reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

McPearl, o masakra :-D Moja mama też się czasem wtrąca w to, jak Młodą ubieram na jakieś wyjście, ale w nosie to mam :-D A ze szpitala to faktycznie rewia mody powinna być!

Doggi, ale masz wygadaną Córę, no nie mogę z niej :-D Moja Tosia też zawsze przeprasza, jak jej się coś wyleje, zabrudzi, etc :-( A najgorzej, jak przeprasza za coś, czemu winna nie jest, serce mi się kraje...

alecta, mnie też się strasznie ciężko oddycha :-(

jeżyk, brawa dla Kacpra!!!

agulqa, takich klientów to od razu na czarną listę! :wściekła/y:

Dałam radę, chociaż zwalona jestem mega, odwykłam od pracy :baffled:
A jeszcze później otwarcie knajpy znajomych moich rodziców i w domu byłam o 21...
Idę spać...

reklama
Stokrotka nie wnikam niech każdy liczy jak chce.
Tak samo jest z tygodniami, jedni liczą skończone inni te w trakcie.
Jednak skoro miesiąc zazwyczaj ma 4 tygodnie, a ciąża trwa 40 to matematyka dla mnie jest prosta.

Emilchen ja jak mam taki bol klujacy w plecach to prosze Ł by nadgarstek wbil i zataczal kola. Tez pomaga

Stokrotka na pewmo wszystko oki :-)

Doggi szkoda Olci. Wazne ze sie polepsza. Wychodze zawsze z zalozenia ze jzk cos w brzuszku zalega to lepiej zwymiotowac niz sie meczyc

Mcpearl ja kupowalam nowa bo jak wspomimalam nasza zniszczyli i nic z nia nie robilam wczesniej poza umyciem

Mi sie wydaje ze lepiej by dziecko przeprosilo niz mialo wszystko w d ;-) jak moj brat np :p on nie uzywa slowa dziekuje, przepraszam i poprosze. Tatus go tak nauczyl bo zawsze bylo ze za maly za maly a jak stal sie duzy to go to nie bawilo...

Nulini no klient mnie wkurzyl.

My dzis na spacerku bylismy godzinke. Pozniej the voice of poland. Wszystko mnie boli, brzuch strasznie ciagnie, cos kluje w lewej lopatce, nogi umieraja. Aaaaa coraz czesciej chce styczen

Ja tam liczę po swojemu i wg moich obliczeń dzisiaj zaczęłam 8 miesiąc :-D co by się zgadzało, bo do terminu jeszcze dokładnie 2 miesiące.

Doggi słodka ta Twoja Ola, zdrówka dla niej
agulqa godzinny spacer?? Nie dałabym rady, szacun. Też mnie dziś wszystko boli... Jeszcze od wczoraj zgaga mi wróciła ehhh
Nulini spokojnej nocy po ciężkim dniu!

.Wg "W oczekiwaniu na dziecko":
1-4 tydz.-I miesiąc
5-8 tydz.-II
9-13 tydz.-III
14-17 tydz.-IV
18-22 tydz.-V
23-27 tydz.-VI
28-31 tydz.-VII
32-35 tydz.-VIII
36-40 tydz.-IX

ja sobie w sumie od skończonego 31 tyg liczę 8 miesiąc
;-) dla jak dla alecty to wszystko jest źle wyliczone matematycznie,bo rodząc w 36 jesteś w 8 m i rodząc w 42 też w 8 :-pale jakoś liczyć trzeba

Ostatnia edycja:
Nulini to straszne jak przeprasza za coś co nie było jej winą mi tak zawsze jakoś dziwnie się robi, niby fajnie ze taka grzeczna ale z drugiej strony tak mi wtedy smutno :(

Agulqa_b oj ja też już wypatruje stycznia ciężko w nogach ciężko

Olis juz chwilowo lepiej, zasnęła na kanapie, wcześniej coś juz się wymądrzała wiec chyba smecta pomogła, podziwiam ja ze to wypiła ja zawsze jak mi mama dawała to rzygalam tym

Ostatnia edycja:
"Od dnia zapłodnienia ciąża trwa 38 tygodni lub 9 i ½ miesiąca księżycowego (miesiące po 28 dni czyli 4 tygodnie). Najczęściej jednak czas trwania ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Wówczas ciąża trwa 40 tygodni lub inaczej 10 miesięcy księżycowych. Lekarze czas trwania ciąży określają w tygodniach nie w miesiącach, według daty ostatniej miesiączki. Czas trwania ciąży (liczony od pierwszego dnia ostatniej miesiączki):

4 pełne tygodnie- 1 pełny miesiąc księżycowy,
8 tygodni- 2 pełne miesiące księżycowe,
12 tygodni- 3 pełne miesiące księżycowe,
16 tygodni- 4 pełne miesiące księżycowe,
20 tygodni- 5 pełnych miesięcy księżycowych,
24 tygodnie- 6 pełnych miesięcy księżycowych,
28 tygodni- 7 pełnych miesięcy księżycowych,
32 tygodni- 8 pełnych miesięcy księżycowych,
36 tygodni- 9 pełnych miesięcy księżycowych,
40 tygodni- 10 pełnych miesięcy księżycowych." źródło: polki.pl ;-)

reklama
Emilchen spacer w tempie zolwia ;-) ale staram sie chociaz dwa trzy razy w tyg isc na maly spacer bo niestety nie mam zadnego ruchu. Ani basen ani nic. Masakra. No ale czuje sie juz coraz gorzej. Fakt dopiero pod koniec spaceru mialam brzuch napiety ale juz jest tak mega naciagniety jakby mial wybuchnac zaraz. Nogi bola mnie bardziej jak stoje niz chodze. Eh ostatni trymestr juz ;-)

Doggi no juz kim ze stopami ale momentami blagam Ł by uda masowal. Porazka :-\

A ja mam w dupie jak licza i w ktorym miesiacu jestem :p wazne ze styczen coraz blizej!

Do góry