reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2015

Karowit super wiadomość ;) myślę, że powinnaś coś zobaczyć, udanej wizyty!

A u nas znów burza, leje jak z cebra. Dzieci maja frajdę patrząc.

Nulini ciekawie to nie brzmi, ale na pewno będzie dobrze! Nie martw się na zapas ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Nulini super betka :happy2: przykro mi z powodu gruczolaka,mam nadzieję,że szybko wyleczysz
karowit witaj i czekamy na wieści

U mnie dziś żurek z białą kiełbaską i jajem ,już wciągłam:-p:-D

bada m. Nie rozumiem, dlaczego tak ci przeszkadza ze ktoś nie edytuje.

Mnie też przeszkadza, dzięki Doggi, że zwracasz uwagę :) Każda nowa wypowiedź zajmuje miejsce (+ sygnatury mamy raczej szerokie) i robi się milion stron do czytania, a okazuje się że przez takie dopisywanie tekstu jest w sumie mało, tylko strony trzeba przeklikiwać co chwilę.

Ja mam dziś mały sukces - zmieniłam rezerwację u ginka z 28 czerwcca na 23 czerwca. Może do przyszłego tygodnia znowu o tydzięń wcześniej się uda. Dla tych co nie wiedzą - poluję na wcześniejszy termin do mojego ginka, który majową wizytę odwołał ze względu na zwolnienie, a wtedy miał mi potwierdzić ciążę i poszłam do jakiejś niefajnej babki. A tego ginka szukałam długo, leczył mi też cystę na jajniku i mam zaufanie.

Tego 23.06 będę najwcześniej w 11 tygodniu, więc akurat, choć wolałabym jeszcze trochę wcześniej.

Jeszcze mam pytanie techniczne - gdybym urodziła w tym roku, np. w grudniu, to do rozliczenia becikowego używam roku 2013, prawda?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Z tego co wiem to liczy się termin składania wniosku, ale pewnie Demolka nam wszystko rozjaśni. A kartę ciąży masz? Dobrze było by zmieścić się przed 10tc z tą wizytą ;)

Ostatnia edycja:
Nie mam karty ciąży właśnie - dlatego poluję na tego lekarza. Powinno się coś zwolnić, najwcześniej jutro pójdę bo jutro rano może coś się okazać wolnego.

Odnośnie becikowego, czytałam, że będą w 2015:
"Wysokość kryterium dochodowego, uprawniającego do otrzymania becikowego, będzie weryfikowana co trzy lata (z uwzględnieniem wyników badań progu wsparcia dochodowego rodzin). Oznacza to, że najbliższa weryfikacja nastąpi w 2015 r." (Becikowe tylko dla rodzin o dochodach do 1922 zł na osobę - rp.pl)

reklama
Wiecie co, tym cyckiem to się jakoś staram nie stresować, niech mi utną i oba, byleby Fasolka była zdrowa... Tylko to się dla mnie liczy...

Najgorsze, ze w pracy na dokładkę kombinują - dzisiaj przyszła do biura umowa najmu nowego lokalu!!!
realmad2.gif.pagespeed.ce.lNT9dwfExo.gif

Oczywiście ja nic o tym nie wiem, mieli firmę zamykać, a nie przenosić, dziś już do tego nie miałam głowy, ale jutro zadzwonię do szefowej o co kaman do kur*wy nędzy!
A najlepsze, że pod nowym adresem mają istnieć od 1 czerwca, a ja chciałam sobie zrobić w piątek wolne i nie mogę, bo nie wiem, kiedy przyjadą rzeczy przenosić
realmad2.gif.pagespeed.ce.lNT9dwfExo.gif

Do góry