reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Nulini jam usze wyjesc wszystkie slodycze czyli te ciasteczka bo reszty juz nie ma i tez nie kupuje. W poznaniu w ogole nie jecliamy slodycz bo my z tych co raczej nie kupuja. Jak kupuje to jem, a jak nie kupie to nie pamietam :p
Co do tatusia to niezle. Tez bym z glowy wybila

Alecta super tort

reklama
Nulini a po co on ten samochód pojechał myć, jak samemu ojcu nie chciało się myć to mógł mieć brudny. Faceci robią czasem takie rzeczy, które się w pale nie mieszczą. Pomijając, że was zostawił to jak można było jechać ojcu samochód myć, bo brudny.

Ja tortów zawsze się bałam, chociaż i robić nie było okazji, ale odkąd zaczęłam to uwielbiam. Tygodniami myślę nad smakiem i wyglądem. Podobno są najlepsze, nawet bratowa męża na komunię zamówiła, co mnie trochę podbudowało , bo akurat doświadczenie kulinarne to ja mam najmniejsze w tej rodzinie.
Ale widzę, że moje torty przy Nulini to przedszkole.
A to moje trzy torty
tiramisu roczkowy 060720131271 (3).jpg
ananasowy 2 latkaWP_20140705_001 (2).jpg
malinowy rocznicowyWP_20140830_001 (2).jpg

Załączniki

• 060720131271 (3).jpg
    060720131271 (3).jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 30
  • WP_20140705_001 (2).jpg
    WP_20140705_001 (2).jpg
    108,4 KB · Wyświetleń: 31
  • WP_20140830_001 (2).jpg
    WP_20140830_001 (2).jpg
    72,9 KB · Wyświetleń: 31
Jezyk chodz na ciasteczka, za duzo nie zostalo, ale jak nie jextes taka jak ja ze musisz miec od razu kilogram to zapraszam :-)

Sylwi ananasowy i malinowy chetnie z samego wygladu bym sprobowala ;-)

Dziewczyny sumienia nie macie :-) Ananasowy tort jak marzenie :-) Ja nigdy tortow nie piekłam, nie zabieram się za to nawet ale ciasta piekę, czekoladowe z truskawkami i bananami (mogą być inne owoce) uwielbiam :-) No i jest proste i szybkie.

Sylwi szacun!
Torty jak z cukierni.

Zwałe masz Tymka, bo ogląda właśnie Umizoomi i wszystkie dialogi zna na pamięć.
Siedzi i sobie gada hihi.

Doggi, ARCYDZIEŁO!!!

Elutka, teścia chętnie bym zatłukła, bo mąż to mi się jeszcze przyda :wściekła/y:

alecta, a ja się słowem nie mogę odezwać, bo zaraz by była awantura, że moja rodzina ważniejsza i on nie może swoim pomagać, bo mnie to przeszkadza :wściekła/y:

jeżyk, teściu to taki kawał chama, że długo długo po wyprowadzce męża dzwonił, żeby ten przyjechał trawę skosić, węgiel wrzucić albo odśnieżyć, bo się hrabiemu dupy ruszyć nie chce :wściekła/y:
Ja rysunki na początku zbierałam, ale teraz Młoda zużywa cały blok jednego dnia i nie ma szans tego składować...

Megami, u mnie to by cała masa na raz zeszła, bez ciasta :-D No niestety, mój mąż to taki piesek na posyłki, co tatuś powie, to mąż leeeeeci i nie patrzy na nic...

agulqa, ja to się już wycwaniłam i do sklepu chodzę NAŻARTA, żeby mnie słodkie nie kusiło :baffled: Bo jak kupię, to zeżrę z miejsca...

Sylwi, no właśnie taki jest teściu, coś do łba wpadnie i fatyguje męża. Rok temu wymyślił sobie altankę i bez przerwy dupę truje, żeby mąż z nim do lasu po trzcinę jeździł...
A co do tortów to YYYYYYYYYYYYYYYYYY... :szok: Zbieram szczenę z podłogi, mega SZACUN, wyglądają BOSKO!!!

sprite, to z Malteserami wygląda obłędnie, ale ja jestem za leniwa na tak skomplikowane torty, bawię się tylko w dekorowanie... Wiele przepisów u mnie odpada właśnie przez to, że przygotowanie trwa godzinami, ja muszę mieć już, natychmiast, temu też nie cierpię ciast drożdżowych, bo czekanie na wyrośnięcie doprowadza mnie do furii...

Co do tortów, to mój ABSOLUTNIE ULUBIONY to Moje Wypieki | Tort makowy z kremem z białej czekolady
Jest tak obłędny w smaku, że zjadam sama pół, no po prostu go UBÓSTWIAM!!!

reklama
Nulini, to fakt. w tym torcie trochę jest czekania, ale naprawdę warto za ten smak! makowego jeszcze nie robiłam, ale nic straconego :tak: mmmm... zaraz obczaję co tam do niego potrzeba :tak::tak:

Do góry