reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Witam porannie.
U nas już piękne słońce, ale rano słyszałam, jak mąż skrobie szyby w samochodzie.

Famme zjedz coś na mleku

Agulqa ja cały czas myślałam, że w Poznaniu to mieszanie macie. Jakaś niedoczytana jestem. Ale jak są studenci i w dobrym punkcie to spoko. My się cały czas rozglądamy, mniej lub bardziej intensywnie, nie wiem w jaki rocznik inwestować, żeby było dobrze, bo wszędzie jakieś wady. Najchętniej to byśmy coś w promocyjnej cenie do remontu wzięli, bo mąż remontowiec.

Ostatnio mi bratowa mówiła, że jak ktoś się boi porodu to może iść do psychiatry i powiedzieć, że panicznie boi się porodu sn i ten wystawi jej zaświadczenie, ze nie może tak rodzić. Podobno w tv gdzieś tak mówili.

Ostatnia edycja:
reklama
alecta, ale właśnie mnie absolutnie nie chodzi o to, że cesarka to zuo ;-) Mam takie zdanie, jak Doggi - wkur.wia mnie wygodnictwo bab, które sobie ŻYCZĄ cesarkę, bo nie będą znosić tego bólu, egoistki cholerne. Albo ostatnio tu na BB wypowiedź - laska przeszczęśliwa, bo wykombinowała sobie cesarkę i teraz nadal jest dla męża atrakcyjna, bo nie porozciągana :szok: Za takie teksty to jak bym ją w łeb zdzieliła, to bym tylko patrzyła, czy równo puchnie :wściekła/y:

A ja nie mam na nic ochoty póki co :-D

Nulini amen! Są sytuacje ekstremalne gdzue poród SN to był dramat i wtedy rozumiem doskonale, ale taka co jeszcze nie wie jaki będzie jej poród, a każdy jest inny i nie ma co się sugerować babciami i mamami ze one miały ciężki yo ja też, moja mama źle wspomina porody a dla mnie to bardzo dobre wspomnienie

Nulini wiem wiem, że nie o to chodziło ;-)
Ja tu mówię o wypowiedziach wszystkich specjalistów, którzy tylko w samych wadach przedstawiają taki poród.
Mnie tez takie wygodnictwo wkurza :/
Mój gin opowiadał mi kiedyś na wizycie, że przyszła do niego baba, która ledwo miała ciążę potwierdzoną, a już powiedziała mu, że ona chce cesarke i zapłaci.
On się nie zgodził, bo powiedział, że cesarka to nie byle jaki zabieg tylko poważna operacja i on sie w takie rzeczy nie bawi więc ona wyszła obrażona i znalazła takiego gina co się zgodził.

Albo ostatnio tu na BB wypowiedź - laska przeszczęśliwa, bo wykombinowała sobie cesarkę i teraz nadal jest dla męża atrakcyjna, bo nie porozciągana :szok: Za takie teksty to jak bym ją w łeb zdzieliła, to bym tylko patrzyła, czy równo puchnie :wściekła/y:

:confused::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok: co za idiotka ...

Znalazłam chleb mąż mi jednak zostawił :-D sałatkę zjadłam do końca i zjem chyba ostatnie dwa kawałki ciasta ... :-D

Laski jakbyście gdzieś natknęły się na kołyskę w niskiej cenie byłabym wdzięczna za linka bo poluje :-)

Nulini u nas tez pizga ale nie wiem ile stopni jest ;-)

Ja oczywiscie znow mialam zje.bany sen ze krwawie. I tylko z lenistwa nie poszlam do lazienki sprawdzic. No i lezac tak stwierdzilam ze nie da sie zwariowac i sprawdzac glupich snow. Ale wkurzylam sie oczywoscie....

Doggi ja jak zrobie siusiu rano to 3kg lzejsza a brzuch jaki maly ske robi :p

Karpanna ja mam cala szyje w syfach. W ogole jak bylam i rpdzicow to przyjechzla moja kochana sis i mnie podsumowala ze "jestem gruba, brzydka, pryszczata, glupia i mam siwe wlosy". Po czym za chwile sie zapytala o co mi chodzi ze sie do niej nie odzywam...

Sylwi w poznaniu wczesniej mieszkalismy, tam nie chcielismy bo kawalerka to koszt min 160tys a w kaliszu za 105 kupilismy 2pokoje. Punkt jest super, jeszcze studentow nie mielismy w sumie, ale kto wie moze kiedys nam sie trafia ;-) hmm moim zdaniem nie ma znaczenia rocznik tylko lokalizacja. Ja np nigdy bym nie kupila w kamienicy gdzie piece kaflowe sa. Tu w Tucznie mieszkanie dla siebie za 108tys wzielismy i wszyscy mowia ze tanio bo sasiadka pod nami identyczne za 140 kupila. Tyle ze nie wiem czy miala do remontu czy nie...

A ja zrobilabym wiele by moc rodzic naturalnie i mam nadzieje ze sie uda. Jesli nie to trudno, przezyje. Ale wiem ze chociaz sprobuje jesli dziecko bedzie dobrze ulozone i lekarz nie bedzie mial zadnego ale.

Koncze, jedziemy rodzic do szkoly ;-)

miłego dnia ciężaróweczki :happy2: u nas rano było 3 stopnie na pierwszym piętrze,ale nie wieje i nie pada tak jak wczoraj i słoneczko świeci,więc gdy szliśmy do szkoły to było przyjemniej niż wczoraj

popłakałam się przed chwilą z bezsilności,nie dość,że mój pies mnie wku...,to jeszcze pies brata,napiepsza o moje ogrodzenie,skacze aż sie furtka nie otworzy,a później niszczy mi ogródek i kradnie różne rzeczy,dzwoniłam do męża,ma robić dziś jakieś dodatkowe zamykanie,bo nie dam rady się z czubkiem użerać,a on jest wielki:-p to sobie ponarzekałam :-D

Bada jak ha cie rozumiem psy potrafią być podłe :( Mój na szczęście dorasta i rzadko cis niszczy jeszcze ale tyle ile się napłakałam przez niego to masakra. Ale nadal buty musimy chować bo żadnych nie odpusci. Specjalnie dla niego założyliśmy barierkę na schody żeby nie chodził do góry i nie niszczył ech :/

reklama
Agulqa to taniutko, ile wy tam macie 4 pokoje? My się przymierzamy do Warszawy, ale w rozsądnych cenach szukamy.

Co do cesarek, to chyba nie tylko o ból chodzi, bo przecież można wziąć znieczulenie do porodu sn.

Do góry