reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Nulini głowa do góry, MUSI być dobrze :) beta piękna :)
praca sie nie przejmuj, choć dziwnie postępują, ze nie informują wcześniej o takich rzeczach :(

co do dzisiejszego menu to jadłam młodą kapustę z pieczonym kurczakiem i pieczonymi ziemniaczkami :)

reklama
Ewi82 ja tak miałam przed porodem ,robili mi 4 razy i za każdym razem wychodziły bakterie

bada m. dziękuje za uwagę. Nigdy z tego forum nie korzystałam i o wielu funkcjach nie mam pojęcia

Nulini super wynik :) ja w zeszły czwartek miałam 696 :)

Gochson
mi lekarz mówił że pęcherzyk około 1500 więc co lekarz to inna opinia

Zgadzam sie z Wami że lekarzy nie należy szufladkować. Jednak jak ze wszysktim pozory czasem mylą. Ja z pierwszą ciąża chodziłam według opini do super lekarz, jaka to ona miała nie być. A jak zaczeły się komplikację, trzeba było wywołać poród to umyła ręce, powiedziała że nie ma miejsc w szpitalu

Mama Blogerka, ja w ciąży z Tosią chodziłam do gina, który przyjmował na świat mnie i moich braci - po prostu znajomy moich dziadków-lekarzy. Nie powiem, bo super lekarz, ale jednak już na emeryturze, wizyty miałam sporadycznie, dobrze, że nic się nie działo. Teraz chciałam chodzić do "mojej" gin, wydawała się w porządku, opinie na necie super, a za to USG powinnam jej łeb ukręcić...

Nulini będzie dobrze t
musi być i nie możesz myśleć inaczej
Witam także nowe przyszłe styczniowe mamusie
pogoda dziś masakryczna burza deszcz i tak ma być do poniedziałku :baffled:

Dziewczyny, zna się któraś na prawie pracy???

Generalnie na początku maja dowiedziałam się od szefowej, że w planach jest zamknięcie biura, w którym pracuję.
Firma zatrudnia ok. 5 osób, ja pracuję od 2.01.2013 r. na umowę o pracę na pół etatu na czas nieokreślony.

Jestem w ciąży, ale nie mam jeszcze żadnego zaświadczenia od ginekologa, a wizytę mam dopiero 16 czerwca (USG 2 czerwca).

Dziś okazało się, że biuro wcale nie będzie zamknięte, tylko przeniesione pod inny adres, o czym nie zostałam nawet poinformowana :wściekła/y:

Zmiana adresu ma nastąpić do 1 czerwca, lada dzień spodziewam się przyjazdu szefostwa do biura.

Obawiam się, że będą chcieli mi wręczyć wypowiedzenie umowy, dlatego chciałabym się poradzić, co robić - podpisywać czy nie, wiedząc, że jestem w ciąży, ale nie mając na to żadnego potwierdzenia?

Orientuje się któraś jak to rozwiązać???

Nulini ja nie znam się na prawie pracy ale jest coś takiego jak inspekcja pracy i tam telefonicznie muszą ci udzielić informacji

Moim zdaniem nie musisz przyjmować wypowiedzenia, bo nawet jeśli nie masz zaświadczenia, to w ciąży jesteś i oni nie mogę Cię zwolnić. A zaświadczenie potem możesz im dostarczyć.
U męża w byłej pracy była dziewczyna co sama się zwolniła a potem dowiedziała się, że jest w ciąży i musieli ją przywrócić do pracy, bo jak się zwalniała, to już w ciąży była.

Witam serdecznie. ;)
Mam na imię Paulina i spodziewam się pierwszego Maleństwa. ;)
Ciąża nie jest jeszcze potwierdzona przez lekarza (wizyte mam ustaloną dopiero na 10 czerwca - 9 tydzień ciąży).
Dowiedziałam się, że jestem w ciąży przez badanie betaHCG,które zrobiłam sobie w zeszły poniedziałek (19 maja), to był pierwszy dzień 6 tygodnia ciąży i własnie beta pokazała mi 6 tydzień i hormon 187,2. Powtórzyłam badanie 2 dni pózniej żeby zobaczyć czy hormon wzrasta i wynik wynosił ponad 442. ;)
Niby jest wszystko ok, czuję się świetnie, nie plamię, nie mam dokuczliwych ciążowych objawów innych oprócz senności i czasem zdarzającej się zgagi...
Jak to każda mama bardzo się boję o moje Maleństwo, o to, że 10 czerwca się okażę, że jest coś nie tak, że ciąża się nie rozwija, że serduszko nie biję...

W każdym razie, bardzo miło mi Was poznać. ;)

reklama
Witam was wieczorową porą...pogoda jak u większości z was do bani. Pada i pada, zimno, bry. A ja taki ciepluch jestem. Znowu włączyły mi się dzisiaj mdłości, ale zauważam, że moje są raczej wieczorne niż ranne...uch

Do góry