reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Nulini nie moga Cie zwolnic a nawet jak to zrobia to musza cofnac wypowiedzenie,jak pokazesz ze bylas w ciazy,wiec jestes chroniona :-)
Nawet jak kobieta ma umowe czasowa,ktora konczy sie w trakcie ciazy to musi byc przedluzona do dnia porodu :-)

reklama
Mi obojętne co będzie, ale mam przeczucie, że będzie drugi chłopak. Przy Filipie mi się sprawdziło. Nawet mnie lekarz chciał wkręcić, że dziewczynka, to powiedziałam, że to niemożliwe;)

Ja miałam puste jajo płodowe w grudniu, czekałam uparcie do 12 tygodnia i nic niestety. Ale u mnie od początku nie widział. Pęcherz ciążowy był już wielki a zarodka brak.

Ewi kochana, a miałaś ciałko żółte wtedy?
Dla mnie najważniejsze jest by dzieciątko było zdrowe. Jak synek, to przynajmniej już wiem co i jak bo jednego już mam, a jak dziewczynka to będzie moja upragniona parka. Tak czy siak byle 2 ręce, 2 nogi, 20 paluszków i cała reszta

Oj jak u mnie będzie córka to będzie mega ksiezniczkowy pokój :D

Na infekcje dróg moczowych żurawina!!! Najlepiej świeża, ew. sok. I duuuuuuzo pic wody, dużo sikać i wyplukiwac cholerstwo!

A przez tą moją ciążową śpiączkę nie obejrzałam wczoraj "Teorii chaosu"!!! :wściekła/y:
Nawet mój ukochany Jason nie był w stanie wygrać z moją sennością... :-(
A to chyba jeden z nielicznych filmów z nim, którego nie widziałam! :szok:

Oj a ja Wam zazdroszczę zachcianek bo mnie mdli na samą myśl o czymkolwiek. Najchętniej nic bym nie jadła. dziś jestem na kromce chleba z masłem i jednym toście. Tragedia normalnie...

Bada m. dopisz mnie na 9.06.

Ostatnia edycja:
McPearl ja mam rano ale takie prawie nic ale wieczorami kolo 20 zaczyna się siwy dym :/

wgoracejwodziekapana witaj, szkoda ze tak późno wizyta ale przynajmniej dużo już zobaczysz :)

agus123 moja mama mówiła ze jak że mną w ciąży była to tonami jadła pomarańcze, z bratem wszelkie serki i twarozki a z siostra co tylko jej w ręce wpadło ;)

Filipiamama o matko chcę sok pomidorowy, musze jutro kupić! :)

McPearl mnie zapach kawy odrzuca, nie mogę go znieść :(

Nulini ja nie wierzę wvto wszystkie zabobony ale co do słodkiego, Mo kurcze ja normalnie nie jadam słodyczy wole.konkret a z Olka tylko princessa, kinder Bueno itp teraz manto samo codziennie knoppersa musze zjeść ;)

Mama Blogerka ja też chcę drugą córe, żeby ola miała siostrę najlepszą przyjaciółkę jak ja i poza tym tworzę moją armię przeciwko mojemu T :)

Nulini ja wiem kiedy mam owulacje wtedy mam "chcice" alecta strasznie mnie brzuch boli i śluz mam taki, że wkładkę musze nosić ;)

U Oli była dziś koleżanka- Fiona, potem przyszła jej mama z bratem i padam na twarz, już nigdy złego słowa mię powiem na mojego annioleczka z rozkami ;) ona przy tej dwójce była jak te dzieci z filmów co mają ojca wojskowego ;) szalony dzień ;)

Oo, a mnie na dziecięce akcesoria marzy się temat przewodni typu sterowiec Zeppelin albo balon - takie kreskówkowe sobie upatrzyłam :) Bardzo podobają mi się takie obiekty latające ;D

reklama
Czesc dziewczyny :)
I ja chce do was dołączyć :)
Styczniowka poraz kolejny ;)
Pierwszy syn z 2 stycznia 8 lat
Drugi syn 15 listopad 4,5 lat.

Ciaza potwierdzona dzis mialam drugie usg i wychodzi 5t6d termin na 22 styczeń.

W skrócie powiem,ze wczesniej spore problemy hormonalne torbiele itd.po leczeniu staranka pod okiem lekarza i ciężko z owulacja dwie slabe ciąże ktore poszly z okresem.zabardzo juz tym żyłam to bylo rok temu.
Zaczelam inwestowac czas w siebie sport diety szkola -10 kg.
Pogodzilam sie i niemyslalam juz o kolejnej ciąży .
Potem wyjazd wyluzowalismy z mezem,i wizyta u gina bo pomieszalo mi sie z okresem bole brzucha myslalam ze znow problemy powrocily.
A zdziwilam sie gdy gin po zbadaniu oznajmil ze wszystko super i do tego wczoraj owulacja.
Po 12 dniach od owulacji test i ciąża .
Takze jest to dla mnie niespodzianka duza :)
Ale bardzo sie cieszymy wszyscy ;)

Do góry