reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

reklama
Ej, ja też się dziś z chłopem nie pożarłam, a u nas sobota zawsze na wojennej ścieżce :szok:

alecta, dawaj szarlotki, też chcę se ryj poparzyć :-D I też dziś samo słodkie :dry:

U nas "dzień dziecka", wyro rozłożone i oglądamy bajki, najpierw "Epokę Lodowcową", później "Dzwoneczka", leżymy i gnijemy w trójkę i Młoda tylko się tuli, że "jej mamusia" i "jej tatuś" i cała rodzinka :-D

Nulini my z Olą właśnie idziemy się walnąć do nas do sypialni i oglądamy ratatuj ;) po raz milionowy. Tatuś juz do pracy pojechał wiec babski wieczór mamy ;)

A ja po nalesnikach na słodko z tych co suche zostały zrobiłam krokiety z kapustą i grzybami (mam w słoikach pozaprawiane) i jutro do pomidorówki będą jako dodatek ;) wiec kłopot obiadu z głowy :)

Nulini jaki piękny rodzinny obrazek :-)

Mój P właśnie łazienkę sprząta.

Dziewczyny wybaczcie, że wracam z uporem maniaka, ale naprawdę mnie załamuje ten ból pleców :-:)-( Teraz po południu położyłam się na drzemkę i co prawda zasnęłam, ale co to za sen, no boli niemiłosiernie, kłuje jakby mnie ktoś tam dźgał nożem. Żadna pozycja nie daje ulgi - ani na boku, ani na plecach, siedzenie też jest udręką. Odrobinę lepiej jak chodzę, ale też nie zawsze... Już mam wizje, jak z takim bólem jadę do porodu, no nie dam rady chyba :-( Najgorsze, że czytałam i w ciąży masaże raczej zakazane, a już w ogóle w takiej jak moja... mam takiego dobrego rehabilitanta w okolicy ale jest możliwość, że on odmówi i co ja wtedy zrobię?? Ktoś mi musi pomóc :sorry2: Chyba wymuszę na nim wizytę nawet bez masażu, niech to sprawdzi i zleci np. jakieś ćwiczenia czy coś...

A można w ciąży smarować Amolem?

Emilchen cóż ci mogę powiedzieć, trzeci trymestr wita :/ takich różnych bóli będzie coraz więcej, zatrzymywanie wody, plecy bolące calusieńkie, nogi jak w betonowych butach. Częstsze siusianie, kiepski sen z nieznanych przyczyn i wiele wiele innych....
Masz tą poduszkę dla ciężarnych? Np motherhood wielka w kształcie litery c? Ja spać bez niej już nie mogę, naprawdę pomaga czy żeby sobie pod plecy położyć, między nogi, podniesienie dla nóg, naprawdę pomocna!

Doggi dzięki za wszystkie rady! już robię co mogę, ale nic nie pomaga, żadne poduszki (chociaż tej akurat nie mam)... moim zdaniem to nie jest ból fizjologiczny od ciąży - mam w górnej części pleców takie bolesne zgrubienie jakby mi jakaś żyła przeskoczyła czy coś, nie znam się :sorry2: i od tego miejsca promieniuje ból na plecy ale tylko na górną część, żadne tam lędźwie czy krzyż - a o takim bólu są wszystkie artykuły które znajduję.

Jak już nie będzie żadnej rady to trudno, przeżyję, ale średnio mi się uśmiecha jeszcze te 2,5 miesiąca no i poród :eek:

Chyba zbiorę się w sobie i zadzwonię w poniedziałek do tego masażysty.

reklama
jeżyk wiem, że ciężko coś poradzić, bardziej chyba piszę, żeby się wyżalić :sorry: Chyba się wstrzymam z tym Amolem, lepiej nie ryzykować. I tal pocieszam się, że ten ból dokuczliwy, ale niegroźny dla dziecka :sorry2:
Doggi nie strasz, przepuklina?? Lekarce mówiłam, powoedziała, że udać się do dobrego fizjoterapeuty, który się zna i nie zrobi krzywdy. No ten się na pewno zna. Wymuszę na nim chociaż diagnozę co to.

Do góry