reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

My mamy i brw i Bodzio i jestem zadowolona. Jedyne to meble kuchenne odlazi okleina i pouchna od wilgoci, ale to są z tych tańszych, nie są drewniane, więc cudów nie mogłam się spodziewać.

reklama
Ja w salonie i sypialni mam wszystkie nowe meble z brw i na razie ok. Salonowe mają ponad 1,5 roku i jak na meble gdzie jest małe dziecko to wyglądają bardzo dobrze. Szkoda mi inwestować w jakieś mega drogie bo przy małych dzieciach wszystko szybciej się niszczy.

U malej w przedszkolu:
ubezpieczenie: 29zł
komitet rodzicielski:35zł
książki:77zł
wyprawka z pomocami naukowymi 60zł
wyżywienie za cały dzień 5,5zł
za przedszkole od 7 do 12 darmowe a później za każdą nadgodzinę płatne 1zł.
Do tego kapcie, poduszka plus dwie poszewki, dwie pidżamy itd ok 150zł;) Mam nadzieję że to już koniec...

Mała jest w grupie 10 godzinnej od 6 do 17 ale chodzi na 7 i zabieram ja o 15. Jak już nie będę na chodzie albo będzie maluch to będzie od 7 do 16 i mąż będzie ją zabierał.

Jestem po prostu w szoku. Moje dziecko było dzisiaj tak grzeczne, że aż go nie poznawałam...szkoda tylko, że dzień nie mógł bć całkowicie udany i zrobiło mi się coś w oko. Jest zaczerwienione i ropne. Przykładam okład z czarnej herbaty, może pomoże.

McPearl rumianek przykladaj, przeciwzapalne jest

Nie swiriwalismy za bardzo poszliśmy tylko na umówiona kolacje do görlitz (pysznego steaka zjadłam) i wróciliśmy do domu ale my przynajmniej raz w tyg do knajpy chodzimy na obiad/kolacje wiec nic nowego :p

Jezyk powodzenia na zebraniu

Megami wspolczuje. Ja sobie nie wyonrazam teraz autobisami jezdzic, kocham m8jego rumuna

Doggi my z Ł na wspolne kolacje chodzimy po podpisaniu kredytow :-D a tak serio to jak bedziemy na swoim to po prosze by ze dwa dni wolne wzial i spedzimy je sami, zamknieci w 4scianach, bez zadnych gosci itp i zrobimy sobie w domku kolacyjke :-)

Femme zdrowka dla malej i sily dla Ciebie
A co do tekstow facetow jak mas wkurzaja to ojjj tak. Ł tez lubi wtedy kopac lezacego :-D

Mcpearl oby to nie bylo nic powaznego

McPearl herbata powinna pomóc, mnie jeszcze wyratował ze stanu zapalnego oka Homeoptik, także polecam.

u Nas w przedszko:
jedzonko 12 zł za dzien
Ubezpieczenie 40 zł
ksiązki 71,20 :p
angielski 28 zł miesiąc
logopeda 18 zł miesiąc

plus do tego zajęcia w cenie przedszko (bo to prywaciarz) :
dogoterapia
taniec dawny-kuglarstwo
taniec ludowy
capoera
rytmika
plastyka (raz w miesiący zajęcia z plastyczką taką artystką pełną gębą niby, związane z oprawianiem blareramów itd, patchworki)
zajęcia SI
język migowy
2 x w miesiącu goście (typu policaj, lekarz, dentysta, teatry itd) + wyjścia

o jest fajne dzieciaki uczą się już czytać metodą symultaniczno-sekwencyjną (Tymol od pół roku zna wszystkie samogłoski i sprawnie je czyta), teraz chyba przejdą dalej.
Mój syn oczywiście znów od rana w przedszkolu trąbił, że mama ma dzidziusia w brzuchu i będzie starszym bratem :)

Co do mebli brw dla mie totalna poracha, strasznie szybko się rozklejają :dry: mamy znajomego co robi meble po kosztach i to naprawde porzadnie wieć jak teraz się bedziemy urządzać to właśnie on nam meble zrobi.

Bada piękny prezent z tym akwarium :)))

reklama
Do góry