reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Nulini to tak jak moja mama.
Pamiętam, że zawsze batalię z nią miałam o sprzątanie i mam przez nią uraz do tego.
Nie zapomnę jak miałam jakieś 6 lat i chciałam zrobić jej niespodziankę i poscieralam jej kurze w pokoju to jeszcze opierdziel dostałam, że nie dokładnie, bo czegoś tam nie podniosłam i pod tym nie starłam

Doggi dlatego później miałam z nią batalie, bo stwierdziłam, że po co mam sprzątać jak i tak przyjdzie i będzie mordę drzec i poprawiać

No raczej, i się nie dziwię! Masacra! Przecież wiadomo ze takie dziecko 6cio letnie nie posprzata na tip top i zamiast cieszyć się że dziecko wyjdzie z taką inicjatywą to jeszcze zje.bka normalnie depresja gwarantowana!

Nulini to u Ł rodzicow jest tak ze babcia sprzata i pod nosem marudzi jak to mama nie umie sprzatac a jak mama sprzata to marudzi na babcie ze ta nie umie sprzatac. Leje z tego :p

Doggi noo synowe maja trudniej :p dlatego never mieszkania z rodzicami :p

Alecta ja tez wg mojej mamy zawsze robilam zle. W sensie ze sprzatNiem itp. A teraz jak byla u nas to mowi ze jest w szoku ze umiem sobie tak posprzatac i jeszcxe cos w kuchni przygotowac.

Moja tesciowa ostatnio tak kache ochrzanila za to ze zle posprzatala ze ta az sie poplakala... wiec sorry. Ł tez wg nich zle robi. Nie powiem bo nie zrobi dokladnie. Ale ja staram sie go chwalic i najwyzem plprawic jak nie widzi ;-)

Ja ogólnie swoje dzieciaki zawsze chwale za pomoc.
Tymek np zawsze wyrzuca po sobie pieluchy i kit z tym, że zawsze tą pieluche wrzuci tam gdzie trzymamy ziemniaki i cebule zamiast do kosza, który jest dosłownie obok.
I tak go chwale za sam fakt, że wyrzucił sam z siebie, a to, że nie w to miejsce to już pikuś :p

Ostatnia edycja:
Nulini normalnie współczuje takiego teścia.... Brak słów.

Alecta to masz później fajne niespodzianki w pyrach :-D

Co do gotowania i sprzątania to ja sprzątałam sama cały dom od 13 r.ż i tak też ja zaczęłam gotować bo moja matka z ojcem ciągle burdel robili, a kuchni mamy hmm.... nie lubiłam i nie lubię więc jak się wyprowadziłam to krzywda im się działa ;-)

Ogólnie to wyszła ze mnie już dzisiaj diablica i....wszystko mam zrobione :-) Trzeba było tupnąc nogą i pare słów powiedzieć ale zmęczona jestem dzisiejszym dniem strasznie :-/ A jeszcze pulpeciki z tej strony alaantkowe blw chcę robić....W sumie farsz już się robi a mięso od wczoraj wieczora zmielone więc trzeba zrobić. Jak mnie jutro rozłoży to chociaż obiad będę miała gotowy,

Alecta no ja np pamietam ze mama nigdy nie chwalila. I mi zawsze bylo smutno ze cokolwiek nie zrobilam to niby soe cieszyla ale nic na ten temat nie powiedziala. Ani dziekjje ani ze ladnie nic

reklama
Do góry