatego w tym roku jedziemy na Śląsk do mnie do domu, tam to są porządne święta:-)mam nadzieję, że będę w dobrej formie bo to 200 km.

Święta lubie:) bo lubie jeść, a raz do roku teściowa robi karpia w maśle i z czymś tam jeszcze i już nie mogę się doczekać. Dlatego nie chciałabym rodzic przed świętami, bo ominie mnie najlepsza wyżera.

Bada- zdrowka dla syna, coś nie chce go puścić to chorobsko.

Alecta- dobrze, że u Nikoli już lepiej

Ilona- już końcówka, dasz radę :) i tak jak piszą dziewczyny, prawie każda z nas ma jakieś problemy w ciąży, ale w grupie raźniej.

Nulini- jak napisalas mymłon to też od razu mi się ten dowcip przypomniał.

Wspolczuje problemów z ksiegowymi i zusem, no szlag człowieka trafia jak to czyta.

Karpanna- powodzenia na IP oby Ci pomogli.
I daj znać jak poszło córci.

Jenn- a musisz tak późno jeść?

Doggi- nie pisalas nic o problemach męża ze zdrowiem. Trzymam kciuki zeby wszystko było ok.

Mommy- lykaj magnez na te tiki.

U nas dziś mąż się bawi w perfekcyjna panią domu. Sprząta,a na obiad placki ziemniaczane :D

reklama
A ja im blizej spania cos zjem tym szybciej rano glodna jestem... i badz tu madry ;-)

Susel ja mam 130km i nie jade bo sie boje ze urodze za kierownica :p

Jezyk odciagniesz mleko na dwa dni i nawpieprzasz sie karpia :p

Doggi a mnie rmf jakos wkurza, nke wkem czemu. Chociaz zetka mnie wkurza ze z wygrana do mnie nie dzwonia ;-)

Do góry