reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Nulini nie mam zamiaru się tym zajmować tylko wkurza mnie podejście innych ludzi.

U mnie dzisiaj wygrały racuszki z przepisu Doggi :-D
Tyle narobiłam, że jutro mąż jeszcze do pracy będzie miał.
Sernika na szczęście mi trochę zostawi :p

Kurcze zjadłabym taką sałatkę grecką, ale nie chce mi się jutro specjalnie do sklepu jechać.
Zadowolę się więc ogórkową na obiad, bo dawno nie jadłam.

Mańka zaczyna szaleć hehe.
Jej poza się zaczyna.

W ogóle jestem w szoku, bo Nikola już 4ta noc poszła spać do siebie.
Powiedziałam jej ostatnio, że dopóki nie zacznie spać sama to nie ma co marzyć o piętrowym łóżku dopóki nie zacznie spać u siebie i, że wtedy piętrowe dostanie Tymon i Marysia będzie z nim w pokoju.
Tak się dziewczyna przejęła, że nawet w nocy do nas nie wędruje, a wcześniej nic na nią nie działało.

alecta, ja też będę robic w czwartek ogórkową, bo jutro idziemy do teściowej na lazanię mięsno-pomidorowo-szpinakową. a tak w ogóle to mam ochote na placki ziemniaczane!

teraz zeżarłam bułkę z nugetsami z obiadu młodego, pomidorem, plastrem sera, ketchupem i sosem czosnkowym. no normalnie mc donalds wysiada ;-)

A ja ciąg dalszy przeprogramowania chaty na przyjście młodego. Szwagier został zaginiony przeze mnie do noszenia szafek, lekkie przemeblowsmie u Oli, Ola oddala swoją dzidziową szafkę dla braciaka wiec trzeba było szafki przeprogramować i normalnie super. I szafka dla Stacha juz umyta pusta czeka aż pokój pomalujemy i wyniesiemy klunkry zaczyna ya chata wreszcie wyglądać :)

Oczywiście przez to ogarnianie spuchlam kak balonówa, tak bardzo ze aż cellulit mi wyszedł :( a nogi czuje jakby z tonę ważyły. Ale zjadłam tonę kinder maxi o kurde ani razu słabo mi nie było już, jakby kurde faktycznie coś to z tym cukrem było powiązane, zobaczymy

Mcpearl niski parter nie dla mnie. A co do mieszkania z rodzicami to rozumiem Cie doskonale. Dlatego tez w kredyt sie zabawilismy bo inaczje bysmy nie dali rady odlozyc 100tys na mieszkanie
&&& za prace mgr

Kasiek niby to wczesnie ale taki etap ze dzidzia juz silna. Oby bylo wszystko ok i ja zawsze w to wierze ze tak bedzie

Sylwi to co wynajmujemy mamy od marca dopiero i od razu poszlo na wynajem. Mamy na wprost UAMu w kaliszu i jakies 500m od PWSZu wiec o najmujacych sie nie martwimy. Jak poprzednia babka rezygnowala i o 11 zdawala klucze to o 13 juz byli nowi lokatorzy ;-) fakt ze do nich szczescia nie mamy, ale nie zniechecamy sie. Za krotki okres by sie poddac. A kase ktora zostaje nam na czysto po zaplaceniu kredytu odkladamy w razie jakiegos miesiaca gdzie nie bedzie nikt mieszkal. Jak uzbieramy rownowartosc dwoch miesiecy to reszte bedziemy nadplacac w banku by szybciej splacic kredyt. W tym roku zaczelismy sie bawic, wczesniej Ł nie mial umowy o prace a chcielismy byc oboje kredytobiorcami. To jakos 1960r chybacz tego co wiem, to co dla siebie kupujemy 1980 mniej wiecej ale w gorszym stanie :p tzn tam wlasciciele cos robili a tu nic totalnie.

Nulini ja licze na to ze jak pojde na swoje w koncu to wezmie mnie na pichcenie itp ;-)

Hej srodowo. Ale zimno u nas o 6 byl przymrozek. Dobrze ze wyciagnelam dla starszej corki kurtke lekko ocieplana .
Wieczorem bylam taka szczesliwa ze moge sie polozyc i zasnac normalnie. Boskie uczuvie.
Moja mlodsza panna dzis mnie rozwalila, obudzila sie o 5.45 ubrala sie poprosila o spiecie wlosow pi czym usiadla do stolika zaczela konczyc rysunek ktory robila wieczorem z usmiechem na twarzy :-) za to starsza miala fochy ze trzeba wstawac do szkoly.
Ja spalam do 4 bo musialam siusiu no i poczulam ze boli mnie gloea wzielam apap bo mam dosc bólu. Hemoroidy doskwieraja ale jest poprawa. Mus
muszę dzisiaj wyjść muszę dzisiaj wyjść na powietrze cały dzień siedziałem w domu i mam już dosyć może uda się dowiedzieć jaki sklep może na przykład pepko.na razie wychodzi słońce więc może nie będzie tak jak wczoraj ale jest jedna zimno.

U mnie rano były 4 stopnie!
Ja wszystko rozumiem, ale tydzień temu na krótki rękaw jeszcze chodziłam.

Jak wrócę to musze się wziąć za sprzątanie, bo syf mam na podłodze taki, że strach po niej chodzić.
Muszę na allegro zamówić sobie grubsze włóczki do zamotek, bo mi się spodobały i szybko się je robi hehe.

Jak zimno.... Masakra przecież to już jak zima jest. Ola nawet wychodząc z domu mówi "mamusiu zobacz jest bardzo zimno, mię mogę iść do przedszkola bo Stachu się urodzi!" ona tez juz wyczekuje stycznia ;)

Ja wczoraj jsk Padłam tak nawet w nocy na siku nie wstałam ale to było zło bo jak już budzik zadzwonił zerwałam się i myślałam że brzuch mi eksploduje juz nie mowie o tym ze to strasznie boli i dziwię się że się wcześniej nie obudziłam. Zmęczenie wzięło górę ;)

Miłego dnia wam panienki :)

reklama
Ogladam prognoze ma byc cieplej na weekend a od poniedzialku 26. Ide pod prysznic zeby wygladac jak czlowiek od wczoraj vhodze jak zombie. Z dziewczynkami mialam cere piekna a teraz z synkiem wokol ust same pryszcze co jeden zniknie to drugie wylaza. Ohyda.

Do góry