reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Karowit super wiadomość ;) myślę, że powinnaś coś zobaczyć, udanej wizyty!

A u nas znów burza, leje jak z cebra. Dzieci maja frajdę patrząc.

Nulini ciekawie to nie brzmi, ale na pewno będzie dobrze! Nie martw się na zapas ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Nulini super betka :happy2: przykro mi z powodu gruczolaka,mam nadzieję,że szybko wyleczysz
karowit witaj i czekamy na wieści

U mnie dziś żurek z białą kiełbaską i jajem ,już wciągłam:-p:-D

bada m. Nie rozumiem, dlaczego tak ci przeszkadza ze ktoś nie edytuje.

Mnie też przeszkadza, dzięki Doggi, że zwracasz uwagę :) Każda nowa wypowiedź zajmuje miejsce (+ sygnatury mamy raczej szerokie) i robi się milion stron do czytania, a okazuje się że przez takie dopisywanie tekstu jest w sumie mało, tylko strony trzeba przeklikiwać co chwilę.

Ja mam dziś mały sukces - zmieniłam rezerwację u ginka z 28 czerwcca na 23 czerwca. Może do przyszłego tygodnia znowu o tydzięń wcześniej się uda. Dla tych co nie wiedzą - poluję na wcześniejszy termin do mojego ginka, który majową wizytę odwołał ze względu na zwolnienie, a wtedy miał mi potwierdzić ciążę i poszłam do jakiejś niefajnej babki. A tego ginka szukałam długo, leczył mi też cystę na jajniku i mam zaufanie.

Tego 23.06 będę najwcześniej w 11 tygodniu, więc akurat, choć wolałabym jeszcze trochę wcześniej.

Jeszcze mam pytanie techniczne - gdybym urodziła w tym roku, np. w grudniu, to do rozliczenia becikowego używam roku 2013, prawda?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Z tego co wiem to liczy się termin składania wniosku, ale pewnie Demolka nam wszystko rozjaśni. A kartę ciąży masz? Dobrze było by zmieścić się przed 10tc z tą wizytą ;)

Ostatnia edycja:
Nie mam karty ciąży właśnie - dlatego poluję na tego lekarza. Powinno się coś zwolnić, najwcześniej jutro pójdę bo jutro rano może coś się okazać wolnego.

Odnośnie becikowego, czytałam, że będą w 2015:
"Wysokość kryterium dochodowego, uprawniającego do otrzymania becikowego, będzie weryfikowana co trzy lata (z uwzględnieniem wyników badań progu wsparcia dochodowego rodzin). Oznacza to, że najbliższa weryfikacja nastąpi w 2015 r." (Becikowe tylko dla rodzin o dochodach do 1922 zł na osobę - rp.pl)

reklama
Wiecie co, tym cyckiem to się jakoś staram nie stresować, niech mi utną i oba, byleby Fasolka była zdrowa... Tylko to się dla mnie liczy...

Najgorsze, ze w pracy na dokładkę kombinują - dzisiaj przyszła do biura umowa najmu nowego lokalu!!!
realmad2.gif.pagespeed.ce.lNT9dwfExo.gif

Oczywiście ja nic o tym nie wiem, mieli firmę zamykać, a nie przenosić, dziś już do tego nie miałam głowy, ale jutro zadzwonię do szefowej o co kaman do kur*wy nędzy!
A najlepsze, że pod nowym adresem mają istnieć od 1 czerwca, a ja chciałam sobie zrobić w piątek wolne i nie mogę, bo nie wiem, kiedy przyjadą rzeczy przenosić
realmad2.gif.pagespeed.ce.lNT9dwfExo.gif

Do góry