reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

reklama
Elutka co za jakis niedelikatny palant z tego gina :/ a gdziee to taki przyjmuje, napisz zeby omijac z daleka :-D

Megami, ja dziś mam słaby dzień, najpierw w ZUSie myślałam, że zemdleję, napiłam się lodowatej wody, to mi się wymiotować zachciało, a później zebranie w małej, dusznej sali w przedszkolu, 40 minut się wachlowałam, tyle dobrego, że siedziałam...

Ja wczoraj w urzedzie miasta ledwo co sie na nogach trzymalam, bylam pewna ze zaraz padne przed okienkiem. Jakas zmiana pogody chyba tak podzialala.

No nieźle, ach te zebrania..... Na szczęście jeszcze problemu zebrań nie mam.

W autobusie co prawda było ciężko, stałam przy wózku, dobrze, że chociaż dla starszej miejsce znalazłam, ale te biedne dzieciaki w wózkach, duchota tam przy podłodze okrutna, młoda mi się zaciągała na wymioty. Dostałam od innej mamy woreczek na wszelki wypadek ;-) na szczęście nie był potrzebny....
No i tak nic nie zrobiłam, a czuję się jakbym cały dzień w ogrodzie harowała :-D

Rany komunikacja miejska w taka pogode to jest koszmar, ja omijam z daleka jak tylko moge.

Grrrr ale mnie ten T wkurza dziś nasza rocznica a ten od 13 siedzi w garażu i montuje regały i porządek robi "niedługo będą 3 auta i będzie trzeba parkować tu" wszystko ok ale jest jeden samochód tylko my kupimy dopiero zimą a braciak od 2 lat kupuje i kupić nie może rocznica ślubu to idealna data na porządki a specjalnie Ole sprzedał mamie żebyśmy mogli "świętować" pffff

My mamy za 2 tyg i pewnie moj zapomnie zupelnie znajac go. Wroci z pracy i na 17 pojdzie na swoje kung fu czy inne *******y :/

U nas brw i bodzio to lipa. Z brw odkleja sie okleina a narożnik z bodzio choc drogi był nic nie wart bo material mimo okrycia kapą wytarl się.
Mam pytanie do mam które używają bądż nie dawno używały pieluszek dada z biedronki. Chciałam zapytać jak je oceniacie?
Nie chcę oryginalnych pampersów bo moje dzieci są uczulone na balsam ktory w nim są
jest. Wypowiecie sie?

Ja na poczatku pampersow uzywalam a pozniej przerzucilam sie na Dady a Pampersy na noc bo Dady przeciekaly noca. Niezle sa tez te rossmanowskie pieluszki jak dla mnie.

O właśnie wiem co jeszcze chciałam!!!
Nie wolno przemywać oczu rumiankiem!!!!!!!!!!! Bo on uczula, ja wiem, że babcie i prababcie tak robiły, ale do przemywania oczu kupcie sobie i niech leży w domu herbata ze świetlika. :tak::tak::tak:

Moja lekarka tez mi mowila zeby rumiankiem nie przemywac oczu bo ma garbniki ktore podrazniaja jeszcze bardziej.

Ja wczoraj mialam mega klotnie z B, w sumie poszlo o nic i rozpetala sie burza takze co by nudno nie bylo u mnie teraz ciche dni... ale sie zaparlam i nie wyciagne reki pierwsza tym razem bo wkurzyl mnie strasznie.

gosiane- czyli teraz u Was. No my już rozmawiamy normlanie, ale jak się zaparłam do od środy do niedzieli nie gadaliśmy. Życzę aby u Was poszło szybciej :tak::tak:

Hej

Ale miałam straszny sen :-( śniło mi się, że na kolejnym usg wyszło, że głowa dziecka się skurczyła prawie 3 razy, żadne wymiary nie były prawidłowe , lekarka w co drugiej rubryczce wpisywała "źle!"... A najlepsze, że w tym snie ja nie mogłam pójść na to usg, więc wysłałam męża i to on mi te wydruki przyniósł :sorry2: to akurat śmieszne :-p

Poza tym od dwóch dni mam straszną zgagę, już nawet za bardzo siemię nie pomaga, dzisiaj spałam prawie na siedząco :-( Któraś tak miała w poprzedniej ciąży, chyba Doggi?? Nie wiem już jak sobie z tym radzić.

Dzidzia tak mocno i gwałtownie kopała w nocy, że zaczęłam się zastanawiać, czy jej coś tam nie pasuje :-p ale chyba powinnam się przyzwyczaić.

Dzięki za wszystkie wskazówki co do mebli. Wszystko zapamiętam i jak przyjdzie pora na jakieś zakupy to uwzględnię :tak:

Ojjj laski. Ja sobie nie wyobrazam cichych dni teraz a co dopieri przy dziecku. Nigdy niemzapomne cichych dni moich rodzicow z dziecinstwa i ich ostrej wymiany zdan. Zadnemu dziecku nie zycze

reklama
Ale postow naprodukowalyscie od wczoraj!
Nulini, wspolczuje przejsc z praca. Mam nadzieje ze to sie wszystko wyjasni I dostaniesz zasilek.

Elutka, co za gbur. Niestety dosyc czesto sie na takich trafia.

Co do pieluszek, to ja sobie tych wielorazowych nie potrafie wyobrazic. Trzeba to przeciez jakos prac, a nie wrzuci sie jednej pieluszki do prania albo z innymi ciuchami, tylko chyba trzeba uzbierac. Nie wiem, mi sie to jakos nie widzi.

W kwestii religii to my calkowicie oddzielamy sprawy swieckie od religijnych, slub mamy tylko cywilny, dziecko tez bedzie wychowane w ideologii swieckiej. Niestety za duzo sie tutaj roznych religijnych oszolomow naogladalam. Mysle ze miejsce nauczania religii jest w kosciele, meczecie, synagodze czy tam w innym przybytku kultu religijnego a nie w szkole I ani rodzice ani dzieci nie powinni odczuwac presji chodzenia na te nauki.

Wieczorem jade na seminarium do centrum, bede musiala sie jakos tam dotarabanic najbardziej zapchana o kazdej porze linia metra w Londynie :(

Ostatnia edycja:
Do góry