reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Witam sie porannie i ja.

Karpanna chyba lepiej teraz troche postresowac niz bez zadnycn konkursow czy innych przedstawien chocby przed klasa wygnac pozniej na ustna mature albo obrone na studiach. Takie moje zdanie ;-)

Mommy jakis powod smutku czy to po prostu hormony?;-)

Doggi czekam ma przepisowym na pierniki bo planuje na swieta zrobic
Ja nie mam zadnwgo odkurzacza pioracego itp a nie usmiecha mi sie na kolanach jakas gabka czy czyms prac :p
Chyba nie wspominalas wczesniem o T, albo mi uknelo?

Ja magnezu nie biore. Tyle tylko co w witaminach jwst. Skurcze mam tylko w brzuchu jak juz a oko raz zadrgnelo na jakies 10min ;-)

Nulini pewka, wszystko zalezy od pracodawcy. Ja jam zawsze w pierwszy dzien pracujacy miesiaca i nie ma opcji by nie bylo ;-)
Tez mam w planach byc dzis perfekcyjna pania domu ;-) musze przetestowac nowego mopa :p

Niewyspalam sie na maksa. Spac chyba poszlam przed 23. Obudzilam sie o 5.40 bo Ł sie krecil i juz nie moglam zasnac. W koncu zasnelam po 7 jak Ł pojechal do Torunia (ma dzis egzamin zeby mogl podpisywac ubezpieczenia majatkowe - w koncu!), a o 8.50 zadzwonilas moja mama. A sama kiedys mowila zebysmy przed 9 do siebie nie dzwonily ;-)
Do torunia mialam jechac z Ł ale ze mniw wczoraj wkurzal to stwierdzilam ze ma sie tluc autobusami i mam to gdzies :p ja sobie chociaz mieszkanie ogarne ;-)

reklama
Witajcie dziewczynki :tak:
Jenn, a może nie musisz tej kanapki jeść, albo jedz ją wcześniej, no i sprawdź cukier po kanapce, może jest wysoki i nie zdąży spaść do rana.
Ja jeszcze bez insuliny, ale już się pogodziłam z tym, że to kwestia czasu, w sensie może dziś się skuszę. Rano na czczo miałam 69. Też jem kanapkę wieczorem.
Ta moja diabetolog będzie teraz na urlopie i nie zobaczę jej, (1 grudnia idę do innej), więc zapisała mi tę insulinę już teraz, bo jej nie będzie później, a stwierdziła, że przed porodem i tak nie dam rady bez.

Unita może zjem ją po prostu wcześniej koło 21 :-( Nie wiem sama, gdzieś czytałam, że w nocy cukier spada do 3 a potem kiedy już nie ma energii to zaczyna czerpać energię z tłuszczy, stąd wzrasta cukier nad ranem.. Zazdroszczę Ci tych rannych cukrów, w takim razie po co Ci insulina?

Właśnie ze względu na dobre cukry tak walczyłam sama z sobą i z tą insuliną. A nie masz tych paseczków do badania glukozy i ketonów w porannym moczu ?

Hmm... ja zawsze mam niższy na czczo, po jedzeniu wzrasta, ale spokojnie trzymam go w ryzach. Jak już wezmę tę insulinę, to chyba w ogóle będę mogła jeść więcej, niż potrzebuję.
Mam typowo listopadową pogodę... nie lubię takiej :dry:

reklama
Do góry