reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2015

Nulini głowa do góry, MUSI być dobrze :) beta piękna :)
praca sie nie przejmuj, choć dziwnie postępują, ze nie informują wcześniej o takich rzeczach :(

co do dzisiejszego menu to jadłam młodą kapustę z pieczonym kurczakiem i pieczonymi ziemniaczkami :)

reklama
Ewi82 ja tak miałam przed porodem ,robili mi 4 razy i za każdym razem wychodziły bakterie

bada m. dziękuje za uwagę. Nigdy z tego forum nie korzystałam i o wielu funkcjach nie mam pojęcia

Nulini super wynik :) ja w zeszły czwartek miałam 696 :)

Gochson
mi lekarz mówił że pęcherzyk około 1500 więc co lekarz to inna opinia

Zgadzam sie z Wami że lekarzy nie należy szufladkować. Jednak jak ze wszysktim pozory czasem mylą. Ja z pierwszą ciąża chodziłam według opini do super lekarz, jaka to ona miała nie być. A jak zaczeły się komplikację, trzeba było wywołać poród to umyła ręce, powiedziała że nie ma miejsc w szpitalu

Mama Blogerka, ja w ciąży z Tosią chodziłam do gina, który przyjmował na świat mnie i moich braci - po prostu znajomy moich dziadków-lekarzy. Nie powiem, bo super lekarz, ale jednak już na emeryturze, wizyty miałam sporadycznie, dobrze, że nic się nie działo. Teraz chciałam chodzić do "mojej" gin, wydawała się w porządku, opinie na necie super, a za to USG powinnam jej łeb ukręcić...

Nulini będzie dobrze t
musi być i nie możesz myśleć inaczej
Witam także nowe przyszłe styczniowe mamusie
pogoda dziś masakryczna burza deszcz i tak ma być do poniedziałku :baffled:

Dziewczyny, zna się któraś na prawie pracy???

Generalnie na początku maja dowiedziałam się od szefowej, że w planach jest zamknięcie biura, w którym pracuję.
Firma zatrudnia ok. 5 osób, ja pracuję od 2.01.2013 r. na umowę o pracę na pół etatu na czas nieokreślony.

Jestem w ciąży, ale nie mam jeszcze żadnego zaświadczenia od ginekologa, a wizytę mam dopiero 16 czerwca (USG 2 czerwca).

Dziś okazało się, że biuro wcale nie będzie zamknięte, tylko przeniesione pod inny adres, o czym nie zostałam nawet poinformowana :wściekła/y:

Zmiana adresu ma nastąpić do 1 czerwca, lada dzień spodziewam się przyjazdu szefostwa do biura.

Obawiam się, że będą chcieli mi wręczyć wypowiedzenie umowy, dlatego chciałabym się poradzić, co robić - podpisywać czy nie, wiedząc, że jestem w ciąży, ale nie mając na to żadnego potwierdzenia?

Orientuje się któraś jak to rozwiązać???

Nulini ja nie znam się na prawie pracy ale jest coś takiego jak inspekcja pracy i tam telefonicznie muszą ci udzielić informacji

Moim zdaniem nie musisz przyjmować wypowiedzenia, bo nawet jeśli nie masz zaświadczenia, to w ciąży jesteś i oni nie mogę Cię zwolnić. A zaświadczenie potem możesz im dostarczyć.
U męża w byłej pracy była dziewczyna co sama się zwolniła a potem dowiedziała się, że jest w ciąży i musieli ją przywrócić do pracy, bo jak się zwalniała, to już w ciąży była.

Witam serdecznie. ;)
Mam na imię Paulina i spodziewam się pierwszego Maleństwa. ;)
Ciąża nie jest jeszcze potwierdzona przez lekarza (wizyte mam ustaloną dopiero na 10 czerwca - 9 tydzień ciąży).
Dowiedziałam się, że jestem w ciąży przez badanie betaHCG,które zrobiłam sobie w zeszły poniedziałek (19 maja), to był pierwszy dzień 6 tygodnia ciąży i własnie beta pokazała mi 6 tydzień i hormon 187,2. Powtórzyłam badanie 2 dni pózniej żeby zobaczyć czy hormon wzrasta i wynik wynosił ponad 442. ;)
Niby jest wszystko ok, czuję się świetnie, nie plamię, nie mam dokuczliwych ciążowych objawów innych oprócz senności i czasem zdarzającej się zgagi...
Jak to każda mama bardzo się boję o moje Maleństwo, o to, że 10 czerwca się okażę, że jest coś nie tak, że ciąża się nie rozwija, że serduszko nie biję...

W każdym razie, bardzo miło mi Was poznać. ;)

reklama
Witam was wieczorową porą...pogoda jak u większości z was do bani. Pada i pada, zimno, bry. A ja taki ciepluch jestem. Znowu włączyły mi się dzisiaj mdłości, ale zauważam, że moje są raczej wieczorne niż ranne...uch

Do góry