reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Emilchen niestety wiem o czym piszesz, bo ja z takim bólem zmagam się od lat.
W ciąży niestety wszystko jest zakazane jeśli chodzi o leki.
Mi pomaga często jak Ł mi rozmasuje plecy.
Ogólnie brzuch coraz bardziej ciąży, do tego dochodzi noszenie cycków, a to dziecię gdzieś nóżke oprze i ból już gotowy.

reklama
Mnie tam dzis wszystko wkurza. A najbardziej wkurzam sie kasa bo w listopadzie nasze wyplaty ida na same oplaty i nie zostanie ani grosz na Robertowe zakupy :-( nie wiem skad kase wyczarowac... Ł tez zly. Mowi ze z tym kredytem na mieszkanie i ratami na stol sie wpieprzylismy w bagno i wszystko od 1 do 1 bedzie :-(

Emilchen z tego co wiem to mozna amolem... tzn ja smarowalam skronie przy bolu glowy
Mnie tez juz plecy bola coraz czesciej. Dzis caly dzien od gory do dolu. Dzemka tez nic nie dala i caly czas ledzwie czulam :-(
A poduszka o ktorej doggi wspomniala jest rewelacyjna

Wlasnie wrocilismy z godzinnego spacerku. Dobrze mi zrobil. Wcisnelam sie w zimowy plaszcz z tamtego roku. Ciezko sie schylic ale on taki cieplutki i milutki. Jak chodze daje rade. Przy siedzeniu w aucie moglby byc problem ;-)

Doggi, my chyba nigdy nie ogarnęliśmy Ratatuj w całości :-D Za to dzisiaj w nocy się wytulimy, bo śpimy razem same :-D

emilchen, a leżenie na podłodze nie przynosi ulgi???

agulqa, wiem, o czym piszesz, bo u mnie taki właśnie jest październik, bez jednej wypłaty męża :-( Teraz jeszcze będzie mniej zarabiał, więc w ogóle, na szczęście w styczniu odpadają nam raty za lapka i TV...

Laski oblatane w zasiłkach!

Jak to jest, jak idę na rok macierzyńskiego, to dostaję 80% zasiłku.
W tej chwili, jak mam wyliczaną wypłatę, to od kwoty brutto odejmują mi 18% i tyle dostaję na rękę, czyli po porodzie będą odejmować 38%???

Nulini to u nas ratatuj ukochana bajka ;)
My jak zwykle śpimy oddzielnie ola nawet jak ma pozwolenie od nas spania z nami to pół godziny "pośpi" i juz wraca do siebie no woli swoje wyro ;)

Emilchen współczuję :( skontaktuj się jak najszybciej z tym fizykoterapeutom może choć powie CI co dalej robić.

Dziewczyny ja nie mogę Was czytać bo obgryzam z głodu paznokcie:-( ja chyba mam jakiś uraz psychiczny i na samo słowo dieta reaguję głodem :-)

Znalazłam dwa ciasta po których cukier powinien być oki i nie wiem które wybrać :-)

Ala’Antkowe BLW – przepisy BLW : "Murzynek jaglany ze śliwkami"

Ala’Antkowe BLW – przepisy BLW : "Jaglany jabłecznik"

Ogólnie ta stronka za kilka miesięcy może się nam przydać :-)

Dziewczyny a to normalne że moje dziewczyny powoli bardziej się rozpychają i wypychają niż kopią ? Mam wrażenie że brzucha im zabraknie (choć w obwodzie pępkowym 122) w ogóle nie wiem gdzie co mają. Jak wy to rozpoznajecie ?

Agulqa rozumiem Cię u nas też sporo kredytów :( a najbardziej stresuje mnie te 80% od porodu, za to mój to wcale niczym się nie stresuje i zabrał się za robienie piwa na pępkowe, zamiast półki wieszać.....jej zrozum faceta....

Stokrotka, to tak jak u mnie. Od 2 dni już nie kopie a rozpycha się strasznie. Mam wrażenie czasami, że tam biega, a nie wierci się ;-)

Nie wiem czy mnie coś nie rozkłada. Kicham na potęgę, trochę jakby gardło coś nie halo...piję syrop z imbirem, może pomoże. Mnie teżplecy wysiadają. Najlepszy niuans był jak położyłam się popołudniu bez bólu, a obudziłam się z bólem...

reklama
Nulini daj spokoj. Jak jakis klient nie wleci to masakra. A od stycznia ja jeszcze na 80% to juz w ogole :-(

Stokrotka moj tez mowi ze wymyslam a jak mu dzis wyliczylam kase za listopad to zrobil wielkie oczy. Niestety gin co 2tyg to apory wydatek. Chyba powiem Ł by z nim zagadal ze nas po prostu nie stac na dwie wizyty w miesiacu i wolimy jedna jesli wsio bedzie ok

Do góry