reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Eh dopiero do domu wróciłam.
Po wizycie pojechałam prosto do ZUSu i w końcu mam PUE!
Teraz mogę spać spokojnie, bo już wiem, że pojutrze mi kasa wpłynie :)
Byłam też zawieźć zwolnienie, ale mój gin się walnął i zamiast od 14.10 to wpisał mi 14.09 więc jak odbiorę dzieciaki z przedszkola to muszę jeszcze raz do niego podjechać żeby poprawił.

Dobrze, że obiadu nie muszę robić, bo została mi jeszcze kaczka z wczoraj, ledwo żyję chociaż w sumie nic takiego dzisiaj nie robiłam.
Może dzięki temu szybciej wieczorem zasnę i wyruszę na kolejną tajną misję:-D

reklama
Stokrotka, walcz z tym cukrem! Kciuki!

Nulini, ja robiłam spod z inne przepisu, nie od Doggi. Ciasta wystarczyło na moja blaszkę. Ty juz zjadlas? O maaamooo! Ja dopiero będę ubijac śmietanę a potem to jeszcze troche schlodze. Bo teraz siedzę pod blokiem na lawce z mlodym obok, bi spi w wozku:)

Fajne kozaki na nas sa w lidlu:)

Doggy przed weekendem było ok, w weekend tak mi spuchły... Zobaczymy za 2 dni. Ja ogólnie 4 kilo przytyłam przez 26 tygodni ciąży plus te 3 teraz co dla mnie dziwne.

Alecta a ja dalej nie mam PUE i dalej muszę żyć w niewiedzy ehhh. Tak mi się tam nie chce jechać:(

Doczytalam dzisiejszy dzien ;-)
Jialam kilka stron bo po 8 wyszlam z domu.
Pojechalismy z Ł kupic inhalator do biedry. Pozniej bylam kupic w nomi farbe i kratke wentylacyjna.
Od 10 do 14 na szkole rodzenia. Dzis ciekawe tematy a mianowicie pobranie krwi pepowinowej, szczepienia i dieta.

Na obiad zrobilysmy z mama nalesniki z parowkami i zoltym serkiem :-)
A teraz leze soboe o delektuje sie cisza.
Ł do wieczora w robocie a mama kima bo cale przedpoludnie robila cos w mieszkaniu.
Kochana jest, nie wiem jak jej sie odwdziecze.

Ewi no mi gin powiedxial ze teraz norma jest tycie na miesiąc 2kg -2,5, puchniecie tak z dnia na dzień się robi bardziej ja od rana do wieczora potrafię 6kg więcej mieć i np po 2dniach mi schodzi. I z resztą opuchniecia czuć bo wtedy kończyny napompowane ja wtedy np nie mogę palcy zginąć, tylko do połowy mogę i czuć ucisk i ciężkośc w kończynach

Nulini ja też cierpliwością nie grzesze ;) ale ja na surowo połowę zjadam :D a śmietanę Olka i T zawsze wyjadają ;)

Agulqa_b ja teściowej pomnik postawie za pomoc :p

Ostatnia edycja:
Ja już mam wyniki. Morfologia bajkowa, w moczu też nic, a glukoza na czczo trochę niska 60 mg/dl a po 2 godz 80. Cukrzycy na pewno nie mam, chociaż nie wiem czemu na czczo tak nisko.

reklama
Nie zdażyłam nadrobić z weekendu wiec tylko napiszę co tam u nas:-)
weekend bardzo udany, Nina szalała u dziadków, myśmy poszli do teatru, potem mecz Polska- Niemcy i dobra kolacja, na koniec pyszna herbata w knajpie, do której chodziliśmy przed ślubem. Fajnie tak czasami odpocząć od codziennych obowiązków.
A w niedzielny poranek sprzątanie- a następnie odpoczywanie.

Jagoda ostatnio strasznie rozrabia w brzuchu, byłam dzisiaj na chwilę w biurze to jak siedziałam przy biurku ro po prostu myślałam że zaraz wyskoczy...

Do góry