reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

McPearl a dlaczego żegnaniu się???

Ja dzisiaj nie mam ochoty nic jeść, obiad na siłę jadłam i w ogóle jakiś wisielczy humor mam...

reklama
Dziewczyny, zna się któraś na prawie pracy???

Generalnie na początku maja dowiedziałam się od szefowej, że w planach jest zamknięcie biura, w którym pracuję.
Firma zatrudnia ok. 5 osób, ja pracuję od 2.01.2013 r. na umowę o pracę na pół etatu na czas nieokreślony.

Jestem w ciąży, ale nie mam jeszcze żadnego zaświadczenia od ginekologa, a wizytę mam dopiero 16 czerwca (USG 2 czerwca).

Dziś okazało się, że biuro wcale nie będzie zamknięte, tylko przeniesione pod inny adres, o czym nie zostałam nawet poinformowana :wściekła/y:

Zmiana adresu ma nastąpić do 1 czerwca, lada dzień spodziewam się przyjazdu szefostwa do biura.

Obawiam się, że będą chcieli mi wręczyć wypowiedzenie umowy, dlatego chciałabym się poradzić, co robić - podpisywać czy nie, wiedząc, że jestem w ciąży, ale nie mając na to żadnego potwierdzenia?

Orientuje się któraś jak to rozwiązać???
Pracodawca nei może zwolnić kobiety w ciazy zatrudnionej na umowe o prace

Dziś mega mnie boli głowa cały dzień. Z paracetamolem nei chce przesadzać, próbowałam tych plastrów apap ice i trochę pomogło.
W pierwszej ciąży wogóle cycki mnie nie bolały a teraz wprost dotknąć się nie mogę

Ostatnia edycja:
Ewi, miałam podejrzenie pustego jaja...ale ostatnio moja gin mówiła, że widzi tego małego wielkiego człowieczka 5 mm :-) ja jej wierzę, bo ja to jakoś nie widziałam;-)

Mama Blogerka, ja tylko piszę, co mówią przesądy :-D Chociaż przyznam, że i u mnie i w całym moim mamusiowym otoczeniu (koleżanek ze studiów, ze szkoły) sprawdziły się ciągoty owocowo-słodyczowe na córy :-D

reklama
McPearl, ja się nie starałam o płeć :no: Starałam się o Dzidziusia... W pierwszym cyklu był seks co 2 dni, żeby się plemniki regenerowały (w pierwszej ciąży tak samo robiliśmy), ale nie zaskoczyło i w drugim cyklu już seks codziennie, przez cały płodny okres, więc ni hu hu nie "wybadam" który dzień był tym trafionym.

Do góry