reklama
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Dziewczyny rzadko bywam bo strasznie dużo na głowie
Mam pytanie: wiecie może kiedy najpóźniej muszę powiadomić pracodawcę o ciąży?
Też się zastanawiam... Póki co czekam, aż gin oficjalnie potwierdzi, bo przecież nie polecę do szefostwa z testem w łapie ;-)
Przepisy kodeksu pracy ani żadnej innej ustawy nie nakładają na pracownicę obowiązku poinformowania pracodawcy o ciąży. W żaden sposób też nie powoduje to żadnych negatywnych skutków dla pracownicy, która korzysta ze szczególnej ochrony od pierwszego dnia ciąży.
Myślę, ze można powiadamiać pracodawce jeśli np. jest stanowisko na którym nie powinna pracować ciężarna - dźwiganie ciężarów itp.
Myślę, ze można powiadamiać pracodawce jeśli np. jest stanowisko na którym nie powinna pracować ciężarna - dźwiganie ciężarów itp.
bada m.
Fanka BB :)
Nie ma raczej terminu najpóźniej określonego,przyjmuje się,że po 3 pierwszych miesiącach,bo wvtedy mija największe ryzyko.Ja powiem zaraz po wizycie,ale przez rodzaj pracy, i na pewno trzeba powiedzieć jak zacznie być widać,co u mnie nastąpi w 3 miesiącu bo już w 2 ciąży tak było,więc ja nie poukrywam swego stanu i brzuchol sam mnie wyda
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Uff, no to się cieszę, że nie muszę od razu informować, moja obecna sytuacja w pracy jest niepewna, najprawdopodobniej zamkną biuro, ale mam umowę o pracę na czas nieokreślony, więc mam nadzieję, że nie zostanę na lodzie.
bada, w pierwszej ciąży brzuch mi "wyskoczył" w 7 miesiącu... Wcześniej wyglądałam po prostu jakbym się nażarła ;-) Inna sprawa, że poprzednią ciążę zaczynałam z 16kg więcej, niż tą, więc możliwe, że szybciej będzie po mnie coś widać
bada, w pierwszej ciąży brzuch mi "wyskoczył" w 7 miesiącu... Wcześniej wyglądałam po prostu jakbym się nażarła ;-) Inna sprawa, że poprzednią ciążę zaczynałam z 16kg więcej, niż tą, więc możliwe, że szybciej będzie po mnie coś widać
bada m.
Nulini w pierwszej ciąży u mnie brzuchol było widać w 5 miesiącu,w drugiej już w 3 ,w obu ciążach zaczynałam z tą samą wagą,teraz jestem grubsza o jakieś 5 kg i po 2 cc więc brzuch już nie ten, co za młodu
bada m.
Z tymi brzuchami , to może genetycznie ,bo moja mama też mówi ,że "grubo "chodziła w ciąży
reklama
Moja babciavtak miała ze bardzo szybko brzuch się pojawiał a potem około 6-7 miesiąc brzuch się zatrzymywał i juz nie rósł większy, i ja tak miałam z Olą na porodowce nie wierzyli ze jestem tydxien po terminie a moja mama mówi ze ona miała tak wielki brzuch w każdej ciąży ze ludzie często pytali czy to bliźniaki