reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Indi zrób coś dla siebie na poprawę humoru :tak:

Ale mi się nic nie chce. Mam przed sobą okno i ta pogoda wcale mi nie pomaga :-D

reklama
Indi ja dzisiaj też słaby humor, ale to pozostałość po nocy - znowu jakieś głupie sny miałam, tym razem śniły mi się trumny :confused2: a jeszcze mój mąż dziś wyjechał w delegację na krótko, to w ogóle się jakoś martwię ehh

McPearl, a dzisiaj mówili w tv, że właśnie Anakonda ruszyła :-D
Ja Nikole urodziłam jak miałam 22 lata.
Co prawda była to wpadka, ale to był już ten czas kiedy chciałam mieć dzieci, w przeciwieństwie do mojego teraz ex.
Zdążyłam się wyszaleć, coś tam poza Polską zobaczyłam i mi już szaleństw wystarczyło.
Później poznałam mojego męża, zareczylismy się i chcieliśmy mieć większą rodzinę wiec stworzyliśmy Tymka, którego urodziłam mając 25 lat, a Marysie urodze w wieku 28 lat.
Ogólnie cieszę się, że wszystko dzieje się w takim, a nie innym czasie, zawsze chciałam być mamą przez 30stką i mi się udało.

Ja kupuję dla Nikoli piętrowe łóżko jak Mania trochę podrośnie.
Za jakieś 2 lata Nikson będzie mieć już 7 lat więc duża dziewczyna z niej będzie.
Nie uważam żeby było dla niej niebezpieczne, bo w końcu są tam barierki zabezpieczające przed upadkiem.
Sama zainteresowana tylko ze względu na to łóżko zaczęła spać w końcu sama u siebie, bo powiedziałam, że dopóki nie zacznie to nie ma co o takim łóżku marzyć.

Dziewczyny ale naskrobałyście od rana. Internet mi się w komórce skończył ;-) i nie włączałam kompa bo muszę przy nim siedzieć a mam leżeć.
Karpanna to ja mam w tej chwili 36 skończone i jak urodzę to będę miała prawie 37. Więc chyba jesteś naszą seniorką. Ewentualnie możemy przyjąć dwie kategorie. Ja będą seniorką pierworódką, a ty jako mama, która już ma starsze dzieciaczki.
A z tymi decyzjami życiowymi to jest tak, że każdemu jakoś inaczej się zdarza.
U nas wszystko późno. Poznaliśmy się z moim M. jak mieliśmy po 33 lata, potem ślub i prawie dwa lata starań o dzidzię, bo wcale nie było tak łatwo jak byśmy sobie życzyli. Ale najważniejsze, że się udało i jesteśmy bardzo szczęśliwi.
I staram się nie myśleć ile mam lat. Jak to mówią człowiek ma tyle lat na ile się czuje :-)

spotkałam dziś znajomą,która jakis czas temu jak mnie zobaczyła powiedziała- to Ty znowu w ciąży? nie dość,że poczułam się jakbym co najmniej 5 dziecko rodziła,to jeszcze jakbym pół roku temu była w poprzedniej ciąży:-p okazało się,że ona myślała,że mój niespełna 16 letni brat jest mój(dużo osób tak twierdzi,bo ja się nim bardzo dużo zajmowałam).A dzisiaj mówi ,że mnie się czepiła,a sami z mężem wpadli,w drodze 4 dziecko :tak: do tego tak jak alecta napisała na swoim blogu,nikt nawet nie bierze pod uwagę,że chcieliśmy tej ciąży,tego dziecka,każdy zakłada ,że wpadka,

Bada no, bo kto przy zdrowych zmysłach na 3 się decyduje... Dzieci to złoooo i po 2 należy się odpoczynek!
Przecież 1 się ma, bo tak trzeba, 2 żeby to jedno nie było samo, a 3 to już kosmici przynoszą.
Ofkoz opinia nie moja tylko jedna z reakcji na moją 3cią ciążę.

reklama
Do góry