reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

alecta ja bym to olała, Ty w ciąży, nikogo nie znasz, no bez przesady, niech Pani Dyrektor coś zorganizuje.

aqulqa my już byśmy chcieli ale w takiej miejscowości gdzie nie ma przedszkola, szkoła daleko a ja jestem wygodnicka;) W mieście na osiedlu mam wszystko, przedszkole, szkołę podstawową, nocną pomoc zdrowotną, kaufland, aptekę, pocztę, mięsny, piekarnię, nawet ciuchland a mieszkam na uboczu miasta. I my oboje anty kredytowi jesteśmy więc jeszcze trochę trzeba dozbierać. Na pewno jak sprzeda się wystawiona przez nas działka pod Olsztynem to od razu kupujemy tu jak coś nas zafascynuje;)ogrodzimy, zasiejemy trawę, nasadzimy drzew i iglaków i będziemy jeździć w wolnym czasie:) to tylko 4km od miejsca gdzie mieszkamy. No to sobie pomarzyłam hehe;)

reklama
Laydeek a robilas z tymi rodzynami. Ja je sresnio lubie a.e moze mi podejdzie. A mojemu Ł i tesciowej na pewno bo oni wszystkozerni sa ;-)

Ewi no widzisz, a ja uwazam ze sa dobre kredyty i zle :p z reszta ja o finansach moglabym sporo gadac, a moj Ł jeszcze wiecej. Planujemy w przyszlym roku wziac trzeci kredyt hipoteczny - samobojcy :p nie mam sprecyzowane jeszcze gdzie dzialka z domkiem boo nam sie szybko miejsce zamieszkania nudzi :p a Ł docelowo to chcialby nad morzem mieszkac

Jeżyk ja nie mam zamiaru za nikim latać.
Wiesz najprościej jest dać pomysł "zrzućmy się na kwiaty" i zwalić organizacje na kogoś.
Niech to jakoś zorganizują w przedszkolu, a jak nie to ja najwyżej od Tymka i Nikoli dam jakiegoś kwiatka czy czekoladki.
Ł zabrał dzieciaki na zakupy, a ja oglądam Bąbelkowe Gupiki, bo nie chce mi się przełączyć kanału :p
Maryśka domaga się jedzenia więc trzeba będzie iść i zupę dokończyć :p

A ja z rodzynkami robiłam, ale masy też całej nie wykładałam.
Tylko rodzynek nie obtaczałam w mące tylko do robota wrzuciłam w trakcie miksowania.

Ja mam dom i działkę 1500m, fajnie, chociaż dużo roboty, dla mnie najgorsze jest palenie w piecu. Myślę, że ja jestem z tych co mogliby mieszkać w bloku i to w dużym mieście w centrum za to mąż typowo domowy.

Agulqa oj bałabym się jednego a co dopiero trzech hehe;) My wszystko bez kredytu, i mieszkanie i samochody. Panicznie się go boimy. Pożyjemy, zobaczymy;)

My też dom mamy ale na szczęście ogródek dość mały bo ja nienawidzę budzić rąk w piasku. Wszystko w domu mogę robić sama robie malowanie, wkręcam karnisze i zmieniam lampy i kontakty ale praca w ogródku mnie obrzydza :p francuzki piesek ;) dom fajna sprawa ale posprzątać go to już wyższa szkoła jazdy :/

A ja ciasta sobie kupiłam :-D więcej nie piekę bo ostatnio pół sernika oddałam bo nikt nie chciał :-p mam kukułkę, sernika i Hiszpana o matko jakie one pyszne i jem na zmianę bo nie mogę się zdecydować który mi najbardziej smakuje :-D :-D

ALECTA - olałabym chyba śmieszni są... od tego jest chyba samorząd klasowy

NULINI - masz się z tym ZUSem ... oni i ich wymogi :no: dobrze że auto miałaś :sorry:

Moja mała właśnie opowiada koleżance jak w szkole jest fajnie :-D nie ma co się bać puszczać tych 6 latków do szkoły ;-) tak straszyli a dzieciaki zadowolone przynajmniej u nas w szkole :-)

reklama
Femme ja tez sobie kupilam. Torta bezowego - teraz siedze i grzesze:p

Doggi kontakty, lampy, karnisze...wow! Jak bede robic remont to cie zaprosze:p Ja tylko sama maluje:)

Nulini bosche ale sie nalatalas! Kciuki aby z pozytywnym skutkiem &&&

Ja mieszkam w domku na wiosce ale mam gaz wiec nie musze palic w piecu. Rachunki w zimie place takie jak moja babcia za swoje 60mkw wiec male. A i mam 3 zlobki w ciągu 100m, przedszkole 50m a po drugiej stronie 100m szkole, piekarnie, lekarzy. A to dlatego ze duzo mlodych ludzi zaczelo sie tu budowac. I oczywiscie mam kredyt jeszcze na 17lat:p Cos za cos. Bez niego musialabym wynajmowac u obcych. Jedyny minus to co tydzien trzeba kocic trawe bo rosnie tak szybko.

Ostatnia edycja:
Do góry