reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

alecta no widać,że Ty na końcu świata mieszkasz :-D

u nas słońce od rana ,nawet z chłopcami obudziliśmy się przed "nową" 7 wyspani ;-)u mnie w cieniu jest 11 stopni i właśnie pościel wyprałam i powiesiłam na dworze

reklama
Megami u nas ciepło i słońce aż razi po oczach

Mommy to ciesz się ze nic cię nie męczy i nie kłuje :)

Stokrotka surogatke se wynajmę na trzecie :p

U nas na dworze pięknie jest, zdjęcia nie mogłam zrobić rąk razi na termometrze 18 stopni

Załączniki

• 1414404956099.jpg
    1414404956099.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 32
Taaaaaa Doggi dołuj mnie dalej :confused2:

Siedzę i podliczam własnie wydatki na młodą.
Kazałam już Ł jakieś służby sobie ustalić to kasa dodatkowa będzie.
Myślę, że jak w listopadzie powoli zacznę kupować po kilka rzeczy to powinniśmy się wyrobić.
Na święta pewnie teściowie nam jakąś kasę przyślą to od razu na Mańko-Lilke pójdzie więc ogólnie po wczorajszym dołku dziś jestem dobrej myśli;-)

Alecta a nie myślałas o tym żeby robić te twoje czapki, szale itp na drutach na zamówienie żeby dorobić sobie parę groszy? Jak masz taki dryg to warto wykorzystać! U nas z czerwca jedna laska tak dobie tworzy, ma stronę na fejsie i robi czapeczki itp na zamówienie. Zawsze parę groszy :)

Doggi myślałam, ale powiem szczerze, że na razie nie mam głowy do tego :/
Ciężko mi jeden komin dla Niksona skończyć no i te moje wypociny w porównaniu do rzeczy, które inne laski potrafią zrobić to nic.
Jakie ja cuda czasem na necie znajduje...

Doggi tego tyle jest, że masakra...ja kiedyś chciałam się pobawić w biżuterię taką z rzemykow, sznurkow, koralików. .ale teraz jest tego masa!

No i prawda jest też taka, że rękodzieło jest strasznie niedoceniane.
Ludziom się wydaje, że skoro samemu się coś zrobiło to później powinno to kosztować grosze, bo przecież włóczki nie są takie drogie itp, ale nikt nie pomyśli ile godzin się nad tym spędziło.
Tak samo jest z decoupage.
Wyprodukowanie, a razej ozdobienie pudełka czy jakiegoś innego przedmiotu nie jest drogie, preparaty starczają na długo, a z jednej serwetki często idzie kilka rzeczy ozdobić, ale żeby pudełko było na prawdę dobrze wykonane potrzeba kilka dni.
To jest ciągłe malowanie i ścieranie, lakierowanie i ścieranie.
Owszem da się zrobić w jeden dzień jeśli komuś nie zależy na jakości, ale takie robienie na odwal się też nie ma sensu.
Już nie raz słyszałam, że 50 zł za szkatułkę to złodziejstwo, bo przecież surowe drewniane pudełko można za 15 zł na allegro zamówić...

reklama
To prawda niestety :/ Choć włóczki jak na moje yo drogie są mimo wszystko. No i ludzie zawsze tak patrzą sama zrobiłaś? Za darmo powinnaś oddać, ale to rozumieją tylko osoby, które same coś robią tak naprawdę :/
Dlatego ja zawsze, jak ktoś znajomy vis sam robi to jak mnie coś zainteresuje to zamawiam jak tego kota poduszkę czy czapki dla Oli bo nie lubię niedocenionej ciężkiej pracy!

Do góry