reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Mi Dada tez pasuje, rozsądna cena za dobrą pieluszkę.
Co do mebli to my mamy w sypialni, kuchni i pokoju Paulinki Ikea i nie narzekam, ale jeszcze 3 lat nie mają więc młode są. W salonie mamy Bydgoskie meble i narożnik Gali. W pokoju drugiego dziecka jeszcze nie wiem co dam.

reklama
A ja chyba kupie new born nie nie wiem jeszcze z czego i jak kupki sie ustabilizuja to chcialabym te wielorazowe sprobowac :-)

Sylwi z bydgoskich jestes zadowolona ? Tez sie zastanawiamy nad nimi

Hey dziewczynki! Wybaczcie ale za Chiny Was nie nadrobię bo bym musiała siedzieć cały dzień na necie. Zalatana jestem ostatnio, ciągle coś, a to parapetówa a to goście i jeszcze teściowa przyjechała. Wkurzyłam się wczoraj, że religia jest e zerówce przedszkolnej. Kiedyś była od 4 klasy a teraz to już przeginają. Od religii powinni być rodzice i kościół a nie szkoła do której mają prawo uczęszczać ludzie z wszystkich religii i z różnymi poglądami. Jak mnie to wnerwia... A, i jeszcze książkę mamy kupić do religii, na głowę upadli. Wiem, że mogę nie wyrazić zgody ale poczekam czy ktoś jeszcze nie będzie chciał co by Konrad nie był jedynym odlutkiem ale wkurzyli mnie wczoraj. To się nagadałam ;)))

Karpanna Dadda są super choć pierwsze pół roku planuję używać zielonych pampersów :)

Co do mebli BRW to mamie rozkleiła się gdzieniegdzie okleina w kuchni. U babci jakiś tani komplet ale się trzyma. U nas kuchnia i salon ale to dość nowe meble, zobaczymy co będzie działo się dalej. Z Bodzia mamy sypialnię to mi się jedna półka w dużej szafie rozeszła ale cały komplet nie był w wygórowanej cenie, więc cudów się nie spodziewam. Jeszcze mam takiego znajomego co meble robi i jak coś kiedyś będziemy robić to go pewnie weźmiemy. Mieszkamy dopiero tutaj 2 lata, więc na razie wsio gra. Robił nam szafę do korytarza, do łazienki, szafkę pod umywalkę i lustro łazienkowe. A, i szafkę na buty. Nie brał strasznych kokosów.

Co do Dada to mi Mikołaja odparzyły i sama nie wiem co robić. Chyba jednak zostanę przy Pampersach albo spróbuję tych Lidlowych bo czytałam w rankingach, że całkiem dobrze wypadają, a też nie są drogie. Tyle, że te ciut droższe, bo te drugie właśnie niby gorsze - Toujors. Później to spróbuję przejść na wielorazowe. Zobaczymy czy mi się będzie chciało prać ;-)

Oko lepiej. Ropiało co prawda większość nocy, ale na rano jeszcze przemyłam herbatą i spokój. Tylko trochę piecze...rumianek się teraz parzy. Pierwszy raz maiłam taką masakrę z okiem. Za to w nocy jak mnie skurcze łydek nie wzięły...pierwszy raz w tej ciąży i chciałabym by ostatni. Żeby było śmieszniej to w lewej nodze miałam skurcz tylnych części łydki, a w prawej przedniej części ;-)

Ostatnia edycja:
Aza- u nas religia w przedszkolu już była odkąd Kacper chodził do przedszkola, czyli ładnych parę lat. :-)
A czemu myslałaś, że od 4 klasy?? To kto u Was przygotowuje dzieci chętne do komunii??

O właśnie wiem co jeszcze chciałam!!!
Nie wolno przemywać oczu rumiankiem!!!!!!!!!!! Bo on uczula, ja wiem, że babcie i prababcie tak robiły, ale do przemywania oczu kupcie sobie i niech leży w domu herbata ze świetlika. :tak::tak::tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Aza z tego co pamietam ja mialam religie tez od zerowki badz nawet juz w przedszkolu. Nooo i rodzice oczywiscie maja prawo nie wyrazic zgody na to by dziecko chodzilo. Nie pamietam czasow religii od 4klasy i byloby to dla mnie bez sensu biorac pod uwage ze w 2klasie byla a teraz w 3jest komunia

Jeżyk, dobrze że piszesz...to jeszcze się muszę herbatą poposiłkować...
Jakby któraśbyłą zainteresowana to na Allegro są promocje na pampki. Wystarczy wejść na główną stronę. Np. 1 43 szt za 23 zł.

Kasiekz mój bardzo lubi chodzić do knajp sprawdzać czy ludzie lipy nie robią :p wiec na tym korzystam ;)

Nam dada pasowały ale tylko na początku później mały sik i juz przelane jakoś nie pasowały do budowy oli i te większe juz były z rossmanna i były super!

Bada ja właśnie na początku nie używałam pampers bo mały bąk i smółka leciała i ciągle do wymiany

Agulqa_b tez chciałam wielorazowe próbować przy oli, i uważam że to była najgorsza decyzja w moim życiu :p ale spróbować warto może tobie przypasi :p

AZA u nas w przedszkolu tez religia śle dopiero w najstarszej grupie

McPearl u nas te z lidla średnio się sprawdziły ;/

Jezyk u mnie rumianek zawsze pomaga na oczy i żadne uczulenie mi nie wychodzi wręcz przeciwnie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mnie też zebranie czeka ale nie wiem czy jutro czy w czwartek musze się zorientować

Ja mam u Niny meble z BRW za 400zl szafa biurko i słupek :-D wiadomo ze nie jest to sprzęt najwyższych lotów ale uważam że jak za tą cenę to rewelacja :-)

Mcpearl o kurcze mam nadzieje ze z okiem dzisiaj lepiej? O doczytałam ze lepiej to dobrze :-)

Doggi zazdroszczę tych kolacji!

AZA to samo mam z religią... Ale dałam młoda żeby odludkiem nie była ale dla mnie to chore podręcznik ćwiczenia i wmawianie dziecia, Narzucanie z góry wiary zamiast zwykła rozmowa o niej... Ale co zrobisz :-/

Dzień dobry :-)
Nina z temperatura lepiej za to kaszel się rozkręcil pójdę z nią do lekarza dzisiaj zobaczymy co powie...

reklama
Hejka, miłego dnia babeczki :-):-)

Mam głód na słodycze - to się źle skończy :-D

Aza, odkąd pamiętam religia była co najmniej od zerówki (sama będąc w niej miałam), nie mam pojęcia kiedy była od 4 klasy, szczególnie, że Komunia w 2 klasie a w niektórych rejonach nawet wcześniej. Zawsze możesz syna wypisać, nie wiem jak to organizacyjnie w przedszkolu zrobią, ale muszą :tak:

Rety w sumie sensownym byłoby już robienie zapasu pieluch, ale jakoś nie widzę tego :baffled: Ja chyba poczekam, w sumie nie wiadomo, jak pupcia zareaguje na daną pieluchę, zrobię zapasów a tu klops, a każde dziecko inne... Hmm

Do góry