reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Ja nie wiem co z obiadem... Ale śniadanie mam takie: :-D

Załączniki

• 1414492612820.jpg
    1414492612820.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 24
reklama
Nulini moja sąsiadka swojej córci robiła ostatnio właśnie taki rainbow, ale mi w smaku nie podszedł chociaż wyglądał fajnie.
Ja robię krem z serka mascarpone i bitej śmietany i jeden z czekoladą.
Biszkopt nasączam sokiem z cytryny, na to kładę trochę dżemu porzeczkowego, biały krem, biszkopt, dżem i czekoladowy krem.
Kupiłam też opłatek z Minnie.
Młoda chciała Barbie, ale nigdzie nie było.

Ja sobie jutro pośpię, bo Ł ma wolne i idzie z Niksonem do dermatologa, a my z Tymkiem będziemy gnić w łóżku :tak:

Cześć dziewczyny, w końcu się dzisiaj wyspałam.... Czekam już od godziny aż przyjdą dokańczać pokój i już się wqrwiam :wściekła/y: Piękna pogoda a ja nie mam co robić tylko cały dzień za łaskawymi Panami czekać :wściekła/y:

Na poniedziałek umowiłam wczoraj już kogoś do mycia okien i do prania dywanów a przyjaciółka ogarnie mi firany i zasłony.

Alecta piękne widoki ,zazdraszczam ;-) No i wszystkiego najlepszego dla solenizantki!

Nulini mają suwak ale z tyłu w sumie taki bardziej ozdobny, tak to są wiązane.

Doggi, jedź do tego lekarza, lepiej sprawdzić czy wszystko ok, bo my tu na zawał zjedziemy!

Aqulqa :-D Szczerze, bo tutaj nie ma się po co sprowadzać , wypizdziejewo takie ;-) Tylko solanki ładne.

Ja dzisiaj zrobić chce faszerowane papryki ale zapomniałam kupic cukini, pieczarek i pomidorów w puszcze a z domu z tyłkiem się nie bardzo ruszyć mogę :wściekła/y:

alecta, na smaku mi nie zależy, bo to tort dla dziecka, więc ma wyglądać przede wszystkim :-D No i ja zaś strasznie nie lubię tortów z dżemem, marmoladą, etc., normalnie nie przejdzie mi przez gardło...

Megami jak nie mam pomysłu na obiad to zawsze robie spaghetti bolognese :D tak hak np dziś

Bada a mąż sam nie usmaży placków? Mój na szczęście sam sobie robi chyba że o normalnej porze jest w domu, a tak musi sobie sam rodzic :p tylko ze on prawie że w nocy wraca i ja juz w łóżku jestem :p

Nulini szalona, na styczeń w planach takie torty ;) ja mam w planach niedługo porobić tylko gotowce typu kopytka, danie zamrozić, kapustę do słoików itp żeby w grudniu i styczniu nic nie gotować i nie robić tylko i wsjo... I nic nie piekę tylko chodzę i wywołuje poród :p a ty rainbow cake planujesz szalona :p

Alecta sto lat dla córy :)

Femme śniadanie prawidłowo :D u mnie bułka z pasztetem i ketvhupem omnomnom

Nulini ja ogólnie tortów nie lubię za bardzo.
Jeśli już to krem musi być z mascarpone i bitej śmietany, bo te maślane mi przez gardło nie przejdą.
a z dżemem pierwszy raz będę jadła więc jeszcze nie wiem czy mi zasmakuje :p

Megami zadzwoń tam i powiedz, że będziesz już po 32tc...jak będą miejsca to cię zarejestrują :) Mi się udało.

Dziewczyny tylko błagam nie dawajcie tych okropnych barwników do biszkopta w torcie...mi to strasznie nie smakowało, a jeszcze dzieciaki sie pochorowały po tym
Ja mam dzisiaj pomidorówkę z wczoraj a na drugie będą pampuchy z jogurtem, tak na luzie

Już po. Gęba jeszcze boli, dostałam w ząb antybiotyk ze sterydem, a portfel uszczuplił się o stówkę :baffled: jeszcze za tydzień.
Mam dylemat z tortem. Chciałam coś postawić z racji obronionego MGR, ale szkoda mi kolejnej stówki, a sama jeszcze żadnego nie piekłam

reklama
Elutka, te barwniki to będę angielskie kupować, bo polskie właśnie nie dość, że niedobre, to słabo barwią...

Doggi, Młoda ma urodziny 3 stycznia, a ja przyspieszam poród dopiero od 6 stycznia :-D

alecta, ja masę z masła lubię, ale MUSI być z masła, a nie z margaryny, niestety przeważnie w gotowych tortach jest margaryna, bleee... No i masa z bitej śmietany rozpuszcza masę lukrową, a ja Młodej zawsze robię jakieś torty "wymyślne"
(roczek -
396585_333716269981362_354569964_n.jpg

dwa latka -
603276_534375026582151_1620273256_n.jpg

trzy latka -
1098035_714605955225723_881918746_n.jpg

Do góry