reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Nulini i pięknie :) ładny wynik :)

Gochson a może tav torbiel co ja gin widziała to był pęcherzyk właśnie a nie torbiel
Dokładnie to pierwsze usg po 12 tyg to masakra, przecież jak ciąża pozamaciczna nie będzie wykryta to zagraża życiu matki.

Megami cywilixowane i rozwinięte, ale chodzi o to ze nie utrzymują tych ciąż bo jak zarodek się nie może utrzymać to traktują to jak słabe ogniwo, słabszy osobnik a każdy chcev tworzyc silny zdrowy naród i mój mąż taka wysnul teorie ze to stąd, a idąc dalej w starożytności jsk dziecko się rodziło i było słabsze od innych to je zrzucali z przepaści (mój mąż filozof i kombinator)

No ja staram się zrozumieć właśnie ten tok myślenia ;) Trochę w tym racji jest, nie wiem jak tam z opieką po kilku poronieniach itd.

Co dziś dobrego jecie? Ja właśnie wypiłam koktajl mleczno-truskawkowy (szkoda, że tak mało!) i robię zupkę z młodej kapusty :) :)

Doggi hehe ciekawa teoria :) przykre że niektorzy lekarze tak to traktuja. Tak nie powinno być. Myśle ze nie ma tu co grupować na kraje bo napisalyscie ze skandynawia olewa pierwsze tc z czym zgodzic sie nie moge, myślę że to zalezy od lekarza, kazdy inny. Moja kolezanka w Norge miała pierwsze tygodnie ciazy zagrozone, bolal ją okropnie brzuch, była w szpitalu dali jej leki potem wypisali ją do domu i miała leżeć 1 trymestr. Położna odwiedzała ją w domu żeby zobaczyć jak się czuje. Ciążę donosiła, urodziła fajnego synka. W Pl jak widać są lekarze chamscy niewiem jak można kobiecie powiedzieć że moze sobie drugie zrobić ja bym go pozwała chyba za taką obrazę, ale są też lekarze z powołania, którzy chcą pomóc, więc nie można tak zaszufladkować wszystkich :)

.

Co dziś dobrego jecie? Ja właśnie wypiłam koktajl mleczno-truskawkowy (szkoda, że tak mało!) i robię zupkę z młodej kapusty :) :)

Ja też dziś koktajl ale kefir, truskawy i banan :)

A na obiad pomidorówka na dwa dni, nie miałam weny a ostatnio zupy chyba jakoś najlepiej mi przez gardło przechodzą...

Małżon szybciej wrócił z pracy i oznajmił że zabiera mnie i młodego do kina :) idziemy na RIO 2 w 3d :) ale się Gutek ucieszy jak go z przedszkola razem odbierzemy :-D i zjemmmm ogromy popcorn :zawstydzona/y: a co heh :-p

Nulini- gratulacje :-)

Nasze Fasolkowe Wizyty:

MamaBlogerka-29.05.2014
goferek-29.05.2014
Gochson-30.05.2014
Pyscek-30.05.2014
Nulini- 02.06.2014 usg
agus123- 02.06.2014
alecta-03.06.2014
Hexanka-04.06.2014
Gabi83-05.06.2014
maya31-08..06.2014
bada m. -09.06.2014
Ewi82-09.06.2014
euforia-09.06.2014
AZA777 -09.06.2014
RenataT-12.06.2014 ?
Żelka-12.06.2014
filipiamama-12.06.2014
Megami -12.06.2014
Doggi- 13.06.2014
groszq-14.06.2014
Nulini- 16.06.2014
malinka009-21.06.2014
jezyk-23.06.2014
sencha-23.06.2014

demollka2-?
maadlen81-?

Ostatnia edycja:
witam sie i ja...nie wiem czy sie cieszyc czy martwic ze objawy mi minely zero mdlosci apetyt jak przed juz mnie nie odrzuca tak od wszystkiego ....a co do opieki medycznej jak juz ktos wspomnial trzeba trafic na lekarza..mam doswiadczenie w Pl i w UK tu niby nie traktuja powaznie ciazy do 13 tc ale jak bylam u polskiego ginka tutaj to sam byl zaskoczony ze zwykly lekarz mi przepisal leki i to na cale 8 tygodni ktore mialam za darmo,dzis mam wizyte poloznej wlasnie u mnie w domu z tego co wiem to pierwsza wizyta trwa ok 2 godz caly wywiad i takie male sprawdzanie cisnienia ,wagi itd i zalozy mi karte ..w Pl tez mialam dobrego ginekologa ale opieka szpitalna ponizej krytyki ,a tu czulam sie fantastycznie ..wiecie ze tuz po cc po samym zszyciu zapytali sie czy chce kawe czy herbatę tosta z dzemem czy z szynka ,a w Pl chyba w drugiej dobie dali bi cos ala zupa mleczna ale w smaku ni hu hu to nie byla zupa mleczna ..

Faktycznie nie można lekarzy szufladkować, ale w tym szpitalu, gdzie była koleżanka i ja rodziłam Filipa. Szkoda mi słów na opisywanie i warunków i podejścia. Gdyby rzeczywiście nie kilka osób z powołaniem, to wyszłabym stamtąd z ostrą depresją, a o karmieniu piersią nawet bym nie pomyślała. Pobyt w tym szpitalu to był koszmar i tylko dzięki tym osobom jakoś dałam radę, ale i tak opłakałam się jak nigdy w życiu.

A my dziś na obiad chłodniczek z ziemniaczkami. Ja sobie jeszcze podjadłam pomidoróweczki, bo Filipowi gotowałam. A na deser czekają truskawki ze śmietaną. Ostatnio odrzuca mnie od mięsa i kombinuję takie lekkie posiłki.

Hey dziewczynki ;)

Dziś odebrałam wyniki bety :) 20 070 miu/ml .
Jutro mam wizytę u gina. :D Zobaczymy czy potwierdzi i czy na usg już coś pokaże ;p;-)
W końcu się udało :)

reklama
malinka, byłam na RIO2 i polecam!!! Młodej się podobało :-D

Na USG wyszedł "gruczolakowłókniak" - łagodna forma nowotworu.
Niestety w ciąży będzie rosnąć
IEII9KXBQxSRVcJBCPSHIIAsyIbJmQCkDIEHFHjF8AMU9UHwQwzFUaLMBLPTwZ8AcaHSAQAYTqOOLCip8IU05CbyzQSyDVPfMCANk0wEdmYSxix3MJAPNN80gwA44ZEBy1UA64ECKN0h8kkAGogjhpyjAuIHOH9MQgAMEBU2BQyirNNBAEkkAISmklNYQByUH6VBARZxKVACiAwUEADs=

28 lipca kontrola z USG i w drugim trymestrze najprawdopodobniej operacyjne usunięcie.
Wypasik...

Do góry